Sunday, November 26, 2006

2-2

Jepps, 2-2 mot Helsingborg. Greit nok det. Men RL er fremdeles idioti.

Friday, November 24, 2006

Juhu!

Årets første hjemmekamp i den prestisjetunge turneringen står for døren, og hele Bergen gleder seg til å se guttene gjøre byens borgere stolte nok en gang. Alt ligger tilrette for en gedigen folkefest, med tilhørende gnistrende spill. Ja, dette blir gøy dere! Royale turneringer er noe som virkelig pirrer den bergenske folkesjelen, og dermed blir det nok en folkevandring til den flotte byggeplassen i Idrettsveien på søndag.

Gledelig
Om vi ser bort i fra storkampen mot Helsingborg på søndag kunne i dag Brann presentere sin nye sportssjef. Valget falt, ikke overaskende, på Roald Bruun-Hanssen. Dette er en gledelig melding for alle som vil ha større lokal satsing. For den delen av byens befolkning som vil at Brann skal være et topplag bør nyheten også bli møtt med smil og jubelrop. Med lokal forankring vil Brann garantert være et topplag i 2. divisjon.

Talentutvikling
Byens største talenter (...) spiller for tiden i Løv-Ham, og det er imponerende å se hvor god talentutviklingen er i denne byen. Ja, når Løv-Ham nok en gang holder seg med et nødskrik i vikarligaen er det bare å ta av seg hatten. I tillegg er jo listen lang over bergenske fotballspillere med landslagskamper.. Bergen er rett og slett en by med stor spisskompetanse når det gjelder talentutvikling. Oslo har NTG. Trondheim har KVT. Det er ingenting mot Danielsen! Det er godt å vite at denne byen virkelig kan dette med å utvikle fotballspillere.

Saturday, November 18, 2006

Dream on...

Klagogsyt har lite å skrive om for tiden. Derfor tar vi heller med et bilde som viser de ville tilstandene det var utenfor stadion på tirsdag.













Laget av Lars Breivik

Thursday, November 16, 2006

Ekte lidelse har et navn 2

Sunday, November 12, 2006

Summa summarum...

Friday, November 10, 2006

Dyrere tv-fotball

Neste år ser ut til å bli et dyrt år for alle som er glad i fotball. Det er nemlig ikke bare Brann som hever prisene sine i 2007. TV2 vil, ikke overaskende, også øke sine priser melder kampanje.no

Sesongkort
Et sesongkort har i år kostet 795, og det spekuleres i at dette vil bli økt til knappe tusenlappen neste år. Drøye 17.000 sesongkort ble solgt i år, noe som ga TV2 en gevinst på 13.5 millioner. Flest sesongkort ble det solgt i Rogaland, mens det ble solgt færrest sesongkort i Oslo.

Slutt på rundebilletter
Etter bare noen få runder bestemte TV2 seg for å kutte ut tilbudet om å selge rundebilletter p.g.a lav etterspørsel. Dette er sannsynligvis noe de vil opprettholde i den kommende fotballsesongen.

Thursday, November 09, 2006

3-1

jajaja...seier til Brann. Men Royal League er idioti. Dermed er den saken grei.

Monday, November 06, 2006

Inntekter fra tv-avtalen

Sesongen er endelig over, og rbkweb.no har b.l.a sett på hva Brann har tjent på den nye lukrative tv-avtalen.

15 mill
Brann er det laget som desidert har fått mest sendetid ettersom 20 av kampene til rødtrøyene har vært vist på Tv2 eller Tv2 Zebra. Belønningen for mye sendetid (og en grei tabellplassering) får de i form av drøye 15 millioner som sikkert vil gå til utbyggingen av Brann Stadion.

300.000 mindre enn RBK
I den summen ligger det inne et grunnbeløp på 4.6 millioner som alle i Tippeligaen får, uansett hvor mye de har vært på tv. I tillegg får Brann 4 millioner for sølvplassen. RBK fikk 5.3 millioner for gullet, men ettersom Brann har vært mest på tv får Brann bare ca 300.000 mindre i inntekter fra tv-avtalen enn gullvinnerne fra Trondheim.

Cup
Summen fra NM ligger utenfor de drøye 15 millionene. For "innsatsen" (...) i årets NM-cup fikk Brann 731.000 i premiepenger som hovedsaklig stammer fra tv-avtalen.

BB

Banens beste mot Viking var uten tvil Martin Andresen!

Sunday, November 05, 2006

Ekte lidelse har et navn

Det er ikke bare i Norge nåværende sponsoravtaler fornyes. I Spania har Barcelona nettopp fornyet utstyrsavtalen sin med Nike. Barcelona har hatt Nike som utstyrsleverandør siden 1998, og i slutten av oktober skrev partene under på en ny avtale som går ut i 2013. For den nye 5-års avtalen må Nike ut med nesten 1 milliard!!!!
Til sammenligning betaler Narvesen Rosenborg ca 6 millioner i året....

Cupfinalebilletter
Fordelingen av evt. cupfinalebilletter for sesongkortinnehavere i 2007 er nå publisert på brann.no. De 1500 første som betaler sesongkortet på den nye og såkalte Brann Allmenningen er sikret finalebillett, mens kvoten for "vanlige" sesongkortinnehavere er senket til 1000. Til cupfinalen i 2004 var 2300 sesongkortinnehavere sikret billett, men neste år er altså kun 1500 av Branns mest trofaste sikret billett. Jeg antar at kvoten er kuttet slik at sponsorene skal får flere billetter....Dermed er, som sagt før, NSA sin lobbyvirksomhet ovenfor NFF totalt nyttesløs når det kommer til Brann. Finalelagene får nå flere billetter, men hva hjelper det når Brann kun velger å tilfredsstille sponsorene?

Ekte lidelse har et navn...Brann

Friday, November 03, 2006

Skandale!

I disse skandaletider er det på tide å sakse frem hva Dagbladet skrev før kampen mellom Brann og Molde. Dagbladet får en innertier fra klagogsyt med denne kommentaren :

"Sæternes tvilsom for et Brann-lag i full oppløsning, men egentlig er alt som det skal være i Bergen. Klubben har verken ryggrad eller kvalitet til å holde toppen i Tippeligaen.
Tett mellom to lag som er bedre i eget hode enn på bane"

Thursday, November 02, 2006

Nordea

Maktkampen i Brann hopper faktisk klagogsyt veldig lett over. Det er en velkjent sak at klagogsyt ville ha MIM vekk allerede før RL-kampen mot Odense. Men heia Brann som gjør gull og grønne skoger til en utopi i mye lenger enn 43 år.

Nordea
Det begynner å bli en gammel nyhet, men LSK signerte en ny hovedsponsoravtale med Nordea i oktober. Avtalen strekker seg over 3 år, med opsjon på et 4 år. Noen økonomiske detaljer fra avtalen har ennå ikke lekket ut, men i følge de såkalte ryktene skal avtalen ligge på ca 6. millioner pr. år. Om dette stemmer får de en knapp halv million mindre pr. år enn det Brann får ut av sin nye og forlengede avtale med Sparebanken Vest.

Mindre forsprang
Dermed har så å si alle topplagene like bra eller bedre sponsoravtaler enn Rosenborg, noe som igjen betyr at det økonomiske forspranget til trønderne blir mindre. Forutsetningen for at det skal fortsette i samme retning er at RBK ikke kommer med i gruppespillet i CL. Om så skjer blir serien like "spennende" som den pleier å være...Som en kuriositet kan det nevnes at NSA sin tidligere talsmann (nå "kun" styremedlem), Richard Jansen, jobber i Nordea.