Tuesday, January 25, 2005

Bodø/glimt og Stabæk VS Brann og RBK

Som vi alle vet har Bodø/Glimt alltid hatt sterke bånd til Rosenborg. Navn som "Mini", Sollied, Brattbakk, Ludvigsen, Berg osv er navn som forbindes med disse to klubbene.

Nå har Bodø/Glimt startet med et nytt prosjekt som kan linkes til det Rosenborg har holdt på med i mange år. Nordlendingene vil styrke forholdet mellom klubben og folket. Derfor inviterer de nå til lunsj for alle på Aspmyra hver fredag. Fra klokken 11.30 til 13.00 er det fritt fram for alle som ønsker det, å ta seg en matbit og kaffe. Prisen vil bli rundt femtilappen.
-Dette er ikke noe vi skal tjene penger på. Vi ønsker ganske enkelt å skape et bedre miljø. Både spillere og trenere i klubben kommer til å møte opp på fredagslunsjen, sier daglig leder Gunnar Carlsen.

Personlig syns jeg dette er en veldig god idè, og tror og håper for B/G sin del at prosjektet blir tatt godt i mot. Det kunne vært interessant om Brann hadde gjort et lignende framstøt. Brann har nemlig veldig mye å lære på områder som folkelighet, ydmykhet og kundebehandling. Javisst, spillere og trenere kan få mange rare spørsmål. Men noe mange glømmer er at om du har mye kunnskap om et emne (uansett om det er fotball eller ei), er du også i stand til å se på emnet mer kritisk. I fotballkretser er dette noe som veldig ofte blir oversett.

Stabæk er en liten klubb utenfor Oslo. De holder til i et strøk der folk helst er opptatt med golf og seiling. Fotball blir sett på som en sport for den gemene hop, og dermed en sport man helst bør holde seg borte fra. Noen ildsjeler er heldigvis også interessert i stabæk. Etter nedrykket har Stabæk faktisk fått en liten opptur. Kanskje har de blitt mer folkelige og ydmyke? Ikke vet jeg. De satte i alle fall ny rekord for antall solgte sesongkort før jul, og med tanke på at de nå er i 1. div er det imponerende. I tilegg er borteturen til Alta i august så godt som fullbooket. Ryktet sier at Rica Hotell i Alta allerede er fullbooket. Både Stabæk og Bodø/Glimt er etterhvert blitt en klubb der de tydeligvis er interessert i å høre på hva de kan forbedre seg på.

Beklagevis har toppklubbene Brann og Rosenborg er lang vei å gå her. Javisst, den såkalte "Brakka" er åpen for alle, men innspill vil ikke RBK ha noe av. Vi vet alle hva trønderne syns om Lerkendal og drakten. Brann og Rosenborg er helt ulike klubber, men de har noe felles. Begge klubber har en elendig markedsavdeling. I tilegg sliter begge klubbene med en administrasjon som mangler kompetanse på diverse ting, og nekter å ta i mot innspill. Brann er selvsagt verst av de to klubbene. Denne folkelighetskulturen som RBK har fått gjennom media er latterlig. Bare spørr Kjernen. Nå hadde jeg tenkt å komme på en knusende god konklusjon, men det kommer ikke. Dermed slutter denne greia helt plutselig..den er grei!

0 Comments:

Post a Comment

<< Home