Friday, April 28, 2006

2 dager igjen

Det er 2 dager igjen til kampen mot VIF, og etter årets første seier er plutselig den naive optimismen tilbake igjen i Bergen. På billettluka.no registerer vi at det kun er 856 billetter igjen, noe som betyr at det vil bli tilnærmet fullsatt på søndag.

Kaos igjen?
Heldigvis er byggearbeidet i Klokkesvingen komt såpass langt at inngang 8 kan bli tatt i bruk igjen. Dermed kan alle nok en gang gå tilbake til rutinene sine, som er å komme til Brann Stadion det siste kvarteret før avspark. Ellers retter det seg naturligvis spenning til om billettsystemet vil virke denne gangen...

Cup
Det er ikke lenge igjen til årets første cuprunde, og som i fjor er vel spillergruppen sitt mål å "vinna heila driten". Første runde spilles 11 mai, mens cupfinalen vil gå av stabelen så sent som 12 november. Det er verdt å merke seg at kvartfinalen er satt til 20 august. Dermed kan det bli en hektisk uke for de beste spillerne i stallen, forutsatt at Brann når kvartfinalen. 13 august er det bortekamp mot VIF. 16 august er det Norge-Brasil, og som sagt kvartfinale 20 august.

Flo
Det var forøvrig med tungt hjerte klagogsyt mottok meldingen om at Flo ikke kommer til å spille kampen mot klubben han og Kjenner gikk bak ryggen på. Dette ville jo bare gagnet Brann ettersom Stryningen er godt "over the top". Vi husker jo alle hva som skjedde i fjorårets kvartfinalen etter at Hulsker ble byttet inn for mannen som har en Villa-supporter som kone.

Molde
Neste serierunde spilles allerede førstkommende onsdag. Det som er verdt å merke seg er at bortekampen i rosenes by begynner kl. 18:00, og blir IKKE sendt på Tv2 eller Tv2 Zebra. Forhåpentligvis har du vært lur å investere i sesongkortet for Tippeligaen, hvis ikke får du finne deg en brun bule....eller så tar du turen opp til Aker Stadion (!)

Wednesday, April 26, 2006

Før Brann-VIF

4 dager igjen til kampen mot VIF, og den første borteseieren på nesten 1 år pirret tydeligvis nysjerrigheten til mange. Derfor ble det solgt ca 500 billetter i går, og dermed er drøye 2200 billetter igjen til søndagens dyst mot oppskrytte Vålerenga.

Velkommen etter
Ellers er det bare å si "velkommen etter" til BBB. Først nå har tulleorganisasjonen sett at kampen mot VIF går på et ugunstig tidspunkt. Håpløst!! BBB begynner å minne om "gamle" Brann. Dvs. masse inkompetanse og uvitenhet. Begynner var å ta for mildt i. BBB (og tidligere BST) begynte nok sitt "fall from grace" i 1998 når de flyttet til felt-Å. Deretter fortsatte de med kontroversielle avgjørelser som å la en jente (som hadde gått på stadion i 2-3 år) bli leder for daværende BST. Bussturene er heller ikke hva de var. Folk blir mer og mer opptatt av effektivitet og komfort, og dermed utgår BBB sitt bussalternativ. Når disse bussturene i tillegg består av altfor mange som vil oppleve russetiden på nytt er det bare å finne seg et annet alternativ.

VPN
Til slutt vil klagogsyt sakse litt fra den glimrende nettsiden VPN (Vålerenga På Nett) :

I 1964 lå både Brann og Vålerenga ille til på tabellen noen runder før slutt. Ukens historiske forteller om da lagene bestemte seg for å spille 0-0 og uavgjort.

Lagkaptein Per Knudsen forteller:13. september 1964, i tredje siste seriekamp, møtte vi Brann på Bislett. Ingen av lagene var sikre på ny kontrakt. Første omgang var elendig og målløs. Etter pausen, på vei ut på banen, kom Rolf Birger Pedersen bort til meg som var lagkaptein. Han funderte på om det var like godt å spille uavgjort når vi først var kommet så godt i gang. Dette mente jeg var en fornuftig løsning slik situasjonen var. Flere hadde fått spørsmålet, og enigheten var stor på begge sider.

Kampen utartet seg i annen omgang til spill rundt midtstreken, og alle måtte passe seg for ikke å komme for langt inn på motstanderens banehalvdel. Alt gikk såre vel helt til Åge Sørensen plutselig kom fri på 16-meter'n og brant til. Ballen strøk tverrliggeren, og flere spillere løp bort til Åge og ba han roe seg ned. Etter dette oppsto det ingen farlige situasjoner i kampen.
Morgenpostens journalist skrev dagen etter at VIF/Brann hadde lansert en ny måte å spille på. Han kalte det Bytte Ball. Brann rykket likevel ned, året etter at de vant serien!

Tuesday, April 25, 2006

Merkevaren Brann

Brann.no melder at det skal være et såkalt Gründerforum på Brann Stadion 3 mai. Blant annet vil reklamebyråret Oktan Publicis ha et lite foredrag om merkevaren Brann. I og med at det er Okta Publicis sin jobb å lage Brann til en merkevare bør det absolutt være av interesse å hære hva de har å si. Men i og med at dette koster 650,- blir det naturligvis droppet!

VIF
Det er dog ingen tvil om Brann og Oktan Publisis har en lang vei å gå for å ta igjen Vålerenga. Pr. dags dato er Vålerenga den ledende klubben markedsmessig, og veldig flinke til å skaffe seg publisitet rundt tiltak som "photo shoot", og presentasjoner av nye kleskolleksjoner. Brann som merkevare er beklagevis i dag bak både RBK og VIF.

Må betale for gamle synder
Takket være skuffende sportslige resultater, og årevis med utenomsportslige skandaler har Brann fremdeles et stempel på seg for å være en "roteklubb". Dette stempelet kommer de sannsynligvis aldri til å miste, selv om det har vært rolig de siste årene. Dermed er det de som sitter med nøkkelroller i Brann i dag som må betale for gamle synder. Samtidig må det sies at merkevaren Brann aldri kan bli bedre om det ikke sitter kompetente folk i de rette rollene. Der har Brann en jobb å gjøre...

Næringsvett?
Samtidig er det grunn til å se relativt lyst på fremtiden. Den nye hovedsponsoravtalen med Sparebanken Vest var bedre enn forventet, og Brann har skjønt at beliggenhet er det viktigste når det kommer til å åpne butikk. Det er positivt at Brann faktisk viser ørsmå tegn til å innha næringsvett....La oss håpe at de fortsetter å overaske positivt utenfor banen.

Ellers ble turen til Kristiansand vellykket!

Monday, April 24, 2006

Start - Brann

Det er knappe 3 timer til klagogsyt setter seg på flyet til Kristiansand. Dermed blir det ingen store oppdateringer her før i morgen.

Forhåpentligvis vil Mjelde snart ha lært seg at Miller ikke er en kantspiller...

Friday, April 21, 2006

Småplukk

Det er fredag, og helgen nærmer seg med stormskritt. Tromsø kan feire helgen med a Sigurd Rushfeldt takket ja til gamleklubben, mens Brann fikk oppleve at penger ikke er alt....

Overaskende
Riktignok takket Rushfeldt nei til Brann, men det er befriende å se at ikke alle fotballspillere er griske dyr. "Rush" har nok med penger til å få et ok liv, men uansett er det positivt å se at han prioriterte psykologistudiene og familien framfor å tjene mest mulig penger av de 2-3 årene han har igjen som toppspiller. Respekt til Rushfeldt for det!

Rune Lange
Ellers er Belgia-proffen Rune Lange i VIF sitt søkelys. Klagogsyt er litt bekymret over at "Peddi" garantert er klar over situasjonen til Lange. I og med at Lange er et skadevrak er det naturlig for Brann å ha han under oppsikt. Alle spillere som er skadeplaget blir mottatt med åpne armer i Idrettsveien. Brann er snille sånn sett. De tar i mot de skadde og sårede...og gir de altfor høye lønninger (God dag Bengt, Martin A og Trond Fredrik). Mon tro om ikke Røde Kors vil flytte hovedkvarteret sitt fra Geneve til Idrettsveien 47. Brann har jo virkelig gått i bresjen for å gi skadeplagete spillere en jobb. Når Brann i tilegg har de samme fargene som hjelpeorganisasjonen burde saken være klar. Ikke biff...den delen skal Charlie Miller stå for.

Start
På mandag er det bortekamp mot Start. Vi husker alle hvordan fjorårets kamp endte. Den ble tapt på Mjelde sine lure taktiske evner. Han viste nok en gang sine evner mot LSK med å sette Charlie Miller på vingen. Ostringen husket nok hvor bra dette trekket var i fjorårets hjemmekamp mot VIF... Klagogsyt blir å finne på Kristiansand Stadion som forøvrig utmerker seg med å ha eliteseriens dårligste plasser, og til pene 150,-. Riktignok er svingen på Nadderud under enhver kritikk, men der er prisen nedsatt til 50,-. Klagogsyt ønsker griske Solèr og Start god bedring både med billettpriser, og saksøking av sin egen sponsor!

Wednesday, April 19, 2006

Historien gjentar seg

Kveldens billettproblemer orker jeg nesten ikke skrive et ord om, ettersom denne problematikken er blitt belyst mange ganger på klagogsyt allerede. Det mest interessante i denne sammenhengen er at Brann ALDRI lærer, og fremstår gang på gang som en amatørmessig arrangør.

Unnskyldninger
En av unnskyldningene til Brann er at p.g.a bygningsarbeide har det vært vanskelig å beholde de faste rutinene for billettsalg. Dette er tøv fra ende til annen. Bygningsarbeidet foregår i Klokkesvingen!!!!!! Dermed blir jo ingen av de andre billettstedene skadelidende. Forøvrig mener Brann at det er lurt å kjøpe billetter på forhånd. Det gjorde drøye 12.000. Likevel greier Brann å "fucke" alt opp for de resterende 700-800 som kjøpte billetter i dag. Helt utrolig!!

Kanari-Fansen
Ellers har klagogsyt fått rapporter om meget forvirrende beskjeder fra Branns funksjonærer til Kanari-Fansen. På forhånd fikk de beskjed om at det var bare beskjed om å kjøpe billetter ved inngang 6, som er inngangen for borteseksjonen. Når de så kom til stadion fikk de beskjed om å kjøpe billett i billettlukene utenfor hovedtribunen. Men deretter ble det kontrabeskjed når de endelig kom frem til billettluken. Da var det plutselig utenfor inngangen de skulle kjøpes igjen...
Selv i disse tider med relativt ok økonomi er det klart for alle at Brann sliter mye mer utenfor enn på banen! Derfor er det mye viktigere at folk i andre avdelinger får sparken (evt. sier opp) fra stadion enn Mons I. Mjelde!

16 mai
Årets 16 mai kamp blir den første kampen på mange år der Brann Stadion vil ha en kapasitet på 20.000. Hvordan skal takle dette vil bli VEDLIG interessant å se...Men at de kommer til å stille uforberedt til kampen mot "Gutan", og i neste hjemmekamp mot VIF burde ikke overaske noen!

Sunday, April 16, 2006

Brann-Lillestrøm

Det er riktignok påskeferie, men hvor blir det av publisiteten for årets første hjemmekamp på brann.no? I følge billettluka er det ca 2700 billetter igjen til tirsdagens oppgjør mot LSK. Riktignok er nok LSK sin kvote på 750 billetter (på felt-S) tatt med i regnestykket men uansett.
Uopplyste
I og med at Brann Stadion frem til 16 mai kun har en kapasitet på 15.000 vil nok mange ikke ha fått med seg at det fremdeles er god plass på stadion. Etternølerne vil nok gå å tro at kampen er utsolgt, og derfor avstå fra et besøk førstkommende tirsdag. Derfor er det viktig at brann.no reklamerer for kampen, og sier klart og tydelig fra om at det fremdeles er god plass.

Ståplasser
Selv om det så si bare er ståplasser igjen bør folk kjenne sin besøkelsestid. Du får riktignok ikke et sete, men på Store Stå er du beskyttet for værgudene. Dvs. med mindre du kommer sent, og må stå på de første betongtrinnene.

Wednesday, April 12, 2006

Kaos

Første serierunde er unnagjort, og Brann kom hjem med et heldig poeng fra Fredrikstad. Førstkommende tirsdag er det Lillestrøm som står på motsatt banehalvdel, og denne kampen vil virkelig bli en utfordring for de selvutropte medaljekandidatene. Men det er ikke bare på banen Brann står foran en utfordring.

Stenger 2 av 3 innganger
Som kjent er arbeidet med Nye Brann Stadion allerede godt i gang. I år vil det medføre visse komplikasjoner for publikum. På grunn av bygningsarbeidet vil 2 av 3 utganger på Umbro-tribunen være stengt i år. De to inngangene det gjelder er utgangen til eks-feltet til BBB, og utgangen nærmest Klokkesvingen. I praksis betyr dette at ca 5000 stk må komme seg inn og ut på samme sted.

Trege
De aller fleste som har sitteplass på Brann Stadion har alltid vært forbausende sen med å ankomme stadion. Vanligvis kommer nesten halvparten det siste kvarteret før avspark. I år må de kanskje revurdere den tradisjonen. Med bare en inngang vil det dannne seg enorme køer i utenfor Hansa-tribunen (eller Frydenbø-tribunen som den vil hete i år). Brann sendte selv ut info om denne problemstillingen i forbindelse med utsendelsen av årets sesongkort. Som om ikke det skulle være nok har NFF bedt klubbene om å skjerpe sikkerheten på arenaene. Det vil føre til mer kroppsvisitasjon og lengre køer. Men det er nok endel som ikke har orket å lese brevet fra Brann, eller rett og slett glømt det. Dermed risikerer de tregeste å bli stående utenfor stadionportene, og kanskje miste de 10-15 første minuttene av kampen mot "Fugla".

Er Brann forberedt?
Selv om Brann har sendt ut info om dette er det på langt nær sikkert at de er klar for tirsdagens innvasjon. Planlegging, effektivitet og god logistikk har ikke akkurat vært i Branns sterke sider opp gjennom årene. Vi har opplevd mange nok tidlige cuprunder og 16 mai-kamper der Brann har sviktet totalt. Resultatet har vært at de har måttet åpne portene, og slippe inn "alle" uten noe som helst sjekking av kampbilletter etc. Derfor er det høyst nødvendig med mer enn 1-2 vakter pr. inngang i Hansa!

Monday, April 10, 2006

10, 9, 8, 7, 6, 5, 4 ,3 ,2, 1, 0, ** SPILLL **

Det er kun timer igjen til avspark i Fredrikstad, og nervene er i høyspenn. Egentlig er de ikke det, ettersom sesongen vil ende i en kjedelig 5, 6 eller 7. plass. Brann står foran en nøkkelsesong. Årets sesong vil avgjøre om Brann tatt noen skritt fremover, eller om klubben fremdeles står på stedet hvil, noe de forsåvidt har gjort siden 1963.

Tåler ikke flere 6. plasser
Med medalje beviser at de er et noenlunde stabilt topplag. Om Brann havner utenfor pallen vil det bety kroken på døren for Mjelde. Dermed må klubben starte helt på nytt igjen, og alt som er bygd opp siden 2003 har vært bortkastet. Rødtrøyene har aldri hatt bedre muligheter til å gjøre det bra i vår hjemlige serie, og derfor er 6. plassen i fjor en av de mest skuffende plasseringene i klubbens snart 100-årige historie. Brann har rett og slett ikke råd til en ny 6. plass. Det vil bevise en gang for alle at Brann aldri kan bli noe stabilt topplag. Med ressursene Brann nå rår over er hver sesong der de ikke kjemper om gullet en gigantisk skandale.

Gir opp?
Om Brann fortsetter den skuffende trenden fra i fjor er det store muligheter for at viktige økonomiske støttespillere som Chess og Hardball vil trekke seg fra samarbeidet med Brann. Det er viktig å huske at de (i alle fall Hardball) ikke støtter Brann ut i fra et økonomisk, men et sportslig motiv. Når Brann enda en gang ikke viser seg tilliten verdig er det bare rett og rimelig at støttespillerne blir frusterte, og rett og slett gir opp.

Sult og vilje
I BA sitt bilag om Brann hevdet Gorm Natlandsmyr at noe av sjarmen med Brann er at de aldri vinner serien. Han trakk paraleller til Chelsea som nå vinner Premier League med 10-20 poeng. Med en slik uttalelse viser Gorm Natlandsmyr at han i alle fall ikke har et konkurranseinstinkt. Om Brann, mot alle odds, skulle vinne serien i år er det viktig at Mjelde & co ikke legger seg på rygg og soler seg altfor mye glansen av det som vil bli en historisk bragd. Sulten etter å vinne serien igjen bør være der rett etter at et evt. gull er i boks!!! Det farlige med gull og grønne skoger er at klubben går inn i hvilemodus slik de gjorde etter bronsen og cupfinaleseieren i 2004. Dermed ble alt fra det sportslige til det medisinske helt latterlig dårlig. Brann tok forhåpentligvis stor lærdom av fjorårssesongen!

Stabilitet vil smake best
Ingenting vil glede meg mer enn et tredje seriegull til Bergen og Brann. Men å si at et evt. tredje seriegull vil smake best er feil!!! Det er derimot gullet som Brann evt. vil vinne i 2007 og 2008 som vil smake best. Det vil nemlig bevise at Brann hører hjemme der oppe, og at evt. denne sesongen ikke bare var et blaff! Det er forøvrig svært viktig å poengtere at klagogsyt ikke tror på gull i år...eller neste år (eller de neste 100 årene for den del).

Men i dag er det 1. serierunde, og Brann starter med blanke ark. Fra i dag og til begynnelsen av november vil de resterende neglene forsvinne. Klagogsyt ønsker både Brann og resten god bedring!

For å sitere Barten : Ekte lidelse har et navn...

Saturday, April 08, 2006

Brannbutikken

I dag var undertegnede i den nye Brannbutikken på Galleriet. På forhånd hadde brann.no solgt inn butikken som om den faktisk skulle inneholde mer enn bare drakter og noen collegegensere.
Beklagevis inneholdt den nesten kun de to overnevnte tingene. Hvor er det blitt av tilbudsvarene som de reklamerer med på Brannbutikken sin nettside?

Inntrykk
Som alle vet er førsteinntrykket noe av det aller viktigste. Brann burde ventet noen dager til med åpningen av butikken. Slik den fremstod i dag var den rett og rett en skuffelse. Førsteinntrykket var at Brannbutikken fremstod som rotete, og hadde et fantastisk lite utvalg av supportereffekter. Med noen dagers mer planlegging kunne Brannbutikken sett ganske stilig ut. Det som nå møter oss er mange pappesker som står midt i synsvinkelen, og noen jenter bak disken som ikke er altfor interessert i å selge noe. I tillegg er det ikke godt nok lys i butikken. Den er altfor mørk, og null "spotlights" på produktene de skal selge. Brann bør forresten gjøre det mulig å kjøpe kampbilletter fra butikken i Galleriet.

Pluss
På plusssiden virket det som om butikken hadde et stort utvalg av årets drakter. Dermed blir de forhåpentligvis ikke utsolgt for de overprisede reklameplakatene før hjemmekampen mot "Fugla". Ellers var det god reklame for butikken på en storskjerm i Galleriets 1. etasje. I og med at den ligger i 5. etasje er markedsføringen av butikken en ting Brann må vektlegge i mye større grad om de skal ha håp om å gå i pluss. I tillegg MÅ de få inn et mye større utvalg, og ha med tilbudsvarene!!!

Friday, April 07, 2006

Sparebanken Vest

På onsdag kunne Brann undertegne tidenes sponsoravtale. Etter (harde?) forhandlinger de siste månedene kunne rødtrøyene presentere at nåværende hovedsponsor, Sparebanken Vest, vil fortsette å bli det ut 2010.

4 nye år
For å fortsette å ha logoen på den beste plassen på drakten må Sparebanken Vest ut med 35 millioner i løpet av de neste 4 årene. Med denne avtalen har Brann absolutt tatt et steg i riktig retning.

Hvorfor Sparebanken Vest?
Brann har som RBK en syk ide om at sponsorene på død og liv må være lokale. Derfor vil de to klubbene aldri få de store sponsorinntektene. Trist, men sant.

10 millioner
I fjor annonserte Brann at målet deres var at den neste hovedsponsoren skulle betale 10 millioner pr. år. Det hadde i så fall vært samme beløp som Hafslund betaler for å være hovedsponoren til VIF. Brann greide naturligvis ikke å innfri det løftet, men klubben er absolutt på god vei. Med den nye sponsoravtalen passerte rødtrøyene Rosenborg (!), og plasserer seg dermed på en fin-fin 2. plass mellom trønderne og VIF. Det er dog viktig å poengtere at RBK har en glimrende utstyrsavtale med Adidas og dermed passerer de VIF og Brann sammenlagt.

Fremtiden
Om Brann ved neste korsvei (mot formodning) velger en nasjonal etter internasjonal hovedsponsor vil klagogsyt bli overasket og glad. Det er ikke slik at kun lokale bedrifter er villige til å sponse Brann, Jæger!!! Om du noen gang vil ta opp kampen med Rosenborg må Brann se utover bygrensen, og aller helst utover landegrensene.

Trøst
Nå har klagogsyt gitt Jæger & co ufattelig mye pepper, men det er ikke til å stikke under et klappesete at klagogsyt er veldig fornøyd med den nye sponsoravtalen. Rett nok er det skuffende at Brann ikke nådde målet sitt, og ble jevnbyrdige med VIF. På en annen side hadde klagogsyt kun forventet at Brann ville få ca 5-6 millioner i den neste avtalen. I tillegg passerer de RBK som får ca 7 millioner i året av Narvesen, og dermed er det grunn til å trekke på smilebåndet...og kose seg over at markedsavdelingen på "Brakka" faktisk er enda mer udugelig enn den på stadion!

Tuesday, April 04, 2006

Galleriet

BA kan i dag melde at Brann vil flytte inn i Galleriet for å selge supporterutstyr. Grunnen er at Brann står uten butikk mens utbyggingen av Klokkesvingen holder på. Når Klokkesvingen er ferdig vil Brann flytte inn dit.

Sentralt
Brann har endelig skjønt at "location" er viktig. Derfor er det positivt at de endelig flytter inn til sentrum. Dessverre vil nok Brannbutikken ligge i en av de to øverste etasjene i Galleriet. Jo høyere opp du kommer, jo mindre folk er det. Men i og med at Brann for tiden ikke har butikk på stadion vil nok ikke salget gå betraktelig opp. Etter all sannsynlighet blir den eneste butikken på Brann Stadion pølseboden foran hovedtribunen, og teltet ute på Nymarksbanen. Ingen av disse to stedene er i nærheten av å generere så mye som den tidligere Brannbutikken i Hansasvingen. Derfor er det viktig at en ny Brannbutikk på stadion kommer opp asap!!!

300 kvadratmeter
Det er forøvrig gledelig å lese at den nye Brannbutikken i Klokkesvingen vil bli på hele 300 kvadratmeter. Det betyr at til og med Brann har sett at bøttekottet av en butikk i Hansasvingen har vært altfor tiden. Plassmangel har ført til fullstendig kaos og lang ventetid for de som har orket å bevege seg inn i butikken på kampdager. Brann har leid lokaler i Galleriet frem til oktober, men vil forhåpentligvis forlenge avtalen. Uten å ha en butikk MEGET sentralt i sentrum kan Brann bare se langt etter å ta igjen VIF og Rosenborg.

Monday, April 03, 2006

Media

Som kjent trakk Nils Arne Eggen seg fra alle verv i Rosenborg Ballklubb i slutten av forrige måned. Det er en "offentlig" hemmelighet at mange av tankene og ideene til Orkdalingen er i takt med utviklingen funnet for konservative og gammeldagse. Derfor var det nok en befrielse for både RBK som klubb og Eggen som person at han trakk seg.

Go' foten
I sin egen selvbiografi, "Go' Foten" mener Lektor Eggen at den oppskrytte folkeligheten Rosenborg kommer til uttrykk via forholdet klubben har til media. Stikkordene Eggen bruker er tilgjengelighet og åpenhet. Han poengterer at det naturligvis er spillere og trenere media vil snakke med, og ikke pressetalsmenn eller mer eller mindre "profesjonelle meningsformidlere", uten prestasjonsansvarm, som han kaller de. En verbal tåkelegging er noe Eggen ikke vil ha!

Terje Svabø
Med tanke på disse meningsytringene fra klubbens største legende noensinne er det småkomisk å se hvordan Rosenborg bryter med hans prinsipper med en gang "den sjuende far i huset" har dratt til Spania. 31.03 kunne nemlig Adressa fortelle at RBK vil ansette en egen pressetalsmann, nemlig Terje Svabø, som er et kjent fjes fra NRK. Fra nå av vil hendvendelser siles...
Dette kræsjer totalt med Eggen sin filosofi om at RBK stiller opp både når det passer og ikke passer. I rettferdighetens tegn må det dog sies at NTF vil at alle norske klubber skal ha en pressetalsmann (!). Uansett er dette en radikal endring for Trønderlubben, og dermed mister de enda litt av den såkalte folkeligheten de påstår fremdeles finnes på "Brakka".

Drakten
Ellers er det herlig å se at markedsavdelingen ¨på Lerkendal også har sine svake punkt. Nå nylig ble nemlig 2006-draktene til RBK lansert. Hovedsponsor Narvesen har fått det som de ville. Årets drakt har Narvesens knallblå logo som kjennetegner Narvesen-kioskene. I Brann hadde dette vært umulig. Der er et av kravene til hovedsponsoren at logoen MÅ være hvit for å passe inn på drakten.

Molde
Ellers vant Brann treningskampen mot Molde, og Mjelde er fornøyd....Dermed vil nok kaptein Andresen nok en gang hevde at Brann skal bli en outsider til seriemesterskapet...jatta jatta...Klagogsyt har selvfølgelig ikke troen på noe sånt! Men dum som klagogsyt er flytur til Kr.sand likevel bestilt...