Monday, October 31, 2005

Ukestart

BT kan i dag melde at spissen Hördur Sveinsson lot seg imponere over Brann på sin første dag på treningsfeltet. Bare det er grunn nok til å sende Islendingen tilbake. Dermed er det grunn til å tro for oss utad at denne spilleren, om han evt. kjøpes, kun vil bli stallfyll.

Draktsalg
Sesongen er over, og Brann kan endelig kvitte seg med bosset av en drakt. Om markedssjef, Kristian Jæger, tenker profitt vil det være lurt å annonsere at drakten for 2006 vil bli tilgjengelig før julesalget starter. Men kjenner jeg Brann rett vil de først ha drakten klar for salg i april. Dermed går Brann glipp av inntekter i hundretusenkroners klassen. Nå må vi heller ikke glemme at Brann vil, som vanlig, undervurdere etterspørselen etter disse plaggene.

300-400
Derfor vil Brann kun bestille 300-400 eksemplarer, og bli overasket når disse kommer til å bli revet vekk på 2-3 dager. Den neste leveransen vil naturligvis ikke komme før midt i sommerferien.

Real Madrid
Ellers er hele media-Norge opptatt av Beckham og Real Madrid. VG har hatt et oppslag om at det er mulig at Beckham tar seg en løpetur i Trondheim, mens Adressa kan melde at selveste Becham har landa!!! Gud så patetisk. TV2-sporten vil nok fortsette føljetongen med et intervju med "Becks" der de ber han skryte av "Norwegian fjords" og sist men ikke minst "hele Norges" Per C. Skjelbred.

Sunday, October 30, 2005

Dagen derpå

Sesongen er over og media har begynt med sine oppsumeringer av nok en dramatisk og spennende sesongslutt.

Årets skuffelse
I beste mediatradisjon har det blitt en diskusjon om hvem som er årets overaskelse og skuffelse. De fleste er enige om at Start er årets overaskelse, og at RBK er årets skuffelse. Pussig nok nevner få om ingen at Brann bør også være årets skuffelse. Ingen klubb har skuffet mer enn Brann. Kun Karl Petter Løken i RBK nevnte Brann som en skuffelse. Kanskje er det like greit. Det er ikke kjekt å få gnidd inn for ørtende år på rad hvor elendig Brann er. Men jeg savner mer kritikk. Hva skjedde etter fjorårssesongen? Brann ble rost opp i skyene, og alle (inkludert spillerne og ledelsen) trodde at sesongen 2005 ville gå som på skinner. Slik endte det definitivt ikke. Brann beviser nok en gang at klubben ikke takler medgang. Bergens stolthet er fremdeles ikke modne nok til å ta de siste to skrittene. Klubben står fremdeles på stedet hvil, og har ikke utviklet seg i det hele tatt. Det er trist og leit, men samtidig er det disse faktorene som kjennetegner Brann. Ingenting tyder på at det skal forandre seg.

Enerly
Foreløpig intet nytt om den fatale ulykken til Dagfinn Enerly.Mossekråkene viste i dag sin sympati med vingen med et støttebanner før kampen mot Sandefjord. Kjernen planlegger å gjøre det samme i forbindelse med CL-kampen mot Real Madrid førstkommende tirsdag.

Dylan
I dagens Bergensaviser advarer Mcallister om at han vil forlate Brann om klubben kjøper en ny spiss i vinter. Vel, denne "trusselen" er det vel ingen i Brann eller på tribunen som bryr seg veldig mye om. Dylan har kun hatt 2 gode kamper for rødtrøyene. Det var i debuten mot Molde og i RL-kampen mot Odense i Vestlandshallen. Om vi ser bort i fra disse to kampene har Australieren vært en stor skuffelse, og kan trygt betegnes som en flopp. Sandefjord ble i dag klar for Tippeligaen, og Vestfoldslubben har tidligere vist interesse for surferen. Dermed kan Dylan ende opp med å få Tor Thodesen som sjef.

RL
For de fire øverste lagene (pluss RBK) er sesongen ikke over. De skal spille Royal League, mens andre må kjede seg halvt i hjel med treninger på kunstgress innendørs. Brannspillerne har signalisert at RL er noe tull. De ville ha ferie, og ikke ha noe som helst av matching mellom november og april. Det kan også være en grunn til den håpløse høsten...For toppklubbene foregår nå fotball året rundt. Ingen i RBK har klaget over det. Der oppe er de glade for god matching hele året, I Brann er saken annerledes. Spillerne i stallen som IKKE er interessert i RL trygt få lov til å forlate Brann!!

Sesongslutt

Sesongen er over og slutten ble nesten like spennende som i fjor. VIF fikk gull, mens AAFK slo følge med Bodo/Glimt til den såkalte Adeccoligaen.

Brann
Minst spenning og dramatikk var det på Briskeby. Kampen var i det hele tatt et langt gjesp, og Brann scorte på halvparten av sjansene sine (1 av 2). Klagogsyt var tilstede, og skjønner ikke hvorfor man betaler penger for å se på noe slikt.

VIF
Men i dag og de nærmeste ukene vil det være gullvinner, VIF, som vil dominere sportssidene. De fikk sitt dessverre velfortjente gull, og klagogsyt gratulerer. Gullkampen ble IKKE avgjort av den tvilsomme offsideavblåsningen på Kristiansand Stadion. I enkeltkamper, som f.eks i en cupfinale kan dommerne være med på å avgjøre resultatet. Men i Tippeligaen er ikke bare 1 kamp, men 26 kamper. VIF er kanskje ikke det laget som har underholdt mest. De har heller ikke flust av sjarmtroll i stallen (mer usympatiske drittseker). Men over 26 runder er det dyktighet og litt flaks som teller. Tallene taler sitt klare språk, og de viser at det nettopp er Oslolaget som har vært dyktigst, og har hatt Fetter Anton på sin side. Bitter og beklagelig er det naturligvis, men å "ta" linjedommeren i Kristiansand blir bare idioti.

Uviktig
Noen ganger blir fotball totalt uviktig, som f.eks i kveld. NRK kveldsnytt kunne i kveld melde at Fredrikstads Dagfinn Enerly brakk nakken i kampen mot Start,og at "smurfen" i verste fall kan få varige lammelser.. Slike ting setter visse ting i perspektiv, blant annet hvor uviktig fotball egentlig er. I en slik sammenheng blir det patetisk å være skuffet over at VIF snek til seg gullet på målstreken. Klagogsyt føler med familien, vennene og fotballkollegaene i den fæle situasjonen som har oppstått, og ønsker Enerly god bedring!

RBK
Brann kom foran RBK på tabellen for første gang på noe og tyve år. Men RBK satte for andre år på rad ny publikumsrekord. Med 21258 tilskuere mot Tromsø i kveld kunne RBK legge frem et snitt på imponerende 17549. I rettferdighetens tegn skal det sies at RBK på hver hjemmekamp har tilbudt xx-fotballag grupperabbatt til svært hyggelige priser. Dette har selvfølgelig hatt STOR innvirkning på snittet. Men det er uansett et bedre "triks, enn ¨å gi bort 10.000 billetter til diverse kamper, slik som seriemestrene gjør.

Men kvelden og de neste dagene tilhører dessverre VIF. Heldigvis er det cupfinale om en uke, og dermed vil fokuset forhåpentligvis bli rettet mot LSK og Molde.

Friday, October 28, 2005

The end is near

Det er et drøyt døgn til sesongen er over. Sesongen endte som vanlig med at Brann ikke greide å leve opp til sine egne eller andres forventninger.

Ham-Kam
Hamarlaget kjemper for fortsatt eksistens i Tippeligaen, og vil nok være mer tent enn Brann (hoho, for et tørt ordspill). Ellers er det ikke stort å skrive før avslutningen. Brann er en middelhavsfarer, og kampen på Hamar er nok rundens minst interessante. Klagogsyt blir naturligvis å finne på Hamar...

Post
Sesongen er riktignok over 19:45 i morgen, men vi går spennende tider i møte. I november sender Brann ut brev til alle sine sesongkortinnehavere, og for oss med sesongkort på Umbro-tribunen går vi en spennende tid i møte. Om Brann er litt oppegående bør de gå gjennom "filene" til de berørte, og la de med lengst fartstid få de beste plassene. Beklagevis tror klagogsyt at Brann ikke tenker slik. De har gang på gang vist at lojalitet ikke belønnes. Scenarioet jeg ser for meg er at X kjøpte seg sesongkort på Umbro i fjor, og blir plassert på felt Æ eller Ø. Mens Y som har hatt sesongkort i 15 år blir plassert på felt-Å eller R.

Nye Brann Stadion
Ellers kom det ikke som en bombe at Nye Brann Stadion nå blir forsinket. Det er noe klagogsyt har sagt hele tiden, og Brann svikter aldri på slike punkt. Neida, i slike saker er Brann alltid til å stole på. I media hevdes det at utbyggingen kun blir forsinket med en uke. Vi som vet hvordan Brann er vet bedre. Klagogsyt sitt tips er at forsinkelsen vil bli på 2-3 mnd, og at hovedtribunen (som blir der som Umbro er i dag) vil stå ferdig en gang i sommerferien neste år.

Thursday, October 27, 2005

Overganger

Det er torsdag, og det er to dager igjen til sesongslutt. I Brannleiren er det stille, mens BT maser om overgangsrykter.

Kjøp og salg
BT har satt Brann i sammenheng med en rekke spillere. Rykter er totalt uinteressante. Men beklagevis for BA og BT skjer det faktisk jævla lite på stadion for tiden. Dermed må de spekulere i hvem Brann vil ha...Tore Reginiussen har denne uken trent med rødtrøyene og Brann er visstnok interessert i Altaværingen, men vil sammenligne 19-åringen opp i mot Ørn1 og Klock. Dermed er saken grei. Brann bør absolutt bra opp de nødvendige midlene for å sikre seg dette talentet. Klock kan trygt sendes hjem til Ålesund!! Han vil faktisk bli enda mindre savnet enn Tom Sanne og Mika Kottila.

Forøvrig er klagogsyt 1 år denne måneden, og gratulerer seg selv med 1-årsdagen.

Wednesday, October 26, 2005

Gleder

På lørdag går siste serierunde av stabelen, og klagogsyt blir naturligvis å finne på Hamar. Men om 3 dager er kampen på Briskeby helt uvesentlig. Det alle, inkludert klagogsyt, bryr seg seg om er hva som skjer i Kristiansand. Dette handler først og fremst om at Brann er og blir et drittlag. Et lag uten vinnerkultur, og som alltid blir laget med et uforløst potensial.

Skadefryd
For det andre handler det om glede. Brann gir oss sjelden eller aldri gleder. Dermed må vi finne andre ting å glede oss over. Hva er da bedre enn å glede seg over andres ulykke? I 2001 kom 16.000 Bergensere til Brann Stadion for å se Brann snyte RBK for gullet i siste serierunde. Resultatet skal ikke rippes opp i. Hvem kan glømme LSK-Brann i siste serierunde i fjor? Jubelen over RBK sine mål var enorm...(!) Den samme jubelen kan vi bli vitne til på Briskeby om Start greier å hale gullet i land.

RBK
Samtidig er det viktig at Brann tar poeng på Briskeby. Om sesongen skulle ende med at til og med bunnlaget Rosenborg går forbi Brann vil sesongen gå fra en skandale til en katastrofe!

comeback

Klagogsyt er tilbake igjen etter en liten pause takket være en svært ustabil maskin. Dermed er det uvisst når neste oppdatering kommer igjen.

Selge eller ikke selge....Det er spørsmålet
Siden forrige oppdatering har det vært kaos rundt Paul Scharner, og enden på visen er at Paul Scharner blir i Brann inntil videre. Det er grunn til å rose Brann for å si nei til Birmingham. "Gamle" Brann ville jo solgt "Årets spiller" for under 10 millioner. Men med en relativt ok øknomisk situasjon har Brann nå råd til å si "nei takk" til Birmingham. Det er andre boller enn når Azar Karadas ble solgt til RBK. Forøvrig var klagogsyt en av de få som var glad for at Azar ble solgt. En mer oppskrytt spiller skal du lete lenge etter!

Mjelde
Om vi skal stole på det spillerne sier virker det som om trener Mjelde er helt alene i sitt synspunkt om at sesongen har vært ok. Heldigvis tør spillerne å si at sesongen har vært under forventningene. Det er bekymringsfullt og urovekkende at trenerteamet ikke har noe som helst av selvkritikk. De skylder kun på skader og atter skader. Derfor er det befriende at Martin Knudsen sier at "alle må regne med skader". Forhåpentligvis blir dette nevnt for Mjelde og Steffensen i plenum. Derfor skal spillerne ha ros for å være ærlig, og innrømme at de rett og slett har vært for dårlig.

Alta
Alta-spiller Tore Reginiussen (19) trener med Brann denne uken. I følge sportslig leder, POL, er visst Tore en interessant spiller. Trenger Brann virkelig enda mer stallfyll?! Tore spiller tross alt på det svakeste laget i vår nest øverste divisjon. Dermed er det naturligvis "litt" forskjell på han og Paul Scharner...Men ettersom Tom Sanne forlater Brann er det viktig å få inn en som holder det samme nivået. La oss for all del ikke heve kvaliteten, og dermed konkurransen på Brann-laget!

Problemer

Juhu. laptopen har foreløpig gått til helvete. Dermed blir nok en pause på klagogsyt på 1-2 uker. Like greit...

Monday, October 24, 2005

Opdatering

Hva har Kjetil Rekdal og Mons Ivar Mjelde til felles? Begge to prøver å tone ned sesongen. Rekdal gikk ut for 1-2 uker siden og sa at 2. plass var helt ok, mens Mjelde ikke skjønner hvordan folk kan være skuffet over at Brann ikke en gang er i medaljekampen.

RL
Et stykke inn i høstsesongen bestemte Brann å forandre målsetningen sin. Den dårlige starten resulterte i at målsetningen var å komme blant de 4. beste. Heller ikke det greide rødtrøyene. Med andre ord har Brann mislykkes i og nå begge sine to målsetninger. Likevel hevder Ostringen at sesongen er ok. Det er deilig å se at selvinnsikten er uforandret! Oppsumeringen av fjorårets deltakelse i RL var at spillerne mente at det var vanskelig å motivere seg til kampene, og at det er ingen som nå gråter store krokodilletårer for at Brann uteblir i den nordiske turneringen. Ingen deltakelse i RL betyr MYE trening på det allerede utgåtte kunstgresset i Vestlandshallen. Er det lettere å motivere seg til noe slikt?

Nye Brann Stadion
Gårsdagen var også klagogsyt sin siste kamp på Umbro-tribunen. Neste år vil dette bli hovedtribunen, og bli en ren VIP-tribune. Det betyr at vi som har hatt sete på den snart revne tribunen vil etter all sannsynlighet havne på Øvre Hansa neste sesong. I neste mnd vil Brann sende ut informasjon, og det brevet skal bli høyst interessant. At det inneholder skandaler på rekke og rad er allerede klart. Det som berører de fleste er hvordan prisene blir i 2006. Brann har allerede varslet av de vil øke billettprisene (som er høye nok fra før), og dermed er det grunn til å tro at Brann vil bli Norges svar på Chelsea.


Stabæk
I går spilte også Løv-Ham sin siste hjemmekamp for 2005, og det endte med 1-2 tap for Stabæk. Mr. Stabæk, Ingebrigt Steen Jensen, gikk tydeligvis rett på flasken eller lignende etter gårsdagens seier. Planen var i alle fall at Jensen skulle ta samme fly som klagogsyt til Oslo. Men selv etter at den søte damen på Flesland hadde ropt ut etter Ingebrigt Steen Jensen 2 ganger måtte flyet forlate bergensk jord uten mannen som fremdeles er i stemmeskiftet. Kanskje like greit...Lite festlig å være hjemme 02:30, og på jobb 07:00! Litt herlig tortur mot folka på Røyken hadde vært på sin plass. Evt. steining av materielle goder som bil og hus.

Tragisk - Brann - Avinor

Brann er tragisk. Men det finnes faktisk noen som er verre. Bare et tilfeldig valgt eksempel : Folka i Avinor på Røyken!

Takk for at jeg var hjemme 02:30 istedenfor rundt midnatt!

Sunday, October 23, 2005

(nesten) game over

Det er søndag, og det er klart for årets siste hjemmekamp. Dette skulle ha vært opptakten til gullfesten i Hamar neste helg. Istedenfor er det en totalt uinteressant kamp, selv for oss. Årets lille lyspunkt er dog at de aller fleste hjemmekampene har vært veldig bra!! Som en motvekt har bortekampene vært det komplett motsatte...

Skikkelig avslutning
Tidligere denne uken gikk Mjelde ut i BT og lovte en skikkelig avslutning på sesongen. Det er faktisk totalt uinteressant. Brann må gjerne tape 0-10 for min del. Selv med 6 av 6 poeng på de to siste kampene har sesongen, sett under ett, vært tragisk og kanskje den mest skuffende i klubbens historie. Ingen må bli lurt til å tro noe annet! Med tanke på den skuffende sesongen er det overaskende at hele 14-15.000 (eller mer) sannsynligvis vil finne veien til stadionportene på søndag. I tilegg må vi legge oss på minnet at Brann ikke har en masse tilbud til idrettslag, eller har en hovedsponsor som deler ut 10.000 gratisbilletter.

Ekte lidenskap har et navn...
Joda, dette er slagordet til Brann. Men med for mye lidenskap må det gå alt. Før 2003 sesongen var det Mjelde som tiltrådte rollen som Bergens skyteskive nummer 1. Han lanserte med en gang sin berømte "stein på stein filosofien". Det skulle representere nøkternhet, slik at ingen skulle ta av med tanker og visjoner om gull og grønne skoger. Men før denne sesongen ble alt forandret. Brann og Mjelde hadde tidenes kjøpefest. Den nøkterne filosofien ble borte, og ble erstattet med kun lidenskap. Med bare lidenskap har alt en tendens til å gå over alle støvleskaft, og det har det gjort i år. Brann har havnet i ingenmannsland, og for de selvutropte gullfavorittene har sesongen vært en gedigen skuffelse. Lidenskap er en bra ting, men for å kunne kontrollere dette er det nødvendig å ta nøkterne skritt. Med en innkjøpsfest som mangler sidestykke i Branns historie har Mjelde gjort det komplett motsatte av den opprinnelige planen.

Komplisert
Alt har blitt så komplisert i Brann. Ingen i Brann vil påstå at de har hatt en særs skuffende sesong. Istedenfor får vi høre de sedvanlige unnskyldningene om skader og salget av Raymond Kvisvik til Fredrikstad. Det hadde ikke gjort Brann noe om de kvittet seg med pisspreiket, og heller adoptert direktør i Telenor Privat, Berit Kjøll, sitt mantra : KISS. Som de fleste skjønner er det ikke bandet KISS hun mener, men KISS er for henne en forkortelse for : Keep it simple stupid.

"Nye" Brann Stadion
klagogsyt har ennå ikke fått brev om hvordan plassfordelingen blir på nye Brann Stadion...Få ut fingeren, Brann!!!!!!

Friday, October 21, 2005

E-cup

Fotballsesongen her i Norge nærmer seg slutten. Etter 30 oktober er det slutt på sesongen for våres del, mens de fire første lagene i Eliteserien kan "kose" seg med RL utover vinteren. Andre som gjorde det bra i år, og foreløpig bra i e-cupen har Champions League og UEFA-cupspill å se frem til.

Bengt Eriksen
Tidligere denne uken gikk Bengt Eriksen ut og sa at nivået i norsk fotball er blitt dårligere. Kanskje en litt rar uttalelse med at de andre lagene som fremdeles er med i forskjellige e-cuper gjør det brukbart. RBK imponerte i 45 minutter mot stjernegalleriet til Real Madrid. Viking har imponert både mot Rapid Wien og Monaco. Tromsø gjorde det samme mot Galatasaray og delvis motRoma.

"Hederlige" tap
Dette må vel vise at norsk fotball har tatt et skritt videre? Før i tiden var det jo alltid "hederlige" tap som var gjennomgangstonen hver gang norske lag var uti Europa. Da ble motstanderne overvurdert, og høydepunktet var å ta bilder sammen med stjernene på motstanderlaget før kampen. I år kan hederlig tap bli eksemplifisert gjennom Brann og kampen(e) mot Lokomotiv Moskva. Husker ikke hvilken avis som skrev at Brann gikk ut av UEFA-cupen med flagget til topps. Det var som et gufs fra norsk fotball sin "mørke" fortid.

Hjem
I dag reiser klagogsyt hjem til Bergen for helgen, og ønsker alle en god helg. Neste oppdatering blir som vanlig på søndag.

Thursday, October 20, 2005

CL

Det er ikke ofte klagogsyt har gledet seg over Beckham sin innleggs- og skuddfot. I går kom unntaket som bekrefter regelen.

Beckham, Beckham og mer Beckham
Anglofile journalister og det norske folk er garantert hungrige for nyheter om David Beckham. Dermed er det Beckham media-Norge bryr seg om. Død og katastrofer i utlandet blir uvesentlig. Adressa var de første som la gullegget med å ha en artikkel om at Beckham tisser i et trøndersk urinal! I dag får vi garantert servert flere nyheter om Beckham. Her er klagogsyt sine tips :

VG : Beckham skamroste Strand
Dagbladet : -Jeg fikk Beckham sin drakt, sier en overlykkelig Christer Basma
Adressa : Beckham bruker fremdeles trønderske urinal
Nettavisen: Posh-Spice forelsket i "Lille-Per"
Tv2-sporten : RBK var gode, sier Beckham

"Hele Norges Rosenborg"
Jeg er veldig imponert over trønderne sin suksess i Cl nesten hvert år. Men det er en forskjell på å være imponert og glede seg med trønderhelvete. Kjernen hevder på sine hjemmesider at de har æren i behold etter gårsdagens slakt. Joda, de har like mye ære i behold som etter kampen på Brann Stadion i vår. Det er noe de bør være stolt av. Ingen tvil om det.

Mer om sesongen 2005
I vår gikk Brann og Mjelde ut og proklamerte at seriegullet skulle havne i Bergen. Slike tanker har vi ikke hørt siden Teitur og Tor var i byen. Men nei, heller ikke i år har Brann vist seg modne og stabile nok til å ta skrittet opp til norsktoppen. Istedenfor har de heller valgt å ta to-tre skritt ned, og befestet sitt image som en taperklubb som har store visjoner og tanker, men som vanlig går alt rett i dass. Høsten har vært en katastrofe. Om det var kun høstsesongen som hadde telt hadde Brann rykket rett ned. En kombinasjon av skader, spillere, trenere og en sportslig leder som fremstår som hodeløse aper har ført til at Brann igjen er på stedet hvil.

Tuesday, October 18, 2005

Spanjoler

Om 2 uker er det sesongen slutt, og klagogsyt ser seg nødt til å vurdere oppdateringsfrekvensen. Ettersom Brann aldri i verden når Royal League er det en fare for at klagogsyt går fra 6 oppdateringer i uken til kun 3. Dette er selvfølgelig en glede for klagogsyts lesere. Om det blir 3 får vi se på, men 6 oppdateringer i uken blir i alle fall uaktuelt etter 30 oktober.

"Falsk" lojalitet
Det som på søndag skulle vært årets siste kjempekamp, og den kampen der Brann skulle sikret gullet foran 17.500 tilskuere. Nå får de heller kjempe om 6. plassen foran 14.000. Etter søndagens kamp hvor det var drøye 19.000 på Lerkendal snakkes det om hvor lojale Lerkendal-publikummet er. Pisspreik!!! Av de 19.000 var minst 3-4000 av de idrettslag som har fått billetter til sterkt reduserte priser. Dermed blir det litt som med VIF. Der i gården har jo Hafslund to ganger i år gitt vekk 20.000 gratisbilletter (10.000 til hver kamp). Forøvrig heier vel alle på "hele Norges Real Madrid" i kveld. På en slik dag er vi alle Spanjoler!

Island
Ellers kan BA melde at Mjelde har fattet interesse for et talent fra Island. Det er faen meg akkurat hva vi trenger. Enda mere middelmådig benkefyll!

Brann-Odd
Billettene fyker ikke akkurat avgårde i et rekordtempo til søndagens kamp. Brann.no kan melde at det fremdeles er knappe 5000 billetter igjen til årets siste hjemmekamp. Klagogsyt reiser til Bergen på fredag...Somebody, shoot me!!!

Svak - svakere - Brann

Veldig lite å si for klagogsyt i dag. Men det er jo interessant å konstatere at klovnene gikk rett på by'n etter det forsmedelige 1-4 tapet. Jeg er like målløs som Winters og Mcallister. Før kampen mot RBK overværte klagogsyt opprykkskampen til 2. div mellom Nardo og Kil/Hemne. Det endte med 3-1 seier til sistnevnte, og klagogsyt gratulerer med opprykket! Dermed fikk jeg i alle fall se en god kamp denne helgen...

Skader
Det er bare to kamper igjen av årets sesong, og det er ingen tvil om at det er Brann som er årets store skuffelse. Før sesongen var optimismen stor, og Brann med Mjelde i spissen gikk ut og sa at målet var seriegull. Når evalueringen skal gjøres opp er nok skader en av hovedgrunnene Brann vil trekke frem som følge av den svake sesongen. Men hva forventer de? At hele stallen skal være skadefri fra april til begynnelsen av november? Når Brann også har Norges mest inkompetente medisinske team blir det litt tragikomisk (mest tragisk) å skylde på skader.

Trenerteamet
Pussig nok er det VELDIG STILLE rundt rollene til Mons Ivar Mjelde og Espen Steffensen. Sett under ett vil jeg påstå at dette er en av de mest skuffende sesongene til Brann. Alt hadde blitt lagt til rette for Mjelde. RBK fikk endelig sin etterlengtede nedtur, og dermed var det kun VIF som var Brann sin rival. Samtidig har Mjelde fått stor økonomisk handlefrihet , og støtte fra supportere, sponsorer og media. Mjelde har misbrukt århundrets sjanse til å ta seriegull. Det er selvfølgelig mange "syndebukker", men Brann får aldri en slik sjanse igjen. Steffensen har på sin side greid å rykke ned med Brann2 for andre gang. Det er også en prestasjon som er verdt å applaudere. Stein på stein filosofien kan de stikke godt opp der solen sjelden (eller skjelden som Jæger ville sagt) skinner. Den filosofien må være på topp3-listen over de mest idiotiske "bedrift-uttrykkene". Faktisk moser Mjelde og Brann Nils Arne Eggen sitt pisspreik i boken "Go' foten". Det skal noe til! Men før trenerteamet blir vingeklippet her, så har Brann også en sportslig leder som ikke akkurat er uskyldig. Han bør faktisk sitte enda mer utrygt enn trenerteamet.

Blir sittende
Men alt tilsier at alle tre blir sittende, men alle bør sitte på nåde. Om ikke resultatene blir tilfredsstillende neste år, bør det ende at alle får både en og ti føtter i baken på vei ut av den etterhvert så berømte stadionporten. Men spørsmålet er om organisasjonskulturen i Brann etterhvert begynner å bli som "Gutteklubben Grei" der alle skal tviholde på posisjonene sine og "beskytte" hverandre, selv om dette vil gjøre stor skade på Brann sine resultater sportslig og økonomisk sett.

Monday, October 17, 2005

Same shit, different match

Klagogsyt er tilbake igjen fra Trondheim, og er sur, sint, forbanna og flau over klovnene.

Tippeligaen er idioti. Dermed er den saken grei. Få dritet ned i 5. div

Friday, October 14, 2005

Ukeslutt

Mediaene flommer over med stoff fra Soria Moria, mens klagogsyt flommer over med uinteressante synspunkter. Det er 2 dager igjen til RBK-Brann, og 0 dager igjen til klagogsyt drar til Trondheim.

RBK-Brann
Oppgjørene mellom Brann og RBK er alltid spesielle. Det er en av de få oppgjørene der klagogsyt ikke gleder seg over en evt. Brannseier. Det viktige med disse kampene er at det går til helvete med RBK, og den skadefryden det alltid er å ta poeng fra selvgode trøndere.

Sms
I gårsdagens VG kunne vi lese at Pia Haraldsen og Farmen-Barbro har fått sms av flere landslagsprofiler enn kun John Arne Riise. Ålesund eller rettere sagt Color Line la jo virkelig gullegget med å plassere denne mannen på en sokkel utenfor Color Line Stadion. De to kvinnene uttaler at de ikke skjønner at disse landslagsspillerne tør å sende dem meldinger. Kjendiskvinner prater da sammen. Klagogsyt kan hjelpe Haraldsen og Farmen-Barbro med å gi de et hint. Ordet vi er ute etter slutter på X og begynner på S. Er litt nysjerrig på hvordan praten går når de får en sms fra Riise eller en av de andre overbetalte horene (hei PAF). Klagogsyt håper og tror at de svarer med "tazte priv? Koz og klemz", før de ringer til Ari Behn for å forhøre seg om hvordan (be)føling funker når man er i fjæra.

Klagogsyt ønsker alle en god helg, og er "back in business" på mandag ettermiddag.

Thursday, October 13, 2005

Snikk-snakk og fotball på tv

Det er 4 dager igjen til RBK-Brann, og ikke mye annet enn kontraktsprat og overgangsrykter.

Miller
Charlie Miller hevder at han vil bli i Brann, og "Peddi" regner med at kontraktsforhandlingene går i orden. I og med at Miller signerer ny kontrakt skal lønnen til Skotten bli det mest interessante. Charlie har nå en grunnlønn på 1.5 mill (!), og det er grunn til å tro at denne summen dessverre vil stige når Brann presenterer det nye kontraktsforslaget.

Scharner
Det eneste klagogsyt orker å si om denne saken er at alt under 20 millioner er en komplett skandale!

NRK og Tv3
Tv-kanalene NRK og Tv3 annonserte i dag at de vil gå sammen for å starte en ny sportskanal. Denne kanalen vil være på luften like etter nyttår, og hete "SportN". Det er etterhvert blitt veldig mye sport, og da spesielt fotball på tv. Selv kamper i engelsk 1. div og norsk 1. div kan vi få med oss nå.

For mye fotball
Men selv for oss er det en smertegrense. Det er nå rett og slett for mye fotball på tv. Som en konsekvens av dette er fotball i vinden som aldri før, og media dekker sporten som aldri før. Dessverre er dekningen skandaløs. Nå kan du aldri lese referater om hvordan kampen var. Istedenfor fokuserer media på enkeltting som hårfrisyrer, ferrarrier og mye annet uinteressant dill. I så måte er Tv2 sporten aller verst. Det er bare en litt annen versjon av "God kveld Norge".

På reise
I morgen reiser klagogsyt til Trondheim, og blir der hele helgen. Dermed uteblir den vanlige oppdateringen på søndag. Men fortvil ikke. Morgendagens oppdatering kommer naturligvis like før klagogsyt slenger seg på flyet til Trondheim!

Wednesday, October 12, 2005

Overveldende

Det er onsdag, og to dager til klagogsyt reiser oppover til Trondheim. Adressa kan melde at RBK har passert 16.000 solgte billetter.

Kroppsmasse
Markedssjefen i RBK, Endre Storholt, syns billettsalget er litt overveldende. Men om det skulle ende med Brannseier på søndag vil nok Endre Storholt synes at klagogsyt sin eventuelle feiring blir veldig overveldende. Men sånn er det. Skribenten følger jo bare mottoet til Kjernen. Det er nemlig det geniale mottoet : "Fotball er følelser - slipp dem fri". Det er nøyaktig det klagogsyt gjør. Bare spørr Tv2. Det er ikke bare feiringen til klagogsyt som er overveldende, også den kroppslige massen må betegnes som overveldende. Men klagogsyt ser ingen begrensinger. Det er nå klagogsyt må bestemme seg hvor veien skal gå videre. Skal klagogsyt satse på en utbygging av kroppen? I disse dager er utbygging jo populært, spesielt i Idrettsveien. Om klagogsyt vil utbygge, så må noe gjøres fort! Heldigvis trenger ikke klagogyt å ta kontakt med Bergen Kommune for å utvikle seg. Da hadde nok et evt. vedtak ikke gått gjennom før om 10-15 år. Eller bør klagogsyt bygge ned dette vakre arkitektoniske verket? Det blir nok det første, ja. Den saken er jo veldig grei.

Cupfinalen
Det er ikke bare Brann som sliter med udugelige folk. Romerikingene får nå merke LSK sin grådighet. Alle som ønsker å kjøpe cupfinalebillett via LSK må kjøpe en cupfinalepakke som består av flagg, skjerf og naturligvis billett. For disse to supportereffektene skviser de støttespillerne sine for 300,- ekstra. Klubben forsvarer dette med at de ønsker å kle opp Ullevaal i gult og svart. En mer latterlig grunn skal du lete lenge etter. Kanskje bør klagogsyt sette seg på de ansvarlige for dette pisset. Som skrevet før er kroppsmassen til klagogsyt overveldende, og det vil være en overveldende tanke for mange å ha klagogsyt over seg....Til skrekk og advarsel må klagogsyt opplyse om at Mr. Crouch, som til daglig spiller for Liverpool, har allerede har fått erfare hva som skjer når klagogsyt bruker han som seng. På det rent personlige plan kunne klagogsyt godt tenkt seg å bruke Aylar som seng...Om så skulle skje, noe som er veldig sannsynlig, vil nok klagogsyt sove på magen den natten.

Jon Olav Hjelde
Jon Olav Hjelde var på vårparten et hett navn for ledelsen i Brann, og spilleren var i samtaler med både "Peddi" og Mjelde. Men det endte til slutt med ingenting. Denne sesongen har trønderen avrundet proffkarrieren i Mansfield, og vender nå hjem, melder tronderfotball.no. Den tidligere Nottingham-Forest spilleren blir nå spillende trener i 3. divisjonsklubben Vuku. Til de uopplyste er dette moderklubben til Hjelde.

Tuesday, October 11, 2005

Bjørn Dahl

I går kveld ble skissene av nye Brann Stadion publisert. klagogsyt har egentlig ikke mye så mye å legge til. Skissene er nesten identiske med de som ble presentert i fjor. Men ettersom nordre tribune blir hovedribune får ikke Geir sitte på midten igjen. Disse plassene vil, naturlig nok, gå til sponsorer og andre VIP-folk.

Ros
Det er ikke ofte klagogsyt gir Brann ros, men dette er unntaket. Brann skal ha ros for at de har bestemt seg for å kun ha VIP-seksjoner på hovedtribunen, og ikke rundt hele anlegget. Dermed blir tribunene mer intim ettersom de ikke blir spredt over to etasjer slik som på f.eks Lerkendal og Ullevaal. Men uansett, det mest interessante med nye Brann Stadion blir prisingen av billetter. Det er naturlig at prisene går opp, men det bør ikke komme som en overaskelse på noen om Brann priser seg selv ut.

Scharner
Nettavisen kan melde at Scharner er på gli ang. en overgang til Steve Bruce og Birmingham. SKy Sports hevder at det er muligheter for at P.S forsvinner i januar, og hovedpersonen selv bekrefter at det har vært kontakt mellom Birmingham og agenten hans. Om Scharner forsvinner forventer jeg at Brann selger han for minst 20 mill. Alt under 20 millioner er en skandale. Heldigvis har Brann stabile og gode Fredrick Klock i bakhånd. Dermed er nedrykket i 2006 sikret.

Bjørn Dahl
I forrige uke holdt Bjørn Dahl et foredrag om Brann på BI, og et slags referat av foredraget la en som kaller seg "Richard" ut på skbrann.org sitt forum. Veldig oppklarende og interessant innlegg! Anbefales (selv om det er langt!!)

Bjørn Dahl holdt foredrag om merkevaren Brann på BI i dag, og jeg snek meg oppom dit, bl.a for å finne ut hva som skjer med stadion... Et par interessante ting kom det ut av møtet.

1. Brann skal i møte med en ikke navngitt italiensk draktprodusent, og er ikke helt fornøyde med Umbro (bombe). Det blir i såfall en eksklusiv avtale, siden italienerne kun leverer til maks ett lag pr liga, og det blir i så fall også snakk om en skikkelig kleskolleksjon i forbindelse med dette. Ikke sikkert dette blir noe av, men det ligger uansett i kortene at Brann dropper Umbro når avtalen utløper, og Dahl gikk også langt i å si at én hovedsponsor frempå drakten var det aller beste - estetisk så vel som økonomisk - ved at denne hovedsponsoren da ville måtte betale et ekstra tillegg som ville være større enn hva de andre sponsorene betaler til sammen. Noe vi her på forumet vel har konkludert med for lenge siden.. Men nå vet vi iallefall at Brann deler vårt syn på saken, spesielt med tanke på at dette var et tema Dahl selv valgte å ta opp. På lengre sikt kan vi nok dermed forvente en renere og penere Brann-drakt.

2. Dahl var lite snakkesalig om nye Stadion. Var mest opptatt av å kritisere kommunen, for aldri å bidra med noe til Brann, til tross for at annen idrett (f.eks Golden League) fikk millioner. Litt søkt å komme med dette "Brann=idrett" etter å ha snakket i halvannen time om "Brann=bedrift", men jeg lot være å kommentere dette I alle tilfelle er Brann åpenbart ikke i rute med finansieringen, noe som burde vekke bekymring nå som det er under 30 dager til estimert byggestart. Men som Dahl sa, den 2.november må vi sette igang med rivingen, og den 23.april må flest mulig sitteplasser stå klare. Det forteller meg at Brann muligens vil gjøre som jeg frykter; prøve å ta en tribune om gangen, også rent finansieringsmessig. Med andre ord, at Brann vil ta opp et lån for hver enkelt tribune de skal bygge, og at vi kan risikere nye opphold i byggingen dersom Brann ikke tjener nok penger neste sesong (dvs ikke har nok egenkapital til å få bevilget nye lån). Men dette blir selvfølgelig bare spekulasjon fra min side. Urovekkende er det jo uansett at Branns langsiktige hovedsponsor er en lokal bank "som har hjertet i Brann", og at det allikevel virker veldig vanskelig å få til lånefinansiering. Sitter Brann på et SÅ dårlig lånegrunnlag at selv Sparebanken Vest nødig vil ha dem som kunde?

3. En av grunnene til at Brann har slitt i år er i følge Dahl at nr "16-22" i Brann-troppen ikke er gode nok. Vi kan vel anta at dette underforstått gjelder folk som Walde, Misje, Helegbe, Klock etc; de spillerne som ikke er i nærheten av en plass på laget. Som to forklaringer på dette mener Dahl at Mons ikke har vært flink nok til å gi dem matching på toppnivå før skadeproblemene våre satte inn, men også at spillerne er fornøyde bare med å ha fått kontrakt med en stor klubb som Brann. De har nådd målet sitt, og er på sett og vis 'mett'. En Brannspiller skal ha ambisjoner, og det ønskelige er å hente enten spillere som ønsker å bruke Brann som springbrett videre (Soma), eller folk som kommer til Brann for å vinne noe (Andresen). I alle tilfelle, enhver form for kritikk av Mjelde er uvant kost fra Brann-ledelsen, spesielt når det gjelder den inneværende sesongen.

4. Når Brann ser etter spillere og trenere, så ser de først og fremst på de offensive kvalitetene. Dette kan vel kanskje forklare at vi stiller med en forsvarsrekke bestående av Hanstveit, Soma, Scharner og Sigurdsson, som kanskje er nordens mest offensive backfirer. (De kunne jo faktisk ha gjort en dugelig jobb som midtbanefirer) Publikum vil ha mål og underholdning, og Brann skal gi dem det. Dette er jo forsåvidt gammelt nytt, siden det ble nedfelt i en eller annen sportslig filosofi/plan som ble utarbeidet for noen år siden, men Dahl virket temmelig eksakt på dette punktet. Brann skal spille offensiv angrepsfotball, og det klubben gjør skal vurderes opp mot dette. Eller som Dahl sa; Drillo ville aldri blitt ansatt som trener i Brann. Brann anser den fotballen han står for som destruktiv og uforenlig med klubbens grunnfilosofi. Så hvis noen har kritisert Mjelde for å ha nedprioritert den defensive terpingen, så kan det meget vel hende han har fått instrukser fra sine overordnede om å først og fremst prioritere den offensive delen av spillet. Det er iallefall den tanken som slo meg i dag. At jobben Brann-trenerne gjør, internt bedømmes utifra nivået på underholdningen og det offensive spillet Brann presterer.

Utover dette var det i grunnen ikke så mye å berette, utover det som for det meste er kjent fra før... Brann ønsker seg en omsetning på 100+ millioner pr sesong, de ønsker avtagbart tak over stadion på sikt, Bjørn Dahl syntes ikke noe om måten hans forgjenger Harry Herstad ble sendt ut av klubben på, Nygårdstangen er det optimale stedet for en idrettsarena, Hansa og Brann hadde planer om et fotballøl kalt "2x45" (?), billettene vil bli dyrere på nye Brann stadion, Dahl følte seg ydmyket når han måtte diskuterte salg av Azar Karadas med Nils Skutle (men det var en nødvendighet for å ikke gå tom for likvide midler), og folk fra Toro følger nøye med på hvor mange sekunder logoen deres er synlig i tv-bildet, og hvor stor andel av tv-skjermen logoen dekker.

Monday, October 10, 2005

6 dager igjen...

Det er 6 dager til kampen på Lerkendal, og det er stille rundt Brann. Media-Norge fokuserer først og fremst på den uinteressante kampen mot Hviterussland. Hovedsaken i mediaene er at Hareide er hissig på Karl Petter Løken. Klagogsyt er faktisk ikke hissig på noen i dag. Verken NFF, BBB eller trøndere.

Quiz
Om noen av klagogsyt sine millioner av lesere skal til Trondheim førstkommende fredag anbefales en tur innom "Klokkesvingen". Dette er Kjernen sine nye pub, og på fredag kveld blir det fotball-quiz der med den høyst variable backen Michael Dorsin.

3. div
I mangel på nyheter omkring Brann har klagogsyt tatt en titt på hvordan "ståa" er ang. opprykkskampene til neste års 2. divisjon. Åmot Start2, Steigen og Korsvoll er klar for 2. div. Det som er verdt å merke seg er at Åmot slo Asker i kvalifiseringskampene. Asker hadde vunnet alt i serien, men tapte kvallikkampene. For en hard og nådelås verden..evt, for en ræva avdeling Asker var i...Hvem som blir de to siste i 2. divisjon blir avgjort til helgen. Men det er høyst sannsynlig at Askøy rykker opp. I sin første kvalifiseringskamp, mot Voss, vant de hele 3-0. Den siste plassen står mellom trønderlagene Kil/hemne og Nardo. Den første kampen endte 0-0, og dermed blir det nok en spennende avslutning på søndag. Denne kampen går forøvrig noen timer før RBK-Brann, og dermed blir nok klagogsyt å se på denne "viktige" kvalifiseringskampen. Klagogsyt syns det har sin sjarm med å se lag i lavere divisjoner. Klagogsyt har da til og med sett Holmedal som i sin tid spilte i 4. divisjon. Ikke at det frister til en gjentakelse!

Ellers...
...kan klagogsyt slå i hjel litt tid med å vedde på at RBK kommer til å skylde på dommeren om de taper kampen mot Brann på søndag. Den er grei....

Sunday, October 09, 2005

Ventetid...

Det er en uke igjen til det som skulle vært en kamp om gullet. Nå blir det heller en kamp om 6. plassen, og 840.000,- som den plassen gir.

Landslaget
I går var det landskamp igjen, og NFF driter på leggen nok en gang. Etter å ha fått mye pes i media og internt over de elendige sponsortiltakene trodde man at NFF ville ta til fornuft, men nope. I går var det slike store hender av plast med VG-logoen som ble utdelt. Spillet og underholdningsverdien var forøvrig like tragisk som sponsorpåfunnene til NFF. Det interessante er at markedsavdelingen i NFF er like forbanna som oss andre. De føler nemlig seg overkjørt av toppledelsen i NFF m/ Karen Espelund og Sondre Kåfjord. Markedsavdelingen har sagt nei til slike patetiske sponsorstunt, men da har ledelsen i f.eks VG, Color Line etc kontaktet de to nevnte, og dermed har de fått trumfet gjennom viljen sin.

NSA
Forøvrig skal NSA ha ros for sin lille markering ved innmarsjen i går. Da ble et banner med påskriften : "FIFA : WHATEVER HAPPENED TO FAIR PLAY" holdt opp. Bra NSA! NRK fortjener dog kritikk for at ikke et av kameraene til kanalen gadd å filme banneret. Det er for all del viktigere å filme Morten GP og "Doffen" slik at unge pikehjerter får sine våte drømmer oppfylt.

Fotball på tv
I dagens utgave av VG står det noe om betalingskanalen som Tv2 og Telenor lanserer i 2006. Denne kanalen skal få navnet "Sportskanalen", og tilgjengeligheten blir den samme som seern har hatt gjennom Canal+. Antar dette betyr 1 kamp søndag kl. 18.00 og 1 kamp mandag kl. 19.00 på Sportskanalen. TV2 vil for øvrig fast vise 1 kamp søndag kl. 20.00, med påfølgende magasinprogram kl. 22.00.

Thursday, October 06, 2005

Helg!!

Det er helg, og det er en uke til klagogsyt skal til Trondheim. Innen den tid er det stille.

Rbk-Brann
Men fra Trondheim har vi mottatt en gladnyhet. Ørjan Berg har igjen slått opp ankelskaden sin, og er ute i 2-3 uker. Dermed er den særs usympatiske midtbaneterrieren uaktuell mot klovner i kamp. Klagogsyt regner med at RBK dermed stiller med Strand og Solli sentralt på midten, mens talentet Skjelbred spiller i en offensiv midtbanerolle.

Brann Stadion
Brann har nå snudd, og dermed blir det Umbro-tribunen som rives først. Som "alle" vet er det der klagogsyt holder til. Såvidt jeg har skjønt vil hovedtribunen stå ferdig til sesongstarten
i 2006, slik at de av oss som har plasser på nåværende Umbro-tribune ikke vil bli rammet. Men ny tribune betyr også nye priser, mao. høyere priser. I dag betaler vi som har sesongkort 152,- kroner pr. kamp. Neste år regner jeg med at prisen vil bli opp i mot 200,-, om ikke mer. Men klagogsyt velger foreløpig å ikke si så mye verken fra eller til, men vil vente i spenning på brevet fra Brann....

Morgendagen
I morgen er det landskamp, og klagogsyt er spent på hva NFF vil se opp stakkarne på langsiden i denne gang. Mot Italia var det rosa VG-capser. I treningskampen mot Sveits var det Bama-luer, og mot Skottland var det hvite capser med Color Line logoen på. Hva det blir i morgen vil jeg helst ikke tenke på....

Skattelister
Klokken 3 i natt ble skattelistene tatt ut, og det er morsomt å registere at Gunn Tveit hadde en høyere inntekt enn Kvisvik. Kanskje fordi Gunn fikk G i gym på Rå Skole (av Frode Stubseid), mens Kvisvik sikkert fikk NG...Utrolig at Kvisivk er fotballspiller når han er like "aktiv" som klagogsyt. Men når alt kommer til alt slår kanskje "Kvisen" klagogsyt på overblikk og pasningsfot. Klagogsyt har derimot overblikket til storspilleren Helge Haugen, og pasningsfoten til Ørn 2. Jeg har noe å være stolt av , ingen tvil om det!

God helg bønder, og neste oppdatering kommer som vanlig på søndag

Torsdag

Det er torsdag, og helgen nærmer seg med stormskritt. Lite eller ingenting som skjer i Idrettsveien, og dermed kommer klagogsyt nok en gang med en elendig oppdatering.

RBK-Brann
I Trondheim er interessen på topp etter at RBK har komt på vinnersporet igjen. Rbk.no kan melde at billettsalget til kampen om knappe 2 uker har passert 14.000. Dermed er det sannsynlig å tro at tilskuertallet blir på rundt 18-19.000.

Han è bare såååååå søt
BA kan melde at to middager med Dylan Mcallister og Håkon Opdal skal auksjoneres bort. Klagogsyt kunne godt tenkt seg en 7-retters middag, men da uten Mcallister og Opdal. Onde tunger vil nok hevde at klagogsyt har nok bredde å dra på. Adressa kan melde at RBK er ute etter å ansette en fysisk trener. Vedkommende blir ansvarlig for å kvalitetssikre spillernes utvikling når det gjelder utholdenhet, styrke, spenst og hurtighet. Dermed har RBK gått bort i fra spillerne sine egne trenere som heter Maarud og Coca Cola. Klagogsyt holder seg helst til gode trenere som Sørlandschips og Cola. De er ansvarlig for å kvalitetssikre at klagogsyt alltid har et spekklag rundt kroppen, og være påpasselig med at slike ting som utholdenhet, styrke, spenst og hurtighet ikke skal eksistere.

I morgen er det helg, og klagogsyt gleder seg til en helg uten magesår.

Wednesday, October 05, 2005

Erindringer fra Norge-Italia

I dag er det onsdag, og om 3 dager er det tid for landskamp igjen. Ettersom klagogsyt bor i Oslo blir det nok en tur på landslagsarenaen, igjen.

I landslagssupporterne og NFF-sponsorens hule - Saras Telt
Som før hjemmekampen mot Italia vil det igjen bli arrangert vorspiel i Saras Telt på Karl Johan. På landskamper er det sponsorene som dominerer bybildet. Fotball er de i alle fall ikke interessert i. Mot Italia hadde de fleste en date med Tom Collins (både en og ti ganger), og det er som kjent det viktigste når du er sponsor. Andelen genuint fotballinteresserte var særlig større enn en hvilken som helst kveld på Saras Telt. I forbindelse med landskamper sitter lommeboken til sponsorene løst, og dette vet NFF å utnytte. De hadde rigget seg med et eget stand der de dumpet restlageret sitt av flosshatter og andre morsomheter fra "Norge-Supporter" tiden. De hattene kan jo få selv en medisinfri Kjell Magne Bondevik til å se ruset ut. Men for all del : Det var mye underholdning i dette også.

Let me entertain you!
Slike flatfyll matcher kan vel bare Titano- og countryfestivalen på Vinstra matche. I Saras Telt gnålte sponsorene ut DDE-slagere, men det ble slutt på det med en gang de entret portene til Ullevaal. Da var det ikke lenger tid for å fortsette festen, men for å bli underholdt. Hallo? Underholdt av det norske fotballandslaget? Hvor dum og naiv går det an å bli?

Half time activities
I pausen gikk endel av sponsorene som ikke hadde VIP-plasser hos Ullevaal Business Class. De mislikte at det ikke var ølsalg på Ullevaal, og derfor retunerte de til det "koselige" vannhullet sitt på Karl Johan.

I rettferdighetens navn fant klagogsyt noen normale i Saras Telt også. Han hadde blant annet noen dype og åndfulle samtaler med noen i Kanari-Fansen. Disse kunne Dennis Reksten sin "tribute" til Oslo by, og likte spesielt å synge denne på t-banen opp til Ullevaal Stadion...

Tuesday, October 04, 2005

Flaks

Etter gårsdagens første omgang, så klagogsyt for seg tidenes klag og syt på denne siden. Men plutselig skjer det noe merkelig. Brann opplever det sjeldne fenomenet kalt flaks, og plutselig ebber kampen ut med 2-1 til rødtrøyene.

Mjelde
De stakkarne som leser BA i dag oppfatter raskt at Mons Ivar Mjelde tydeligvis ikke har sett den samme kampen som oss andre. Mons mener at Brann ville vinne mot Viking, og at de spilte fantastisk de siste 45 minuttene. Dette må jo være det endelige beviset på at mannen som trener Brann er splitter pine gal?! Det samme kan forøvrig sies om Doddo som mener at dette var en fortjent seier.

Billetter
Gårsdagens kamp har ikke akkurat ført til et billettrush til årets siste hjemmekamp. Brann.no kan melde at det er 9785 billetter igjen. Det er nå 2 uker igjen til neste serierunde, og 16 oktober skal Brann opp til Trondheim. Klagogsyt skal selvfølgelig også dit. Nytt av året er at RBK har satt opp prisen på seksjonen for bortesupportere. Prisen i år er 120,- mot kun 60,- i fjor. I og med at kampen er tv-sendt, og dermed begynner kl.8 er det nok usannsynlig at Trondheim blir innvadert av bergensere, selv om BBB og BST-Øst har satt opp tur.

Klagogsyt var fryktelig kjedelig dag. Men klagogsyt lover å komme sterkere tilbake igjen i morgen!

Sunday, October 02, 2005

Vestlandsderby

Brann er et lag fra Bergen. Klagogsyt holder med Brann. Vi ler ganske mye av Brann under kampene. Vi ler hver gang vi ikke skjønner bæret av hva Mjelde holder på med. Det skjer stort sett i hver kamp. I morgen skal det skje igjen. Da er det Viking som står på motsatt banehalvdel, og klagogsyt blir naturligvis å finne på dagstur i Bergen igjen.

Respekt
Visse utspring Boldi Brann-og Vikingmiljøet har alltid vært ute etter bråk og slåssing. I 2001 gikk dette b.l.a utover klagogsyt da han fikk en ølflaske i hodet på kaien i Stavanger. Respekt er nøkkelordet her. Hver gang Brann har vunnet i Bergen er det nok av idioter som står og roper til stakkarne på W-tribunen f.eks "Viking suger". Dette er det vanlige omkvedet rundt W-tribunen etter en Brannseier. Kjepphøyre bergensere dopet ned av en ussel seier.

No ser eg rødt
Konsekvensen av dette er selvsagt at noen til slutt ser rødt, og løper etter de "skyldige". Om de så får seg en på trynet står de dagen etter frem med en tåredryppende historie i BT/BA om de fæle supporterne som angrep dem helt uten grunn...

I samme båt
Nettopp respekt for andre supportere er ofte en mangelvare, ikke bare i Bergen, men også andre steder i Norges land. Klagogsyt er for at fotballsupportere skal respektere andre fotballsupportere. De som er ørlite oppegående skjønner at vi har mer til felles enn det som skiller oss ad. En annen historie er selvsagt at resepekt for fotballsupportere er noe Brann aldri har hatt, spesielt for egne supportere!

Ettersom klagogsyt må dra rett fra jobb og til Gardermoen i morgen (altså mandag), så vil klagogsyt ikke bli oppdatert i morgen (mandag, sa jeg!!!!)