Friday, March 31, 2006

Ticket to ride

24 mars startet det åpne salget til årets tre første hjemmekamper. Det vil være en overdrivelse å si at de (få) resterende sitteplassene og ståplassene har solgt som varmt hvetebrød. En titt på billettluka.no viser at det er knappe 3000 billetter igjen til hver kamp. Uansett selges nok de fleste billettene, og Brann har tatt konsekvensen av stormen etter billetter...og *hør hør* gjort noe SMART!!!!!

Narvesen og Mix Minde
Som vi alle vet har Brann Stadion begrenset tilskuerkapasitet frem til 16 mai, og kanskje lenger om den varslede industristreiken igangsettes i neste uke. Dermed har Brann Stadion bare en kapasitet på 15.000. Dette øker faren for at et svartebørsmarked vil blomstre opp. For å stanse dette har Brann bestemt at Narvesen IKKE får lov å selge annet enn ståplassbilletter på felt-T. Dette gjelder foreløpig for de 5 første kampene. For de uopplyste er felt-T asfalten nedenfor feltene F, G, H og J på hovedtribunen. Mix Minde er det eneste utsalgsstedet som kan selge billetter til hele stadion. Nytt av året er også at det ikke er mulig å reservere billetter. Klagogsyt tar av seg hatten, og applauderer Brann sine tiltak for å stoppe et evt. svartebørsmared.

RBK og VIF
I fjor hadde RBK og VIF høyere snitt på publikumssiden enn Brann. I RBK sitt tilfelle var en sterk subsidiering av idrettslag en vedrørende årsak. Denne praksisen fortsetter Trønderklubben med i år. Som i fjor koster det kun 50,- stk pr. stk for et idrettslag som velger å ta turen til Lerkendal. Selv i medgang greier ikke VIF å trekke Osloborgerne opp av sofaen, og ta t-banen opp til Ullevaal. Dermed er det høyst sannsynlig at hovedsponsor Hafslund også i år vil gi vekk 10.000 gratisbilletter i forbindelse med 3-4 kamper en gang på høsten.

Ellers er generalprøven før seriestart om 2 dager på Molde Stadion mot Arild Stavrum & co.

Monday, March 27, 2006

På lik linje

Etter nok et tap begynner både lokal- og riksavisene å kvesse pennen mot Brann og Mons Ivar Mjelde. Dermed er det dommedagsprofetier i media, mens Mjelde og kaptein Andresen tar det helt med ro...

Ekspert
Norges største avis, Verdens Gang, har i dag spurt Davy Wathne : Tror du Mons I. Mjelde overlever sesongen?

Svaret til Davy er imponerende, og viser at han er innforstått med hvordan det står til i SKB!

-Det er en avsporing. Brann må se på alle sopm jobber i klubben. Er direktøren. støtteapparatet og de i markedsavdelingen de beste man kan finne, og de rette personene i disse stillingene?

Amatørmessig
Dermed er Davy på lik linje med undertegnede. På slutten av 90-tallet opplevde Brann/Brann ASA å få rettet knallhard skyts mot seg om hvordan klubben ble drevet. Beklagevis ser det ut som media ikke lenger er interessert i hvordan det står til hos rødtrøyene. Det er også et minus at fanzinen D12M for øyeblikket er lagt på is. D12m sto frem som en av de mest kritiske til den nåværende drift av klubben.

Engasjement og intelligens er slettes ingen ueffen kombinasjon. Vi skulle hatt mere av det...
Synd det er mangel på begge deler i klubben...

Friday, March 24, 2006

Goin' back

Det nærmer seg seriestart med stormskritt, og det begynner å hope seg opp med Brannstoff i tv og aviser. BA har prøvd å lage en slags skandale over at Brann tapte for et spansk 2. div lag. Tror ikke de beste laga i spansk 2.div er noe dårligere enn f.eks Leeds, som unektelig høres noe bedre ut... De hadde vel alle sammen gjort det meget bra i eliteserien. Det blir som om Brann tapte 4-1 mot Viking eller Lyn. LSK spillte nettopp mot Murcia ( 8.feb ) og slapp med 2-2 etter at spanjolene hadde 3 skudd i treverket !!

Bergen
Ellers mener vi at Bergen er en flott by. Akkurat passe stor, og med relativt liten kriminalitet. Riktignok regner det endel her, men det blir du vant til. Innflytterne er tydeligvis av en helt annen oppfatning enn oss. De ser på Bergen som en stor og skummel metropol. Bergen med sine 230.000 innbyggere er tydeligvis for internasjonal og urban for visse folk. Det perfekte stedet for de er en liten bygd med 1 nærbutikk og en bensinstasjon...Med på kjøpet får de råning og et høyt konsum av alkohol, men dette bekymrer de tydeligvis ikke nevneverdig. Dermed forlater enda en klassespiller Brann på grunn av såkalte "personlige årsaker".

Billetter
I går begynte det åpne salget til de tre første hjemmekampene til Brann, og en titt på billettluka.no viser at det fremdeles er god plass igjen. Dog er plassene som er igjen så å si bare ståplasser på Store Stå og felt-T. Til årets første hjemmekamp mot LSK er det 2872 billetter igjen, mens det mot VIF og Stabæk henholdsvis er igjen 2872 og 2969. Verdt å merke seg at det er flere billetter igjen til kampen mot Stabæk enn mot VIF....

Sunday, March 19, 2006

24 mars

I dag er det mindre enn en uke til 24 mars. Den datoen bør alle UTEN sesongkort skrive opp i sin syvende sans. Det er nemlig datoen da de resterende billettene slippes til årets sesong.

10.100
I følge BT er det solgt 10.100 sesongkort, og dermed blir det nok kamp om billettene frem til 16 mai da den nye tribunen i Klokkesvingen vil bli åpnet, og bane vei for 4000 sårt tiltrengte nye sitteplasser. I lørdagens BT skrøt daglig leder i Brann Stadion AS, Terje Reistad, at Brann stadion vil kjøpe 150 skjermer fra Phillips for å gjøre VIP-tilbudet så bra som mulig.

Stråleovner
Noe Brann burde ha sett på mens de var i Eindhoven var at PSV også har stråleovner hengende i taket. Dette hadde vær en fin investering. Dermed hadde vi sluppet å fryse på høstsesongen, og i evt. Royal League og E-cup kamper. Forøvrig har de 47 radene på Phillips Stadion en stigning på hele 40 grader!!!! Til sammenligning er unnarennet i utdaterte Holmenkollen på 37, mens Fløybanen er 26 på det bratteste. Nye Brann Stadion vil etter ryktene få en stigning på ca 32-33 grader.

Utsatt?
Men tilbake igjen til 24 mars, ja! For de uopplyste er det billettluka.no som har ansvaret for årets løssalg til hjemmekampene til rødtrøyene. Men vi får se om billettsalget åpner 24 mars. I beste Brann-tradisjon pleier jo slike ting å bli utsatt p.g.a rot og kaos i administrasjonen på stadion.

Plasser
De som vil kjøpe sitteplassbilletter til kampene før 16 mai bør vite at det er VELDIG vanskelig å få flere enn 2 plasser ved siden av hverandre. De aller fleste plassene som er igjen er, ikke overaskende, de dårligste på stadion. Som f.eks rett bak stolpene på hovedtribunen, eller på de 1-2 nederste radene på de forskjellige tribunedelene. Jeg regner med at aller fleste ikke vil sitte adskilt helt frem til 16 mai, dermed er det nok grunn til å tro at det kommer til å bli trangt på Store Stå frem til dagen før nasjonaldagen.

Til slutt vil klagogsyt ønske Charlie Miller en "belated happy birthday"!!

Wednesday, March 15, 2006

Gerre Gås Travels

De siste dagene har talsmann i NSA, Richard Jansen, figurert i flere medier som følge av NSA sin publisering av billettpriser for bortesupporterne i TL 2006. Verst ut kom Start som vil ha 160,- kr av deg for en bedriten plassering på Kristiansand Stadion. Det interessante med årets undersøkelse er at Brann kun kommer til å forlenge 130,- for å stå på felt-S som blir bortefeltet i år. Med den prisen, og den plassen fremstår Brann Stadion som det beste stedet for bortesupporterne i 2006.

Dyrt og dårlig
Forutenom Brann er det kun Ham-Kam som tilbyr bortesupporterne plass på langsiden. Ellers er det kun plasser i svingen som er reservert for det gjestende lags supportere. Verdt å merke seg at nesten alle de andre har samme prisnivå som Brann eller høyere for mye dårligere plasser.

Skal du til Fredrikstad?
BBB gir ikke opp, og arrangerer bussturer i år også. De har allerede lagt ut annonsen for første serierunde som er borte mot Fredrikstad. For det vil de ha 450,-. Men frister det å kjøre 8-9 timer (hver vei) med en gjeng med idioter? Akkurat! Derfor gir Gerre Gås Travels råd til andre alternative reisemåter.

Norwegian kan tilby deg t/r Bergen - Oslo for 866,- . Det eneste minuset er at du må sove hos venner/hotell i Oslo fra mandag til tirsdag ettersom du ikke vil rekke siste fly til Bergen.

SAS Braathens kan tilby deg t/r for 1019,-. Ettersom det siste flyet til Braathens går først 23:30 anbefales det at du kombinerer Norwegian og Braathens. Fly med Norwegian bortover som vil koste 498,-. Men ta SAS Braathens sitt siste fly tilbake igjen som vil koste deg 419,-.

Om du har litt bedre tid kan du ta toget. Gerre Gås Travels anbefaler deg å ta morgentoget fra Bergen på mandag, og nattoget (samme dag) tilbake igjen fra Oslo. For dette må du ut med 498,-

Det billigste alternativet er ikke overaskende busselskapet Lavprisekspressen. Der kan du ta bussen natt til mandag for 149,-. Tilbake igjen hiver du deg på bussen natt til tirsdag som i skrivende stund også koster 149,-.

Saturday, March 11, 2006

Superlørdag

For en uke siden hadde LSK og Kanari-Fansen en såkalt superlørdag i butikken deres. Der lanserte de årets drakt, og solgte restbilletter til seriestarten mot Rosenborg.

Blottet
Beklagevis for Brann og mange unge supportere kommer Brann naturligvis ikke opp med slike pr-stunt. I kjent stil er Brann totalt blottet for kreativitet og (gode) intiativ. Bare til opplysning melder Kanari Fansen at dagsomsetningen ble på imponerende 400.000!! Her begynner vi nesten å snakke om cupfinaletilstander. Men det er tydelig, som vanlig, at Brann verken vil tjene penger eller se at bergensere betaler penger for å være levende reklameplakater for "Bergens stolthet" (...)

Mest i media
brann.no har i dag publisert en artikkel der det kommer frem at rødtrøyene er det mest omtalte laget i januar måned. Det burde ikke komme som noen overaskelse for noen. Interessen for Brann er større enn noensinne, noe rekordsalget av partoutkort viser. At Brann tydeligvis ikke vet å utnytte verdien sin bør ikke komme som en bombe på noen. For å si det litt kynisk burde Brann melket ut penger av bergenserne med og nettopp ha slike "superlørdager". Det er bedre å gjøre det slik enn å ha skamdyre priser på 1 eller 2-runde kamper i cupen. Å drive business på den måten skaper negativitet og mindre folk til "läktarna". Det er rett og slett utrolig skuffende å se at det nye fjeset i markedsavdelingen, Vibeke Johannesen, ikke har greid å påvirke Brann og Kristian Jæger til å tenke nytt!!!

Viktig med en god sesong
Økonomisk sett er denne sesongen utrolig viktig. Som kjent går sponsoravtalen med Sparebanken Vest ut etter sesongslutt, og det er klart at Brann vil sitte med et godt forhandlingskort om det ender med medalje, istedenfor nok en 6-7. plass. Om Brann, mot formodning, skulle greie å komme blant de tre beste er det fult mulig å presse ut 10 millioner pr. år fra den nye hovedsponsoren! Det forutsetter dog at Brann tenker utenfor Bergen sine grenser!!!! Om de på død og liv skal være lokale kommer Brann til å bli enda mer akterutseilt enn de allerede er, og det økonomiske forspranget som RBK, VIF, Viking og delvis LSK har vil øke.

Tuesday, March 07, 2006

Årets billigste sesongkort!

Etter mye spekulering ha Tv2 og Canal Digital endelig annonsert hva prisen på sesongens 182 kamper blir. Overaskende nok har de lagt seg på et relativt lavt nivå. Klagogsyt kan herved presentere at det kommer til å koste deg....795 kroner.

99,- pr. runde
Hver runde blir det sendt én gratis kamp på TV2 (søndag kl. 20) og to gratis kamper på TV2 Zebra (søndag kl 18 og mandag kl 19). De resterende fire kampene hver runde blir distribuert via KIOSK-løsninga til Canal Digital. Alle kunder med digital dekoder (både kabel og parabol) vil kunne se disse kampene. "Sesongkort" vil bli solgt for 795 kroner, mens prisen for én serierunde (fire kamper) blir 99 kroner.

Knappe 800 kr må være en god investering med tanke på at du dermed slipper å bevege deg ut av stolen for å se Brann tape...

Saturday, March 04, 2006

Generelt pisspreik

Tap mot Rosenborg. Tap, tap, tap, tap! BT og BA er bekymret. Hvorfor de er det lurer jeg på. Etter den meget skuffende fjorårssesongen er det en resignert klagogsyt som etterhvert gjør seg klar til nok en middelmådig sesong. I fjor trodde klagogsyt faktisk på gull. Den våte drømmen gikk allerede i dass etter hjemmekampen mot Bodø/Glimt. Dermed er det en sedvanlig negtativ klagogsyt som retter sine brillene, og tror på en reprise fra i fjor. På en annen side bør kanskje klagogsyt gå tilbake til sin vanlige holdning ang. tabellplassering. Dvs. være fornøyd om rødtrøyene berger plassen

Sesongkort
Som kjent har Brann solgt hele 10.600 sesongkort, noe som er ny rekord. Forhåpentligvis vil de ikke selge flere. Med kun noen hundre sitteplasser igjen betyr dette i klartekst at det kun er de dårligste plassene igjen. For eksempel de nederste radene rundt omkring, og endel plasser bak de megasvære stolpene på den eldste delen av hovedtribunen (som forøvrig består av 3 forskjellige seksjoner!). Forøvrig kunne Dagbladet melde at fjorårets seriemester kun har solgt 5400 sesongkort!!!

Årsmøter
I disse tider er det høysesong for årsmøter, og både Brann og BBB har avholdt sine årsmøter. BBB-Øst holder sitt årsmøte i morgen. Klagogsyt har holdt årsmøte med seg selv, og der ble det bestemt at klagogsyt skal fortsette som skribent, og at oppdateringen skal gå opp til minimum 3 ganger i uken etter 10 april. På de skikklige årsmøtene var det lite dramatikk. Det mest interessante med Brann sitt årsmøte var at markedssjefen til Hansa ble valgt inn i Brannstyret. Hvilken herlig dobbeltrolle. Ingen tvil om at Hansa kommer til å få "rabatt" når deres sponsorkontrakt skal fornyes. Medlemmene til BBB valgte forøvrig å si ja til å bli medlem i NSA. Dermed blir det større kamp om cupfinalebillettene enn i 2004. Da var det kun ARG og BBB-Øst som var medlem, og dermed fikk de 100 bill hver dag. Ved neste korsvei vil evt. cupfinalebilletter bli fordelt på ARG, BBB, BBB-Øst og BBB Øst avd. Vest.