Sunday, April 20, 2008

Fair-play

...og nederlagene fortsetter. I går var det Stabæk som tok skalpen til de regjerende seriemestrene. Naturligvis godt hjulpet av dommer Berntsen

Reagerte på usportslig opptreden
I fjorårets kamp ble det avisoverskrifter etter at sportslig leder i Stabæk, Lars Bohinen, kommenterte Pall Gunnarson sitt "fall" innenfor 16-meteren. Bohinen flagget fair-play flagget sitt, og mente at dette var under Stabæk sin verdighet. Ikke at det hjalp så mye. Alanzinho fikk nemlig gult kort i returoppgjøret for filming...På sensommeren var Bohinen igjen opptatt av fairplay. Da skrev han et åpent brev til NFF om Bergdølmos forsøk på å få Pall Gunnarson til å misse på straffen mot Strømsgodset. Bohinen forlangte av NFF skulle forfølge saken, og straffe Bergdølmo.

Dobbelmoral
Det er vel og bra med fair-play, men når de som faktisk skal stå for det ikke vil være med på dette er det bare å slutte med det!! Lars Bohinen kan ikke sitte på sin hvite hest og proklamere at Stabæk er en fantastisk klubb der ingen gjør noe usportslig når alle utlendingene i klubben tydeligvis har plukket opp et og annet fra Mini...

Media sin Askeladd
Media vil nok heller ikke ta tak i dette. "Sjarmerende" Stabæk er etterhvert blitt klubben media ser på som Askeladden mot lag som Brann, Rosenborg og Vålerenga. Beviset på dette kom etter Stabæk-Lillestrøm. Der ble slaget mot Steinar Pedersen knapt nok nevnt!! Så om skal vi gå ut i fra de manglende reaksjonene både fra media og ikke minst den svartkledde er det fritt frem for å mose til Pedersen. Dermed er det bare slå, Azar! Det får ingen reaksjoner...NEIDA!!

Skadefryd
Ettersom Brann beviste for fjerde gang i år at fjoråret kun var et blaff, så får vi heller glede oss andres ulykke. Dermed hadde det naturligvis gjort seg om en så "fair-spillende" klubb som Stabæk f.eks hadde mistet gullet 5 min på overtid mot Tromsø i siste serierunde. Helst på et straffe som hadde komt etter at Martin Knudsen hadde lært falletrikset til Nannskog.

PS! Jada, jeg er klar over at Brann også har heist det jævla fair-play flagget. Men Brann prøver i alle fall delvis å følge det. Det gjør definitivt ikke Stabæk!!

Sunday, April 13, 2008

Web - tv...igjen

I gullnummeret til D12M hadde yours truly en kritisk artikkel rettet mot Brann sitt web-tv. Siden den gang er heldigvis en god del blitt bedre. Men det er fremdeles flere utfordringer å ta før klagogsyt vil si seg fornøyd med Brann sitt web-tv.

"Skjult" reklame
Den siste repotasjen er rett og slett skremmende. Først virker repotasjen i og for seg ganske uskyldig med at Ørn 3 og Pinnedyret drar til Etne på "signingsferd". Men den knappe fem minutter repotasjen er egentlig en reklamefilm for hovedsponsor Sparebanken Vest. Forhåpentligvis var dette bare et arbeidsuhell, men jeg frykter det verste. Om det er denne veien Brann vil gå med mediakanalen sin, så er de virkelig på villspor!

Negativ repotasje på web-tv!
På den positive siden har faktisk Gorm Natlandsmyr og troppen hans slått til med noe så sjeldent som en negativ repotasje. Det fikk vi forrige helg etter fadesen mot tangotrøyene. Men om Brann fortsetter den dårlige trenden vil de nok intervjuve noen på bortefeltet på mandag for å fortelle om den "fantastiske" stemningen Brann-supporterne lager...

Fryd og gammen

Den siste uken har problemer vært et nøkkelord for klubbene Lillestrøm og Rosenborg. Lillestrøm sliter med supporterproblemer og kommunikasjon internt og utad. "Hele Norges" Rosenborg sliter nok en gang sportslig.

Stille før stormen?
I fødebyen for skandaler i fotball-Norge, Bergen, er det forbausende stille. Ikke er det interne stridigheter, og selv med skandaletapet mot Aalesund forrige lørdag er det rolig. Riktignok greide den mye omtalte biljardkulekasteren å skape endel overskrifter. Men Brann greide å sette klubben i et litt penere lys utifra hvor raskt og klart de reagerte på hendelsen.

"Nazister"
Det greide derimot ikke LSK...
Etter bråket på Nadderud tenkte Lillestrøm sannsynligvis, som Brann, at her må vi reagere raskt og effektivt. Men i beste Brann-stil snakket LSK før de tenkte. Høydepunktet kom på torsdag da Frank Grønlund gikk ut i media med påstanden om at at b.l.a ultrasgruppen UFC har en naziideologi. Selv om Grønlund i etterkant gikk ut og beklaget den uttalselsen har skaden allerede skjedd, og Ola Nordmann vil nok sitte igjen med et inntrykk at Kanari-Fansen er en gjeng med nazister.

Problemer, problemer, problemer
Linjen over er stjålet fra gårsdagens artikkel i Dagbladet, signert Morten Pedersen, om tilstanden i Rosenborg . Overskriften summerer greit opp hvordan det står til på Lerkendal.
De sliter sportslig sett. Gårsdagens flaue 1-2 tap mot Fredrikstad hjelper helt sikkert ikke på selvtilliten til de en gang så selvsikre "troillungan". Det siste året har sykemeldinger, sparkinger og assistenter til assistenter vært gjennomgangsmelodien på "Brakka". At de nå, etter en ok innsats i Champions League i vinter, virkelig har begynt å slite sportslig er som en konsekvens av alt det over. Forhåpentligvis vil Erik Hamrèn greie å videreføre denne fine tilstanden som Rosenborg nå befinner seg i.

Skadefryd
Nå tror kanskje mange at klagogsyt skal skrive en forsvarstale for Kanari-fansen eller kanskje komme med trøstende ord til bartemenneskene i Kjernen. Men nei, jeg godter meg!! Etter et tosifret antall år der Brann var den store klovnen i norsk fotball er det godt å se at arvtagerne står i kø. Det er fantastisk å se at både Lillestrøm og Rosenborg greier å lage skandaler både på og utenfor banen. Ingen fryd er som skadefryd, og i disse dager nytes det til fulle.
Kom igjen Grønlund og Skutle!! Mer sirkus til folket!

Saturday, April 05, 2008

Back where we belong

Ahh! Brann er tilbake i godt gammelt slag, og det samme er det gode gamle sinnet. Faktisk bobler det over! For dette var like flaut som fjorårets stortap mot Lyn på Ullevaal.

Bunnivå
Ut i fra denne bloggen skulle man tro at folk som Jæger og Lokøy står for det ultimate bunnivået når de representerer Brann. Dette kan avkreftes med en gang. Selv ikke de er i stand til og representere Brann på en så skamfull måte som Håkon Opdal, Bjørn Dahl, Kristjan Örn Sigurdsson, Olafur Örn Bjarnason, Erlend Hanstveit - Jan Gunnar Solli, Eirik Bakke, Gylfi Einarsson, Hassan El Fakiri, Azar Karadas fra 62, Petter Vaagan Moen, Thorstein Helstad, Njogu Demba-Nyrén, Robbie Winters, Mons Ivar Mjelde og Espen Steffensen.

Var AAFK god?
Brann beviser nok en gang at de har et bunnivå som er dypere enn dypest. Derfor er det bare tull når Aalesund hevder at det var de som var fantastisk i dag. Om de tror det, så lurer de seg selv, og vil sannsynligvis hevde der de fleste såkalte eksperter har tippet de. Men i morgendagens aviser vil selvsagt alle hevde at Aalesund var fantastisk, og vi får den sedvanlige masingen om at Brann savner Martin Andresen.

Floppen Demba
Ellers var nykommer Demba imponerende dårlig. Assiasjonene med kultfiguren og floppen Mika Kottila er allerede i gang. Når du bruker koster 9-10 millioner på en spiller forventes det at en slik investering ikke er nest best i kampene han spiller, men best i hver jævla kamp!! Derfor var skremmende å se en Demba som mest lignet bambi på isen. Meningen er at han skal øke kvaliteten til Brann, og dermed stå ut på slike kamper som i dag. Beklagevis for han vil nå presset øke, og om han ikke allerede presterer mot Strømsgodset om en uke vil han (fortjent nok) bli lagt i en verbal gapestokk.

PS! Etter kveldens forestilling forventer at agent Stig Lillejord holder munnen sin lukket ang. lønnskravet på 6 millioner

Tuesday, April 01, 2008

Eg tok min nystemte...

I dagene før serieåpningen raste, nok en gang, deler av BBB-miljøet over NFF. Denne gangen var det over de nye bestemmelsene om få et standardisert opplegg for avviklingen av kampene i de to øverste divisjonene, slik at det ikke oppstår forsinkelser i noen av oppgjørene.
Som en konsekvens måtte Brann droppe forsangeren av "Nystemten". Dermed ble det opp til "den røde veggen" å være forsanger for resten av stadion.

Gjør om på "Nystemten"
Takk og pris for det. Altfor ofte har forsangerne sunget "Nystemten" i forskjellige tonearter for å prøve å gjøre den til noe spesielt. Men med å synge den på en helt annen måte forsvinner også hele konseptet med at drøye 17.000 kan være med på dette siden forsangeren har bestemt seg for å forandre på "Nystemten". Dog er dette sikkert gjort med de beste intensjoner...

Aldri vært bedre
Dermed var nok søndagens versjon av "Nystemten" kanskje den beste versjonen på stadion så langt. Det ble nesten gåsehud-faktor av å høre et kor på 17.000 synge sangen alene, enn å bli delvis overdøvet av en bergensk c-kjendis på musikkfronten. Produktet (heisann Jæger) til Brann ble derfor bedre som følge av denne regelendringen. Utskjelte NFF fortjener kanskje derfor litt ros eller hva, Hellebø?!