Thursday, August 31, 2006

Hva skjer?

Hva i svarte er det som skjer? Plutselig vil alle til Bergen? Rolling Stones, Gashi og Bakke...

Syke greier!

Ellers håper jeg at Hardball betaler den syke lønnen Bakke sikkert har forlangt.

Velkommen Eirik!

Wednesday, August 30, 2006

Drømmesigneringen!!

Hva er det som skjer? Ut av ingenting kommer plutselig ryktene om at Gashi er på vei til Brann. Deretter blir det bekreftet bare noen timer senere. Jeg må si at dette kjøpet er min drømmesignering!!!

Fulgt Gashi lenge
Dette er uvant kost fra klagogsyt, men ang. Gashi er historien litt spesiell. Ardian Gashi har jeg fulgt siden 1998-99. På den tiden var han fremdeles i moderklubben Kil/Hemne. I midten av februar for 6 år siden ( altså 2000) ble Brann, og daværende trener Teitur, tipset av klagogsyt om dette lovende talentet fra Sør-Trøndelag. Dessverre fulgte Brann ikke opp tipset, og resten av historien er velkjent. Ardian gikk til Molde, Ørn-Horten og deretter til VIF.

Flere fra Kil/hemne har spilt i Brann
Derfor var det i dag en strålende nyhet at Brann har sikret seg Kosovoalbaneren. Det er forøvrig verdt å nevne at dette ikke er den første Kil/Hemne-spilleren som har spilt i Brann. Syvsoveren Valencia var nemlig den første.

Som en kuriositet er det verdt å nevnes at Kil/hemne har hatt en spiller representert på hvert seriemesterskap siden 1994. De fleste mesterskapene står naturligvis Erik Hoftun for. I fjor var Ardian Gashi Kil/hemne sin representant. La oss håpe at han blir det også i år!!!!

Velkommen til Bergen og Brann, Ardian!

Tuesday, August 29, 2006

Utstyrsavtaler...

Viking skrev i dag under på en ny treårsavtale med Adidas. I følge 100% Fotball er avtalen verdt mellom 2.5 og 3 millioner pr. år.

Klasseforskjell
Som kjent bruker også Rosenborg Adidas. I Sør-Trøndelag er de økonomiske vilkårene i utstyrsavtalen på et helt annet nivå enn i den såkalte "Oljebyen". For å sponse Rosenborg frem til 2012 betaler Adidas "Troillungan" 9.3 millioner pr. år! I følge rbkweb.com var den gamle utstyrsavtalen til Rosenborg verdt rundt det samme som Viking sin nye avtale med Adidas.

Brann
I vår skrev som Brann kjent under en ny utstyrsavtale. De skifter fra Umbro til Kappa. Avtalen gjelder for 4 år, og Italienerne betaler Brann ca 6.7 millioner pr. år. Dermed er Brann sin nye avtale, litt overaskende, mye bedre enn Viking sin avtale med Adidas. Før Brann presenterte sin nye avtale med Kappa var det VIF som hadde Norges nest beste avtale. Nike betaler visstnok Osloklubben 3 millioner pr. år. Men nå er altså Viking komt opp på høyde med VIF, mens Brann har passert de.

Friday, August 25, 2006

Flau - Flauere - Brann

Først en god nyhet. Kampene mot Suduva er ikke lenger det flaueste Brann har gjort i e-cup sammenheng. Den dårlige nyheten er selvsagt at Brann presterte noe som enda flauere i går.

Støtte?? Gløm det!!!
De som sier at det er nå Brann trenger støtte, og at det ikke hjelper å skjelle de ut kan bare lukke nebbet. Å drive å hylle og støtte dette laget etter det de presterte i går er ikke aktuelt!! Å hylle Brann for elendig innsats over to blir bare idioti!! Men selvsagt er det nok av naive idioter som tror at deres støtte faktisk betyr noe. Selv med et toppet lag kom Brann først til noen store sjanser de siste 10 minuttene. Svensk frokost-tv oppsumerte kampen greit i morges med å si at ÅFF ville mye mer enn Brann. Innsatsen og viljen lyste ut av svenskene, og derfor gikk de seirende ut.

Intet arbeidsuhell
Det skremmende er at dette er over to kamper. Om det hadde vært en kamp kunne dette med litt godvilje blitt kalt et arbeidsuhell. Nå er det bare fryktelig pinlig og flaut. Hvorfor Brann i det hele tatt takket ja til å å bli med er jo uforståelig, når de viste klart og tydelig at dette er vi ikke interessert i. Trenerteamet viste det med å sende utpå "b-laget" i den første kampen, og spillerne fulgte opp med en historisk mangel på innsats og vilje i begge kampene. (Dette gjelder forøvrig også den hjemlige cupen). Om ikke disse to kampene får konsekvenser kan Brann bare legge ned hele driften. Det er ikke noe poeng i å si "La oss glømme denne kampen å se fremover". Dette var såpass flaut og pinlig at det må tas grep. Når selv et toppet Brannlag er helt udugelige mot et svensk amatørlag finnes det ingen unnskyldninger eller bortforklaringer!

For snilt i Brann?
Det merkeligste er at reservene som burde gitt alt i Bergen ikke var interessert i det hele tatt. Men det er kanskje slik det er blitt i Brann ettersom Mjelde ikke er en brøleape som Nordlie eller Rekdal. Det er jo tydelig at å snakke fornuftig med overbetalte drittunger ikke har noen hensikt!

...og om det skulle bli seier på søndag, la meg slippe å få høre pisspreiket om at den tunge perioden nå er forbi, og at Brann er på rett spor igjen!!

"Vi è så gode at bedre kan vi ikkje bli...."

Klagogsyt er igjen i Stocholm, og klar for retur til Norge om dröye 2 timer. I dagens utgave av Smålandsposten unnskylder Mjelde tapet med at hver kamp lever sitt eget liv...Flott det!

...og neste (store) opdatering kommer i kveld en gang

Thursday, August 24, 2006

Sverige

Da sitter klagogsyt på en nettcafe på Stockholm Centralstation, og venter på at toget til Vaxjö skal gå. Alt annet enn minimum en 3-målssseier vil vaere en skuffelse. Men av en eller annen grunn er ikke Brann motivert for noe som helst som har ordet cup i seg. Dermed skal vi slettes ikke se bort i fra at Brann må reise hjem i skam...som de pleier.

Sunday, August 20, 2006

Rabatter og reklameskilt

Det er mer enn 1 uke igjen til neste seriekamp, og Brann har tatt en titt til Trondheim for å finne ut hvorfor de har over 19000 i snitt.'

Idrettspris
Brann, som alle oss andre, har funnet ut at RBK sitt høye snitt delvis er takket være rabatterte ordninger for idrettslag. Derfor har Brann nå gått i Rosenborg sine fotspor, og tilbyr nå idrettslag billetter på BT-tribunen for 70,- pr. stk. Minimumsbestillingen er 10 billetter. RBK har forøvrig en minimumsbestilling på 15 billetter, og en pris på 50,- pr. billett.

Reklameskilt
For de av oss som orket å se treningskampen mot Brasil denne uken kunne vi bivåne at NFF, som Brann, har gått til innkjøp av elektroniske reklamekilt. Brann vil først bruke sine reklameskilt neste sesong. Tilbakemeldingene NFF fikk var varierte, og det samme bør Brann forvente seg. 31.05 sa Jæger til brann.no at elektroniske reklameskilt vil øke attraktiviteten for nasjonale aktører. Ser ikke helt sammenhengen der, når de aller fleste syns elektroniske reklameskilt er et irriterende moment.

UEFA-cupen
Etter den flaue forestillingen av Brann mot Åtvidarbergs er Svenskene naturligvis optimistiske med tanke på avansement. På nettsiden mener de at "ÅFF har nu stora chanser att ta sig in i ordinarie omgången i UEFA Cupen"(...) Med tanke på storspillet Brann har vist så langt i alt som inneholder ordet "cup" må klagogsyt si seg enig med svenskene.

Tuesday, August 15, 2006

Ny logo

BBB har fått ny logo, og mener at med den nye logoen har de tatt et skritt i merkevarebyggingens navn.

Er logoen det viktigste?
For supporterklubber mener jeg at logoen er noe av det minst viktige. De viktigste tingene for en supporterklubb bør være å få i stand rimelige og effektive borteturer, og ha god medlemsinfo.

Borteturer
I takt med den økende konkurransen i luftrommet har prisene falt drastisk, og har gjort det mulig for alle og enhver å fly for en billig penge til bortekamper. Dette er noe som ikke har gagnet BBB. Bussturene koster 450,-, men blir som oftest (minst) 200-300 kroner dyrere når du tar med utgiftene til mat og drikke underveis. I tilegg er det en sannhet at borteturene helst er for de som har VELDIG god tid.

Uforutsigbart ankomsttidspunkt
Å stoppe for å bade hjem fra en bortekamp der de fleste helst vil hjem så fort som mulig for å få litt sårt tiltrengt god søvn før jobb/skole er heller ingen god ide. Å ikke ha forutsigbarhet, og ikke vite når bussen er tilbake igjen i Bergen er en uting. Sannheten er at BBB ikke lenger kan konkurrere på pris, comfort og effektivitet. Det vil forundre meg om det ikke bare er et spørsmål om tid før bussturene viser seg å være en ulønnsom gekjeft. Det er også på bussen du finner de som faktisk bryr seg mer om å drikke enn selve kampen....Ikke akkurat et veldig fornøyelig klientell med andre ord.

Alkoholfrie busser
Etter "skandalen" på Marinlyst i 1999 ble forslaget om alkoholfrie bussturer nedstemt med en overvekt av 2 stemmer. Men nettopp et slikt tiltak ville gjort BBB til mer stuerene, og mer akspeptert. Det ville rett nok blitt et ramaskrik, men BBB ville nok fått flere mer på turene, slik at de ikke hadde merket de som evt. hadde gått til det skrittet å boikotte BBB sine borteturer p.g.a noe slikt.

Fly
Det er forøvrig udelt positivt at BBB har fått i stand en avtale med SAS Braathens til årets siste serierunde. Det ville være bra om BBB kunne greie å få i stand slike avtaler neste år til f.eks storkampene mot RBK og VIF.

Medlemsinfo
Medlemsinfoen til BST må sies å være meget bra. Hjemmesiden blir oppdatert relativt ofte, og den er oversiktlig og har et relativt ok design.

Medlemsblad
BBB har som kjent et medlemsblad som heter "Stein på stein". Beklagevis syns jeg dette medlemsbladet er fryktelig dårlig. Uinteressante artikler, masse intern humor. Bladet har aldri sagt at de skal være likt d12m, men kvaliteten er rett og slett hårreisende dårlig. Men for all del, dette bladet er sikkert kjempegøyt for 20% av medlemsmassen, mens for resten av oss er bladet like interessant som et reklamebilag.

Hvis ikke BBB gjør noe med borteturene og medlemsbladet blir heller logoen et symbol på en organisasjon som ikke driver med merkevarebygging, enn et symbol for en GOD supporterklubb.

Monday, August 07, 2006

Vi har sett det før

Raseriet tar overhånd. Vi har sett det så mange ganger før. Likvel skjer det hvert jævla år. Brann viser igjen at de aldri vil vinne Tippeligaen. Det er faktisk jævlig frusterende. Det verste av alt er selvsagt at vi faktisk lar oss hisse opp av noe sånt. Hva slags verden lever vi i? Selvsagt i en verden der Brann er taperlag nummer 1. Laget som aldri i verden kan finne på å innfri noe som helst av forventninger, men skuffer år etter år. Derfor burde ikke gårsdagens resultat overaske noen. Likevel kommer det som et slag i trynet. Endelig skulle Brann bevise at gamle dager og synder er forbi. Men slik skjedde ikke. Det ble ikke noen ny tidsregning i Brann. Den står nok en gang der den ha stått i langt over 40 år

Uinteressant sesong
Resten av sesongen er selvsagt total uinteressant. Selv om Brann greier å karre seg til en sølv eller bronsemedalje har sesongen vært en gedigen skuffelse. 2 år på rad har alt lagt til rette for det første seriegullet i Bergen siden 1963. Begge gangene har Brann sviktet, og da handler det ikke bare om marginer og skader. Det handler om udugelighet, og at Brann rett og slett ikke er gode nok. Siden 2003 har ikke Brann blitt et topplag. Brann har derimot gått fra å være en nedrykkskandidat til å bli en stabil middelhavsfarer. Selv med stjerner som Andresen, Sæternes, Miller og Winters etc blir Brann ALDRI et topplag.

Mjelde
I disse kontraktstider er det kanskje på tide å stanse opp, og tenke seg om en gang til. Om det heller ikke i år skulle ende med det gjeveste av det gjeveste har Mjelde og Brann skuffet noe enormt. Med tanke på den støtten, og ikke minst den store økonomiske handlefriheten Ostringen har hatt i forhold til sine forgjengere kan ikke ennå en sesong uten gull forsvares på noe som helst måte. Da er det på tide å virkelig tenke seg nøye om, og lure på om denne mannen er den rette til å ta Brann videre...

Hvor mange er det nå om angrer på bestillingen av båt- eller flytur til Stavanger 5 nov?
Jeg er en av de, og "gleder" meg allerede til å se Brann "safe" inn til 4. plassen