Saturday, January 28, 2006

Betryggende

I morgen er det Brann - Løv Ham i Vestlandshallen, og det er godt å se at alt er som før. Som de fleste treningskamper blir også morgendagens kamp sterkt b-preget. (u)Heldigvis ser Løv Ham på kampen som meget viktig og betydningsfull. Derfor har de priset kampen til småkomiske 100,-. I og med at Løv Ham dermed har de samme idiotiske prisene som motstanderlaget er det dermed ingen grunn til å møte opp i hallen med for få nødutganger.

100,-
Selv klagogsyt har sine grenser, og vil ikke sette sette plattfotføttene sine på betongen i Vestlandshallen. Forøvrig er det vel mange (...) som har en Løv Ham drakt i klesskapet. Kle deg i den, og du kommer gratis inn for å se "Brann3"! En treningskamp klagogsyt vurderer å se er RBK-Brann fredag 3 mars...(jepp, i Trondheim.

Friday, January 20, 2006

Ikke se til Trondheim!

Klagogsyt venter i spenning på at kalenderen snart skal vise slutten av februar, og årsmøte i SK Brann. Vanligvis er årsmøter i SKB forbundet med baksnakking og intriger som ville gått Hotel Cæsar en høy gang. I år er det imidlerid annerledes. Brann har (litt) penger, og det ser ut som om årets sesong vil bringe inn nok et overskudd. Til i bergen.no har Bjørn Dahl bare repetert det han har sagt før. Dvs. at overskuddet vil ligge på rundt 3 millioner.

Ta igjen RBK?
Til samme mediasted mener han at det bare er ret tidsspørsmål før Brann overstiger 100 millioner i omsetning, noe som sannsynligvis vil skje når hele Nye Brann Stadion står ferdig i 2008. Samtidig har Brann som mål å ligge på linje med VIF, og etterhvert ta igjen RBK. Trønderne må Brann ikke bry seg om. Næringsvettet der oppe er kritikkverdig, og det er klart for alle at Trønderne ikke har utnyttet posisjonen sin godt nok. Derfor er VIF allerede i ferd med å passere "Troillungan", og det er de Brann må se til! Ikke RBK! I VIF finner vi alt det Brann og til dels RBK mangler, nemlig næringsvett med et snev av gründertalent!

Det er dog ingen grunn til å mørkmale situasjonen. Forhåpentligvis vil typer som Jæger og Lokøy snart finne seg andre attraktive jobber, mens Larsen vil gå av med pensjon. Dermed er veien, forhåpentligvis, åpen for noen som faktisk vet hvordan en fotballklubb skal drives!

Friday, January 13, 2006

Mer VIP

Kristian Jæger publiserte forleden optimistiske spådommer ang. skandaleklubbens nye VIP-fasiliteter. Som kjent vil dette bringe nødvemdige midler inn i en bare sånn passe god klubbkasse. Faremomentet er naturligvis at sponsorene nå blir ivaretatt både i hodet og i ræven, mens for den vanlige mannen i gaten blir det trangere kår.

Enda mer VIP
Brann har allerede signalisert at de vil sette i gang enda et VIP-tilbud for privatpersoner. Dette vil bli nesten det samme som VIP-hvermannsen, bare at dette tilbudet vil "kun" gå over 6 år istedenfor ti. Dermed blir antall billetter som legges ut for andre svært begrenset. Dette er naturligvis trist ettersom laaangt i fra alle har såpass god økonomisk handlefrihet som det kreves for å hoppe på et slikt tilbud fra Brann.

Klokkesvingen
Brann har allerede sagt at nye Klokkesvingen vil bli den nye familietribunen på stadion, ettersom Store Stå (BBB) etterhvert vil flytte over til nedre del av Hansatribunen.

Fra aktiv til passiv
Konsekvensene av Brann sin prioritetslinje er åpenbare. Kjernen av Stadionpublikummet går fra å være "trofaste" supportere til å bli en blanding av store og småbedrifter og deres kunder. Dermed vil ikke Brann stadion lenger være en like "fryktet" arena å komme til som før. På den måten mister Brann stadion en av sine mest kjente USP (unique selling points), og publikummet går fra å være aktive deltakere til å bli passive deltakere.

Men (u)heldigvis gjelder ikke denne utviklingen bare Brann. Denne utviklingen ser vi i alle land og divisjonssystemer. Dermed vil fotball ha en like "stor" atmosfære som en tennismatch på Eurosport...

Monday, January 09, 2006

Silence was the stern reply

Der merkes tydelig at det er vinterpause, og de rødkledde har ingenting å melde. På en måte er dette positivt ettersom de først og fremst kommer i nyhetsoverskriftene når det har skjedd noe negativt. Men mangelen på stoff gjør at klagogsyt ikke har noe å skrive om. Men vi har notert oss at sesongkortsalget nesten har stoppet opp. Det er tydelig at de drøye 1600 sitteplassene som er igjen på Brann Stadion ikke er særlig attraktive.

Overganger
"Hans Tveit" er fremdeles på prøvespill hos Werder Bremen, og sannsynligvis velger Tyskerne å ikke gå for Ostringen. Dermed er det store sjanser for at "Peddi" slipper å jake på en venstreback.

Årsmøte
Ellers begynner vi sakte men sikkert å nærme oss tiden for årsmøter. I gamle dager var årsmøtene til Brann preget av skandaler og endeløse konflikter. De tidene ser ut til å være forbi. I fjor kunne den tidligere skandaleklubben presentere tidenes overskudd som var på 12 mill. I den store sammenheng er dette skuffende lite for en såpass klubb som Brann, men så har klubben vært vanskjøttet siden 1908. I år er de kanskje litt pessimistiske, og har dermed bare kalkulert med et overskudd på 5 millioner.

Friday, January 06, 2006

Salg..men tydeligvis ikke kjøp

Overgangsryktene svirrer, men som alltid er dette kun media som er desperate i å fylle sportssidene med svada. Litt sånn som klagogsyt med andre ord. Den eneste forskjellen er at klagogsyt er enda verre.

Ingen spillerkjøp?
Brann har fremdeles ingen erstatter for Scharner. Utad kan det virke som de heller ikke er spesielt interesserte i å hente en erstatter i og med at Ørn 1 er "fit for fight" igjen. Beklagevis vil dette medføre at mannen som var høyst delaktig å sende Brann ut av NM og e-cup får midtstopperplassen om Soma eller Ørn 1 skulle bli skadet. Samtidig kan ibergen.no melde at Brann vil tilbringe mer enn 1 mnd i utlandet før sesongstart. En slik sesongoppkjøring er ikke gratis, og dette vil gå på bekostning av et spillerkjøp i følge traveksperten P.O.L.

Vits
I mangel av noe å skrive om avsluttes denne utgaven av klagogsyt med en (god) vits! :

A teacher was reading the story of the Three Little Pigs to her class. She came to the part of the story where the first little pig was trying to gather the building materials for his home. She read, "...and so the little pig went up to the man with the bundle of straw and said: 'Pardon me sir but can I please have some straw to build my house?" The teacher paused then asked the class: and what do you think the man said?" One little boy raised his hand and said, very matter of factly" "I think the man would have said: "Well, f**k me! A talking pig!" The teacher was unable to teach for the next 10 minutes.

Tuesday, January 03, 2006

Budsjett

Året er ikke før komt i gang før skandalene er i gang. I dag ble budsjettabellen for 2006-sesongen presentert. Som alltid er dette interessant lesning.

VIF øker mest
Seriemestrene fra i fjor er den klubben som øker budsjettet mest. VIF øker budsjettet med småpene 30 millioner, og begynner etterhvert å krype opp i ryggen på RBK som øker budsjettet sitt fra 120 til 125 millioner.

4. plass
Brann finner vi først på 4. plass med et budsjett på 60 millioner. Hva kommer det av at Brann er såpass langt nede på listen? Det er først og fremst to faktorer som spiller inn :
  • Gammelt stadion
  • Dårlige sponsoravtaler

Når nye Brann Stadion står ferdig vil Brann sannsynligvis tjene fett på de nye VIP-lokalene de vil kunne tilby næringslivet. Dermed vil nok de nye VIP-inntektene beløpe seg til drøye 20 millioner. I dag får Brann kun 5-7 mill i VIP-inntekter som følge av et utdatert stadionanlegg. Vår kjære markedssjef annonserte allerede på senhøsten 2005 at Brann og nåværende hovedsponsor Sparebanken Vest ville snakke sammen om en evt. fornyelse av avtalen som går ut etter sesongslutt. Om Sparebanken Vest fortsatt vil være hovedsponsor for rødtrøyene regner jeg med at de må ut med minimum 7 millioner. Det vil si en dobling av dagens avtale. I forhold til hvordan "ståa" og markedet er nå kontra 2002/03 vil 7 millioner (eller mer) være helt naturlig.

Kan du greie en slik oppgave, Kristian?

Nytt år - Nye muligheter

klagogsyt skriver 3 januar, og trer inn i 2006 uten forhåpninger på Brann sine vegne. I fjor hadde klagogsyt sniffet gymsokkene han brukte på barneskolen. Noen annen forklaring virker usannsynlig med tanke på at Brann ble tippet for første (og garantert eneste) gang på 1. plass! Som en konsekvens av dette tragikomiske valget vil klagogsyt i år være fornøyd med om klovnene i rødt og svart (sick!) berger plassen.

Ryktebørsen
Landets største avis hevdet i romjulen at Brann visstnok har gitt Steffen Iversen et lukrativt tilbud. Dette er naturligvis kun spekulasjon fra VG sin side over potensielle klubber. Men de greier naturligvis å vinkle det på tabloid vis. Dermed tar klagogsyt denne nyheten med stoisk ro, og håper og tror at Steffen ikke nærmer seg bergensk jord! En overgang ser dog ut til å være klar. Brann har signert 19-årige kameruneren Arnaud Monkam som også er U21-landslagsspiller for Kamerun. Til dette har klagogsyt faktisk ingen kommentar, utrolig nok!

Trening
De som fikk med seg p1 sin sportssending i går fikk vite at trener Mjelde har hatt telefonisk kontakt med Start. I følge hjelpetrener Bård Wiggen har Mjelde ringt for å forhøre seg om treningsopplegget til Start som nesten bragte gull og grønne skoger til Kristiansand. Dermed kan det tyde på at Brannspillerne går en "tøff" sesongoppkjøring i vente. Ikke bare må de trene to ganger pr. dag, men kanskje hardt også!!!! Vi bare sitter og venter på de negative reaksjonene. De kan jo for eksempel sitere Daniel Braathen som sa at han bare ville ha det gøyt med fotballen. Beklagevis for Daniel og RBK betydde det at Daniel, før sesongen, hadde like bra kondis som en 60-åring.