Monday, October 30, 2006

Bittert

Etter at Brage hadde blåst for full tid var det skremmende å se folk på Store Stå kaste seg om halsen på hverandre som om Brann hadde vunnet Champions League. For noen år siden hadde sølv vært en kjempeprestasjon, men i år er sølv en stor skuffelse. At folk dermed feirer sølvet som det største som har hendt de er å sende ut helt feile signaler. Etter kampen mot RBK uttalte b.l.a Martin Andresen at "sølv betyr ikke en dritt". Takk gudene for at Brann har en kaptein med et litt større ambisjonsnivå enn noen av folket på nedre del av Umbro-tribunen.

Krav og forventninger
Det er rett og slett skuffende og utrolig bittert å få sølv i år. At Brann gjennom store deler av høsten har spilt som et nedrykkslag hjelper ikke på å hylle "prestasjonen" det er å få sølv. Forhåpentligvis blir sølvet innad i klubben feiret med kake og et skuldertrekk. Å påstå at det er for kravstort å forlange gull er feil. Rammebetingelsene har blitt totalt forandret. Brann er faktisk blitt en klubb med store økonomiske muskler, og det er klart at man forventer kun det beste etterhvert som klubben får "stjerner" til å signere for den en gang så skandaløse sportsklubben.

Aldri, aldri skal Brann lykkes!

Monday, October 23, 2006

Blussing

Etter gårsdagens blussing var Bjørn Dahl raskt ute i media, og fortalte at synderne vil bli utestengt fra stadion. Det er forsåvidt greit nok det. Men Brann har en fantastisk dobbeltmoral. Det er nemlig stemningsbilder fra stadion med b.l.a blussing som Kristian Jæger & co bruker til til å markedsføre klubben med. Flott, Brann, flott!

Perspektiv

- Vi må være forberedt på at folk er skuffet. Men husk at vi ikke er i ferd med å rykke ned. Vi må sette ting litt i perspektiv her, understreker han. Ordene tilhører Mons I. Mjelde, og er sakset fra dagens nettutgave av VG.

Sesongen er over
For å sette ting i perspektiv er det INGEN trenere i Brann som har fått så mye støtte og økonomisk handlefrihet som Mjelde. Likevel er gullet sløst vekk for andre året på rad. De røstene som hevder at dette er å være kravstor kan pent sette seg ned og holde kjeft. Med tanke på hvordan Brann har investert er det klart at du forventer resultater. Dermed blir det for dumt å hyle på at vi må ikke gi opp, men fortsette å støtte guttene. Både Mjelde og spillerne gir oss nok en gang bare tårer og fortvilelse, og strengt tatt fortjener de ingenting tilbake. Likevel vil noen av oss være dum nok til å komme på Royal League kampene... Sesongen er enkelt og greit over for i år. Ikke kan vi skylde på verken dommere eller motstanderne. Brann har helt og holdent all skyld selv for at de nok en gang ikke innfridde. Når Mjelde ber folk sette dette i perspektiv og nesten være fornøyd med at Brann ikke er i nedrykksstriden blir det hele bare for dumt.

Potensial
I samme artikkel mener Mjelde at potensialet til Brann er større enn både i LSK og RBK. Det er dessverre hans jobb å få ut dette fordømte potensiale, og det har han faktisk ikke greid. Brann har nemlig ennå til gode å spille 90 gode minutter i år...og opps...det ble sannelig ikke gull i år heller, gitt. Er dermed Mjelde rett mann for Brann? Styret er i alle fall spenstig når de velger å forlenge kontrakten med en mann som 2 år på rad har skuslet vekk gullet. Er det cupfinaletriumfen for 2 år siden som "berger" Mjelde?

Konsekvensene
Det samme styret må forøvrig ta konsekvensene av valget sitt. De hadde nå sjansen til å bryte sammarbeidet med Mjelde, og skilles som gode venner... Istedenfor ser det ut som de velger å satse på Mjelde i 2 år til. Dermed blir det helt idiotisk om Mjelde f.eks får sparken sommeren '07. Om så skjer må også hele styret gå.

Sunday, October 22, 2006

Takk

Takk for nok en bedriten sesong!!!

Alle må gå!

Thursday, October 19, 2006

Cola

Klagogsyt er fremdeles i London, og var i gaar tilstede paa Stamford Bridge. Godt aa kunne se litt skikkelig fotball for sondagen kommer...

Latterlig
Ellers er det like herlig hver gang Knut Langeland har en saakalt "i dybden" kommentar. I dag skriver han da om supporterkulturen som han faktisk ikke har peiling paa hva er. Det han skriver om i dag minner jeg om Eggen sitt utspill etter at RBK tok gullet paa Brann Stadion i 2001. Da mente jo Orkdalingen at de som var igjen paa stadion burde hylle tronderpakket, og ikke pipe etc...Latterlig. Det samme ordet kan brukes om Langeland.

Arrangoren sin feil
At noen colabegre havner paa banen naar Lyn-supportere kommer med obskone bevegelser rett foran VG-svingen er fullt forstaaelig. Jeg forsvarer ikke de som kastet, men jeg forstaar reaksjonene. Det som er helt utrolig er at INGEN har gaatt ut mot arrangoren Lyn...Men greit, for aa ta "hevn" er det jo bare aa invitere noen supportere ut i pausen til hjemmekampen mot Lyn i 2007. Det forste de kan gjore er aa gaa bort til de 20 bortesupporterne paa BT-svingen aa vise den beromte fingeren. Naturligvis vil ingen hyle paa at det var et feilt valg av SKB aa ha noe slikt naermest bortesvingen, neida. Men kritikerne vil fyke rett i halsen paa bortesupporterne.

Ellers uttaler Bjorn Dahl i BT at Brann har mye aa laere av RBK paa merkevarebygging..Hallo???!?!?! Men den saken faar klagogsyt komme tilbake til i morgen naar klagogsyt er tilbake igjen i Norge

Monday, October 16, 2006

Game over

Geir er en travel herremann. Ullevaal i gaar. Craven Cottage i dag. Men folkens, det er herlig. Sesongen er over. Dermed kan alle nerver roes helt ned. Takket vaere aarsverste i gaar blir det solv/bronse til Sportsklubben Brann i aar. Dette er da i folge trener Mjelde en meget god sesong...For oss andre fortoner sesongen seg som den alltid gjor - en fiasko!

For en gjeng med klovner!!

Saturday, October 14, 2006

Gullprat...

Jeg gir opp! Jeg takler det ikke mer! Jeg legger meg flat! Presset er blitt for stort! Jeg må bare innrømme det....

Jeg tenker faen meg bare på gull og atter gull!!! Riktignok fremstår undertegnede utad som en pessimist som mener at gulltoget gikk for lenge siden, men hos Geir Vårdal lever gullhåpet fremdeles i beste (eller kanskje ikke i beste, men du skjønner....) velgående.

Sølv er bra
Om en drøy uke kan det bli tidenes gullkamp på Brann Stadion, men det betyr at Brann MÅ slå Lyn på søndag. Om det ikke skjer, og Mjelde igjen begynner med pisspreiket om at denne sølvsesongen har vært bra så er det på tide å kansellere kontraktsforhandlingene å be Mjelde begynne som agronom på Haus.

Tidenes skuffelse : 2005
Alt annet enn gull vil være en skuffelse. Men ikke like skuffende som i fjor. Det var nemlig da Brann hadde århundrets sjanse til å kapre tronen i fotball-Norge, men den greide de å sløse vekk på høsten. Det er faktisk den mest skuffende sesongen med Brann jeg har opplevd (nei, jeg har ikke opplevd 1964-sesongen). Om Brann igjen misser gullet fremstår laget virkelig som Norges svar på Real Madrid både kjøpemessig og sportslig sett.

RL
Den første runden i fiaskoen i Royal League spilles 11/12 nov, og Brann har annonsert at de vil fylle tribunene. I tillegg hevder Jæger og Brann at vi som har partoutkort vil få noen fordeler. Kan ikke helt si at jeg har stor tro på dette. Mitt tips er at fordelen blir at billetten kommer til å koste 170,- istedenfor 200,-. Det er rett og slett for dårlig, og med slike billettpriser kommer det MAKS 4000-5000 på kampene. Vil i det hele tatt overaske meg om det kommer såpass mange. Tross alt er RL en fryktelig dårlig idè, og det har ingen spesiell verdi utover å være såvidt rangert over en helt vanlig treningskamp. Merkelig at de ikke bare la ned hele turneringen!

Monday, October 09, 2006

Billettfordeling

Dagens oppslag i ibergen.no om hvor billettene til Brann-RBK har tatt veien er ikke overaskende. Som forventet har sponsorene stukket av med en pen kvote. Til Brann og Jæger sitt forsvar forstår jeg tankegangen deres. Raske penger er stikkordet.

Den største kundegruppen blir oversett
Men jeg syns det er rart at Brann gjør det komplett motsatte enn næringslivet. I den bransjen er det stamkundene, de som er mest lojale og lønnsomme, som pleies. I SKB sin verden er det slik at de, sm i Branns øyne, som legger igjen mest penger på kortest mulig tid belønnes. Uavhengig avhvor lojal de er.

Legger igjen like mye som Sparebanken Vest over 2 kamper
Men her svikter Brann, igjen. Det er verdt å merke seg at publikumsinntektene som blir generert over 2 kamper faktisk overstiger årssummen til hovedsponsorSparebanken Vest sponsor Brann med pr. år. Dermed er det et faktum at den største, mest lojale og lønnsomme kundegruppen blir oversett (igjen). Dessverre er det ikke mulig å gjøre slik som i næringslivet. Om leverandøren din ikke gir deg det produktet du ønsker, så er det bare å bryte sammarbeidet og skifte leverandør (som Brann gjør med billettluka.no). I fotball kan du beklagevis ikke skifte fotballag.

Ros
Ellers har jeg faktisk lyst å rose Kristian Jæger for ærlig- og åpenheten rundt kaoset om billettfordelingen. Han har nå lagt alle spekulasjoner død. Samtidig har han igjen signalisert at sponsorene er det viktigste for Brann.

Hvorfor sterke reaksjoner?
I og med at dette er blitt gjort gang på gang er jeg strengt tatt litt overasket over de sterke reaksjonene på artikkelen. For dette er strengt tatt er dette ingen nyhet, men bare gammelt nytt. Derermed burde det nå være klart for alle hvordan Brann tenker. Om Brann, mot formodning, skulle karre seg til Cupfinalen i 2007 bør dermed ingen bli overasket om f.eks bare 1000 billetter går sesongkortinnehaverne og 100 går til BBB, mens sponsorene stikker av med resten. Dermed har NSA sitt arbeid om flere billetter til cupfinalelagene vært til ingen nytte, i alle fall i dette tilfellet.

Fana-Brann

Fana mot Brann på Fana Stadion. For oss med (negativ) selektiv hukommelse bringer dette tilbake skandaløse minner fra cupen i 1992. Såvidt jeg husker var det Jokke Björklund som var skyld i det fatale straffesparket.

Takk og pris for at dagens kamp bare er en treningskamp.

Thursday, October 05, 2006

Avtaler

Før årets sesong hadde Viking handlet inn spillere fra øverste hylle, og det var i år de virkelig skulle ta opp konkurransen med toppen i norsk fotball. Slik har det ikke gått. Viking kjemper en desperat kamp for å unngå nedrykk, og på markedssiden har Viking plassert seg såvidt over der de ligger på tabellen.

Lyse
I går kunne nemlig Stavangerklubben annonsere en forlengelse av kontrakten med hovedsponsor Lyse. Den nye avtalen er på 5 år, og er verdt 4 millioner pr. år. I tillegg ligger det inne en prestasjonsbonus, slik at summen kan bli høyere.

Molde+Viking=sant
Med denne avtalen plasserer Viking seg forbausende langt nede på sponsortabellen. Nylig fornyet også Molde avtalen med hovedsponsor Sparebanken Møre, og den er også verdt 4 millioner pr. år. Det forbauser meg at en klubb som Viking ikke får til noe bedre. Ambisjonsnivået er der, men med denne avtalen faller de også ut på det utenomsportslige.

Utstyrsavtaler
Samtidig annonserte FFK i dag at de skifter utstyrsleverandør. Dagens utstyrsleverandør for Brann, altså Umbro, har inngått et sammarbeid med aristokraten som strekker seg over 5 år, og er verdt opp mot 20 millioner. Dermed er Viking forbigått av enda en klubb når det gjelder utstyrsavtale. For noen uker siden skrev nemlig Viking under en ny treårsavtale med Adidas, og den er verdt mellom 2.5 og 3 millioner pr. år.

Trend
Ellers ser det ut som det er en trend i norsk fotball å ha lokal forankring når det gjelder hovedsponsoren. Dette er ganske interessant i og med at det er mye mindre å presse ut av lokale aktører enn nasjonale eller internasjonale aktører for den del. Men det er tydelig at klubbene er opptatt av å sammarbeide med det lokale nærlingslivet, selv om det evt. vil gå på bekostning av større og mer lukrative hovedsponsoravtaler.

Som kjent ligger Brann på "2. plass" når det gjelder både hovedsponsor- og utstyrsavtaler.

Tuesday, October 03, 2006

Kaos

Etter dagens billettkaos blir det mest interessante å se hva Brann velger å gjøre med de resterende billettene. Det rette hadde selvfølgelig vært å legge de ut i neste uke for på den måten å unngå svartebørssalg, og med en grense på 2 billetter pr. person. Men det vil heller ikke forundre meg om de resterende billettene går til sponsorene ettersom Brann prioriterer disse før den største kundegruppen...

Uviss fremtid
Interessant nok skriver Brann, foreløpig, ingenting om hva som vil skje med billettene som ble holdt tilbake. Istedenfor nevnes det bare at det har vært kaotiske tilstander.

1-0

Er det nødvendig å gjøre det så spennende?
Faen heller! Jeg takler ikke mer spenning!