Tuesday, August 30, 2005

Brann på 6. plass

Fotballsupportere diskuterer ofte hva den beste fotballarenaen er. Bladet "Mann" har prøvd å gjøre noe med dette, og har vært tilstede på Tippeligakamper rundt om i Norge. Kamparenaene har blitt vurdert utfra forskjellige kriterier, slik som service, mat og drikke, fasiliteter, stemning, underholdning og utseende på tribunene.

Nr 1 ble...
Litt overaskende var det at ikke Viking Stadion vant den uhøytidlige kåringen. Det var noen litt lenger nord som stakk av med 1. plassen, nemlig Lerkendal Stadion . Begge to fikk terningkast 6, men totalt sett kom den bak Lerkendal. Brann Stadion kom på 6. plass, og fikk terningkast 4.

Heia BT
Ikke overaskende har såkalte "revansj" overskrifter dukket opp etter Tom Sannes beste kamp for Brann. I dag er det BT som har tatt på seg rollen som moralens vokter med overskriften "Sannes søte svingslag". Artikkelen kan tolkes dithen som det nesten bare BT som har hatt tro på Sanne, og at resten av Bergen er teit. Ikke noe annet å vente fra avisen som skandaløst nok tok Soltvedt, Strandli og (Inge) Ludvigsen sitt parti i den såkalte "Soltvedt-saken" i 1995.
Forøvrig prøver begge bergensavisene å øke egoet til Huseklepp junior med å ha "dagen derpå" repotasjer der de forteller den rørende og tåredryppende historien om vrakingen fra Fyllingen sitt jr-lag etc...Klagogsyt snufser i vei. Men mest på grunn av kjedelig og tåpelig journalistikk (snakk om å kaste stein i glasshus!!)

Jatta! Nok bullshit fra klagogsyt i dag!

We are the champions!

Jatta!!! Klagogsyt har gjort slik som idiotene i BBB : nemlig tatt av! Klagogsyt er rett og slett i seiersrus etter en slik oppvisning! Heldigvis kommer vi ned på jorden igjen mot LSK...

Brann taper!
Gårsdagen ble travel for klagogsyt. Rett fra jobb, hive seg i dusjen for deretter å småjogge (Jepps, klagogsyt var i fysisk aktivitet!) til Flytoget. På Gardermoen dukket kjente fjes opp. Først støtte klag og syt på Per Arne Flatberg (PAF) som selvsagt også skulle kamp. PAF hadde også vært på bortekampen mot Alliansi, og kunne fortelle at 1. omg var noe av det mest bedritne han hadde sett av Brann...Eks-Brannstyremedlem Tor Løseth var også på Gardermoen, og på vei til Bergen for å se "Super-Sanne". Klagogsyt kom forøvrig i snakk med to FFK supportere på samme fly. De fryktet hjemmeseier, men Klagogsyt kunne berolige de med Knudsen, Sanne, Huseklepp og Mcallister var i startellveren, og at en borteseier så å si var sikret på forhånd....Nok en gang slo Klagogsyt til med et av sine gode eksperttips. På flyet til Bergen var også Idar Vollvik og skuespilleren Harald Heide Steen jr med. Idar Vollvik, som tydeligvis har hatt litt å gjøre med sistnevnte tidligere, gikk resolutt opp til den aldrende skuespilleren og sa: Næmen hej! E du hær? Asså, æ må få spandær midda' på dæ ein dag. Hær har du vessettkorte mett. Kanj itj du ring mæ?
Klagogsyt fikk selvsagt ikke noe middagstilbud, men mor sin hjemmelagede mat er da ikke å forakte den heller....

Post match acitivities
Etter kampen var det en rask tur hjem for litt mat, for deretter å dra opp til Flesland igjen. På kveldens siste flytur til Oslo var flyvemaskinen fylt opp med "interessante" fjes. FFK, uten Kvisvik, var med, Dag Solheim og Kenneth Fredheim fra Canal+, Karen (L)espelund og Sondre Kåfjord fra NFF. Sistnevnte er jo litt av en type. Han har vel ca like mange ansiktsuttrykk som Sylvester Stallone. Kan sjarmere hvem som helst i senk! Eggen jr brukte forresten deler av flyturen til å spille farsotten Sudoku.

No mercy!
Fredrikstad Blad er ikke nådig mot spillerne sine etter den tafatte innsatsen i går. På forsiden lyser denne overskriften : Pinlig, flaut og elendig.

Easy come, easy go
Klagogsyt er som sagt i gledesrus, og har allerede bestilt tur til Brann-Viking. Skandaløst nok går også den på en mandag, så dermed blir nok en 5-6 timers dagstur i Bergen. Skandaløst nok blir klagogsyt ikke å finne på Brann-Start, men det blir også den eneste kampen klagogsyt mister resten av sesongen.

Konkurranse
Til slutt vil Klagogsyt spørre sine lesere om de kan komme opp med et bra forslag om hvorfor Tom Sanne spilte som han gjorde. Beste forslag premieres med en Brann-nøkkelring. Bruk kommentar greien som forslagsboks! klagogsyt vil ha forslagene i hænde SENEST om 1 uke.

Monday, August 29, 2005

Eg ve te Bergen...ve te Bergen me det samme

I og med at klagogsyt skal på 5 timer og 20 minutters Bergensopphold blir det ingen oppdateringer i dag. I og med at det er en mandagskamp har Plankehaugen ikke chartret et helt NSB-tog som i fjor. De bruker den gode gamle reisemåten, nemlig buss. Plankehaugen kommer heller ikke på Fotballpuben i og med at de har leid utestedet News.

Sunday, August 28, 2005

Lazing on a sunday afternoon

Det er søndag, og Brann spiller ikke før i morgen. Likevel er klagogsyt klar med nye betraktninger om ditt og ikke minst datt rundt skandaleklubben.

Fokus
På fredag kunne Dagbladet bringe oss et 2-siders intervju med Raymond Kvisvik. Det mest interessante var hva han kunne fortelle oss fra årene i Bergen. Siden Mjelde overtok som trener i SKB har han messet om stein på stein, bautasteiner, bjellesauer, fokus, eat and sleep (til våre to skotske spillere) og voodoo. Jeg har alltid trodd at dette var ting han bare sa til journalistene som dumme svar til de enda mer stupide spørsmålene. Men neida!! Om vi skal tro på faren til Adam bruker Mjelde det samme svadadritet i garderoben. - Er det et ord jeg er drittlei, så er det ordet "fokus". Det hørte jeg 5-10 ganger daglig de siste åra i Bergen", sa Kvisvik til Dagbladet.

Billettpriser
Etter fredagens UEFA-cuptrekning venter vi i spenning på prisene til kampen mot Lokomotiv Moskva. Om de nok en gang velger å kapitalisere grovt på våres lojalitet viser de for alvor at det virkelig går rett ned med klubben. Da har de selvfølgelig ræva sportslige resultater og dermed for få inntekter, som de prøver å få dekket opp med å ha skandaløse billettpriser.

Saint Thomas
I går hadde Dagbladet et lengre intervju med musikeren og Skeidsupporteren Saint Thomas. Endel av intervjuvet handlet om Saint Thomas sitt forhold til Lyn. Dagbladet hadde dratt opp på Voldsløkka med han og gjort en viktig observasjon! Jeg siterer : "Kanskje må du fotballsupporter for å forstå nervøsiteten, smerten og den enorme gleden med å elske et fotballag". Det stemmer så jævlig bra!!! Hele den setningen er 100% korrekt! Jeg visste forresten ikke at fyren hadde en tattis av logoen til Skeid!!!! Godt å se at det fremdeles finnes noen i denne byen som ikke har konvertert til VIF bare fordi det er "flavour of the month". Klagogsyt sier "respect!", og vurderer å kjøpe den nye platen hans.

Tap
I morgen er det Brann-FFK, og takket være skader og andre ting vil Brann fremdeles bli stående med to usle poeng etter ferien. Brann starter med Mcallister, Sanne og Knudsen...Det er urettferdig! Dermed må Brann spille en hel kamp med bare 8 spillere!! Klagogsyt lander i Bergen 17:15, og flyr tilbake igjen 5 timer og 20 minutter senere...

....og ja! A-ha var konge! Av de 6-7 gangene jeg har sett de var dette den klart beste konserten!

Friday, August 26, 2005

Vi vant! Vi vant!

Seier. Smak på det ordet. Kjenner du igjen smaken? Nei, jeg tenkte meg det. Men Brann vant 2-o over finske Alliansi, og er dermed videre til UEFA-cupens første runde. Forrige gang Brann fikk høre fremmedordet seier i positiv forstand var 3 juli mot HamKam i Bergen. Branns første mål ble scoret av "Ludde", og i dagens BA hevder Altaværingen at han ikke husker målet. Fint at Brann investerer i spillere som er kronisk skadet, og har hjerne som en gullfisk. Kampen går definitivt ikke inn i historien som legendarisk. BT kunne på gårsdagens live-oppdatering melde at høydepunktet var at de spilte Beach Boys i pausen. Det er akkurat når slike ting skjer at man stopper opp og lurer på hvorfor du orker dette....Mål nr 2 var det Charlie Miller som sto for. I øyeblikket er han liten, feit og søt. Om han derimot ikke vil skrive under på en ny kontrakt er han bare liten og feit!

Lokomotiv Moskva
Brann trakk Lokomotiv Moskva, og alt vi kan si er takk og farvel til et evt. eventyr i Europa.

Tom Sanne
Stein på stein mannen har igjen fått en stein i hodet. Nå har han fått det for seg at det er kult å starte med Tom sanne sentralt på midtbanen. Skal det aldri bli slutt på galskapen??! Aldri terping på dødballer, ingen offensiv spillestil, spille uten vinger og nå altså Sanne i den rundingen midt på fotballbanen....FAEN!!!!!

Brann-FFK
Selvfølgelig ble ingen imponert over det rødtrøyene presterte i går. VIF og RBK hadde slaktet Alliansi. Brann derimot sank helt ned på Alliansi sitt nivå...Men det er jo Brann flinke på, spesielt når de møter bunnlag! Ahh!! For noen deilige holdninger og for et flott motivasjonsgrunnlag som finnes i drittklubben. Mjelde er i ekstase over Scharner sin jobb som midtstopper og lover P.S samme plass mot Fredrikstad førstkommende mandag. Det Mjelde glemmer er at Alliansi holder norsk 2. div standard! Skal jammen meg bli komisk å se Scharner bli rundlurt av Brian West. Etter gårsdagens kamp har det naturligvis ikke vært et rush etter å sikre seg adgangstegn til kampen mot Kvisvik & co. Om vi ser bort fra oss sesongkortinnehavere har Brann kun solgt drøye 1000 billetter.

I morgen skal klagogsyt på A-ha konsert i Frognerparken, dermed kommer neste oppdaering først om 2 dager, altså søndag.....God helg og alt det der!

Thursday, August 25, 2005

Takk, Brügge takk!!

I kveld skal Brann bevise at de er en stormakt i Europa, og slå ut Finske Alliansi. Brann stiller med b.l.a med Sanne og Knudsen fra start, og dermed kan klagogsyt allerede kjenne lukten av UEFA-cupgull i neseborene. Skandaløst nok går den verken på tv eller på web-tv!! Dermed må vi alle bare vente i åndeløs spenning på kampresultatet. Klagogsyt sitt eksperttips (ca like godt som tabelltippingen) er at Brann haler kontrollert i land et 0-3 tap.

Miller
BT kan i dag melde at Miller vil vente med å skrive under en ny kontrakt for Brann. Økonomiske årsaker snakkes det om. Piss meg i øret!! Om Miller ikke er fornøyd med grunnlønnen på 1.5 mill kan han bare ryke og reise et visst sted! Do you hear me you fat greedy bitch?!?!

CL
Vanligvis skriver ikke klagogsyt om konkurrentene til Brann, men på en dag som denne kan vi bare ikke dy oss! Takk, Brügge takk!!! Med seieren i går gjorde dere slik at jeg lett overlever vinteren her borte på østlandet. Dagbladet spør seg hva VIF gjorde galt. Supporterklubben Oddrane har svaret : ”sugde balle, hele tiden”. Da er vi glad for at Oddrane oppklarte den saken. Ellers er det positivt og ganske overaskende at Vålerenga på Nett (vpn) faktisk har noen oppegående hoder i redaksjonen. La oss sakse :

Gratulerer med avansementet til Champions League, Club Brugge. Dere fortjener plassen, det gjør ikke Vålerenga. Om selve kampen, den utrolig viktige kampen, er det bare en ting å si: Vi blei pissa på i fire omganger!

Mao. finnes det håp for Klansfolket også...

RBK
Beklagevis nådde RBK "Sjampiåns Liiiig", og hvem de får i gruppespillet avgjøres om en liten halvtime. Håper bare at RBK unngår et engelsk lag! Da står jo dette fittelandet på hodet. Anglofilt som faen. Om et engelsk havner i samme gruppe som RBK, så blir det ekstrasendinger på NRK, Tv2 og Tv3. Som om ikke det var nok vil Dagbladet og VG komme ut med ekstra bilag. Så intervjuver de f.eks en liksom fan av det engelske laget RBK møter. Da vil f.eks dette komme (på f.eks østlandsk) : "Jeg er født og oppvokst med Liverpul futbalkløbb". Hvor er spybøtten?!

Wednesday, August 24, 2005

Agurknyheter

Mediene er fulle i stoff om RBK sin seier i går, men Champions League er ikke noe for Brann. Faktisk er ikke toppidrettskultur noe Brann bruker tid på. Brann har en uttalt ambisjon om å engasjere og beigeistre. Jeg vet ikke helt...men er definitivt vanskelig å la seg beigeistre av av rike guttepjokker som kun dyrker sitt eget ego. Enda bedre blir det når noen av Norges best betalte fotballspillere faktisk er mye dårligere trent enn de andre...

Øren
Ikke overaskende sa Sogndal nei til å selge Tommy Øren til Brann. Dermed er fotballkarrieren hans reddet.

Alliansi
Ellers er det bare en dag igjen til Brann skal ryke ut av kvalikken. Om Brann mot formodning skulle vinne går første runde 15 og 29 sept.

Tuesday, August 23, 2005

Just another normal day

Det er tirsdag, og det er kun tre dager igjen til helgen. Mye Brannstoff i avisene i dag, og klagogsyt kommer her med en liten oppsumering.

Mjelde
BT kan i dag bringe nyheten om at bjellesauen fra Haus ikke vil trekke seg så lenge han er under kontrakt med Brann. Om vi skal tro BT har både spillerne og ledelsen tillit til Mjelde. Mon tro om ikke begge grupperingene har blitt smittet av fjortissene som står midt på Umbrotribunen. Stikkordene her er virkelighetsfjernt og overoptimistisk. Selv klagogsyt ser at dette er en dårlig kombinasjon. Da går det gjerne galt. Dette er nok endel av Brann sin snedige plan for å få Brann ned i 1. div. Mjelde har nemlig ikke gjort noe med Brann sine svakheter. Ikke sett eller ikke villet gjøre noe med de siste åra. Eller om han også har evner og makt til å gjøre noe med det. Klagogsyt tror akkurat det kommer an på hvordan resten av Brann evner å samarbeide og ta kritikk på alvor.

Tommy Øren
Ikke mye å si!! Men det er herlig at Brann skal investere penger i nok et skadevrak. Forøvrig forteller gode kilder oss at Øren er en aldri så liten alkis. Han er visstnok observert nesten hver helg sånn passe drita full utenfor "Meieriet". Dermed er oddsen rimelig lav for at Øren evt. blir en gjenganger på sjøboden eller ovenpå...Øren selv sier til Bg at han vil til Brann. Merkelig. Tommy velger dermed å gå til et lag med lavere ambisjoner og ressurser enn Sogndal. Dersom han ender opp i Brann er en kort og trist karriere over.

Fredrikstad
Om 6 dager er det klart for Raymond Kvisvik sitt comeback på Brann Stadion, men da i feil drakt. Grunnet Brann sine elendige resultater er ikke interessen for kampen overveldende. I går var det fremdeles 7600 billetter igjen, noe som betyr at det er solgt under 10.000. Dermed skal vel Brann prise seg lykkelig over om det kommer såvidt over 12.000. Klagogsyt kommer selvsagt på dagstur til Bergen kun for den kampen, og alle hjerter gleder seg.

Monday, August 22, 2005

Per Ivar Staberg

Alle i VG-svingen og i Bergen var på lørdag i harnisk over at dommer Per Ivar Staberg ikke dømte straffe. Etter kampen har Per Ivar innsett at han avgjørelsen var feil, og beklaget dette. Til Nettavisen sier han : - Jeg ser det var kontakt mellom forsvarsspilleren og angriperen. Men vinkelen min var ikke god nok til å få sett om det skjedde noe ulovlig. Jeg har ingen problemer med å innrømme at jeg tok feil. Som dommer skal du hele tiden være i den optimale posisjonen. Det var jeg ikke under denne situasjonen på lørdag.

Bra
Det er et sunnhetstegn for dommerstanden i Norge at det fremdeles finnes noen få ærlige sjeler som innrømmer feilene sine. Som Brann fikk erfare i fjor er det nok av de som ikke innrømmer feil. Den klagogsyt da tenker på er Stig Rune Krokdal. Han har også i år hatt en blemme i en eller annen kamp der Molde var innvolvert. Som i fjor sto han etter kampen og sa at han gjorde helt rett. Helt utrolig at de gjør slikt. Det er så mye lettere å akseptere en slik feil når dommeren i etterkant innrømmer at han gjorde en feilbedømming der og da. Derfor skal Per Ivar Staberg ha ros for at han tar ansvar, og legger seg langflat for kritikken. Med en slik innrømmelse er det håp i i tunellen for "the men in black".

Ellers er det verdt å nevne at både vi og VIF mente at han dømte bedritent. Det gikk dog sånn noenlunde opp i opp, siden han dømte bedritent begge veier.

Mandag

Det er mandag, og uken Brann virkelig skal begynne med sitt nye treningsopplegg. Det er ingen tvil om at Start har brutt en barriere når det gjelder treningsmengde, og heldigvis var ikke Brann de eneste som sov i timen. Men Brann er for tiden hakket bak de beste, og slik er rett og slett ikke akseptabelt. Det skal ikke være mulig for lag som VIf, Start, Viking og LSK å være bedre enn Brann! Men der bedrives det profesjonell fotball, i Brann er de fremdeles på amatørnivået.

4. plass
Målet for sesongen har nå blitt justert til 4. plass, og det skal bli hardt nok å nå det. Klagogsyt tror at Brann her sikter 4. plasser for høyt.

...og der slutter en ekstrem kort utgave av klagogsyt

Sunday, August 21, 2005

Another one bites the dust

Cup er cup sier Arne Scheie. Cupen er også der smålagene har sjansen til å slå ut de store gigantene. Det er sjarmen med en turnering som SAS-Braathens Cup som det så fint heter i år. Dessverre blir denne sjarmen borte jo lenger ut i turneringen du kommer. I dag var det altså kvartfinale, og amatørlaget Brann skulle møte gigantene fra Oslos østkant.

Neida
Som forventet vant gigantene, og selv om dårlige dommer staberg snøt Brann for et soleklar straffe er det ingenting å syte over. De har kun seg selv å takke. Som vi alle vet får topplagene all flaksen og dommerne på sin side, mens for bunnlagene er det naturligvis omvendt. Etter sommerpausen har Brann vært et bunnlag, og de får som fortjent.

Hederlig tap?
Etter denne kampen vil mange se positivt på tapet. Brann spilte, tross alt, en veldig god 2. omgang. Å si at det et hederlig tap er bare tull! Å tape er aldri hederlig!!! Slik som Brann spilte de siste 45 minuttene har Start spilt siden seriestarten i april. Det er merkverdig at Brann først finner ut 2 mnd før serieslutt at hardt arbeid og innsats er faktisk to viktige ingridienser for å vinne fotballkamper. Det viser vel også holdningene og motivasjonen i klubben. Holdningene er late, og motivasjonen for å spille fotball for Brann er kun det økonomiske!! Det viser også handlingslammelse i klubben. Det er nemlig i medgang du skal forbedre deg! Men neida, ikke når det gjelder Brann. Utrolig at de aldri lærer. Tenk hvor Brann hadde vært om de hadde spilt slik som i 2. omg (evt som Start) hele sesongen...

Svakhetstegn
Til Nettavisen sier Mjelde at han er fornøyd, selv om det endte med tap. Det er trist og en erkjennelse på at Mjelde ikke har det lille ekstra. Du ser aldri typer som Tom Nordlie, Ståle Solbakken, Uwe Rösler og Kjetil Rekdal være fornøyd etter et tap. De har det som kalles vinnerinstinkt, og Mjelde beviser nok en gang at det er totalt fraværende SKB! Hvordan i svarte helvete går det an å være fornøyd når dette er den syvende kampen på rad uten seier??!?!

Resurrser
Mjelde/Peddi har fått alt de har ønsket. Tillit og støtte fra ledelsen og publikum, økonomisk handlefrihet fra Idar Vollvik og investorgruppen "Hardball", likevel har alt gått rett til ......(nei, ikke syden, men et annet varmt sted). Det er skremmende å konstatere at Teitur fikk mye, mye, mye mer ut av de små ressursene han hadde til rådighet enn hva dagens ledelse greier. Det vitner om mangel på erfaring...og Brann har som sagt KUN seg selv å takke. De har fått alt det de har bedt om, og de har mislykkes til de grader!

Friday, August 19, 2005

The final countdown

Det er bare 1 dag igjen til det som har blitt betegnet som årets viktige kamp for rødtrøyene. Men i sin vante tro omhandler dagens klagogsyt også mye annet enn kun det som skjer på (T)Ullevaal i morgen kveld. Hent deg en kaffekopp, len deg tilbake og les.

Spillestil
Ikke overaskende kan BT melde at en utydelig offensiv spillestil er hovedårsaken til de svake resultatene i midten. Dermed har Mjelde sin stein på stein filosofi virkelig falt fullstendig sammen. Vi må huske på at det tross alt var dette, altså den ikke eksisterende offensive spillestilen til Brann, Mjelde skrev om i sin hovedoppgave på D-trenerkurset. Der forsvarte han en slik spillestil med at det ville gjøre Brann mer uforutsigbare. Mon tro om ikke Andreas Morisbakk og kollegaene hans lo rått av Mjelde....

Kun seg selv å takke
Brann har kun seg selv å takke. Det er et slikt produkt du får når du har en hovedtrener uten erfaring. Dermed må Mjelde, som f.eks Rekdal og Nordlie, trene på seg erfaring. Resultatene er først tydelig etter 5-6 år. Som sagt før rævadiltet Brann etter RBK, og gikk naturligvis i den nøyaktig samme fellen. At Brann i tillegg har Steffensen i klubben, som allerede har fått sparken en gang (også den gang som trener for Brann2), er ganske utrolig.

Andresen og Grindheim
Ellers prøver avisene å lage oppstyr med at Brann ikke kjøpte Grindheim. Det er helt i orden for meg. Grindheim har mange av sine beste venner i Bergen, og ville dermed hatt en mye mer utagerende livsstil. Som vi kan lese i VG var han, ikke overaskende, en av de spillerne i VIF som var ute på en fyllatur etter Club Brügge kampen. Alle vet hva Martin Andresen står for, og han er et sikkert kort. Derfor har jeg full forståelse for at Brann valgte Andresen framfor Grindheim. Med Grindheim hadde det vært mye mer gambling i og med at han kom fra Haugesund som lå i 2. div. At media prøver nesten å lage det til en skandale at Brann ikke gikk for Grindheim blir litt for teit. Samtidig er det ingen tvil om at Brann, etter Mjeldes inntreden, har flere feilkjøp enn gode kjøp. Når han i tillegg kun dyrker spillere som har en kjempegod treningsmormal, men like "gode" fotballferdigheter som meg, Leo og Andy Cole er det grunn til å spørre hvor han vil hen...

Tenk på hva Brann kunne hatt...
Mens vi er inne på feilkjøp kan vi jo se på andre spillere Brann har sagt nei til. Eks-brannspiller og tannlege Kjell Øyasæther tipset i 1991 Brann om en god Hemnværing som kanskje var på vei til Molde om ingen andre klubber kom på banen. Skandaleklubben sa at de hadde gode nok spillere, og lot tipset fra Øyasæther falle for døve ører. Spilleren Kjell Øyasæther tipset Brann om het Erik Hoftun....
I 1993/94 var Brann v/ Hallvar Thoresen og Anders Giske i Kristiansund for å se på et talent. De fant ut at han ikke var en spiller for Brann, og reiste hjem til Bergen uten å gi den unge Kristiansunderen et kontraktsforslag. Like etter forsvant også denne spilleren til Molde. Denne spilleren er kanskje Norges mest populære fotballspiller, og står fram som en type med sunne og gode holdninger både på og utenfor banen. Det største han har gjort er å ha avgjort finalen i Champions League, og han har eks-Fyllingenspiller Ola Lyngvær som en av sine forbilder på banen Men denne spilleren sa altså Brann nei takk til. Hvem var han? Ole Gunnar Solskjær...

1 dag igjen
I morgen er det kvartfinale her i Oslo, og VIF kan melde at de å har solgt 8000 billetter, men forventer i underkant av 20.000. Samlingsstedet for oss blir ikke The Champs, men Sir Winston Pub som ligger på Karl Johan. Det er ventet at ca 2000 bergensere vil gjøre sitt for å skremme vekk lokalbefolkningen fra Norges mest kjente gate.

Nye folk
brann.no kan melde at de har styrket markedsavdelingen, og ansatt en person med navnet Vibeke Johannesen. Det var på tide, og forhåpentligvis er hun litt mer oppegående enn Kristian.
Kari Larsen har også fått sin arvtaker i resepsjonen, og hun heter Benedikte Koldingnes. Dermed blir det Benedikte som blir Brann sitt fjes utad, og henne du kommer til om du ringer til Brann. Klagogsyt ønsker begge to velkommen, og er glad for at disse ikke er rekruttert innad i klubben.

Thursday, August 18, 2005

Talentutvikling og sladder

I gårsdagens utgave av Dagbladet var det en artikkel om talentutvikling. Blant annet kunne vi lese at den franske klubben Nantes hadde satset skikkelig på talentutvikling. Istedet for å bruke x-millioner på dyre spillere har Nantes heller ansatt 6 spillerutviklere (!). Som et resultat av denne overaskende satsingen spilte de med kun hjemmeavlede spillere i fjorårets Champions League.

Brann
Noe lignende kan aldri skje i vår skandaleombruste sportsklubb. Der driver de med innavl og bruker folk som ikke vet hva de driver med (Hei Mons, Espen og Robert). Brann og Rosenborg, som ikke akkurat er fremtredende på taleutvikling, prøver nå ut et nytt prosjekt. RBK sine juniorer blir matchet i 3. divisjon, mens Brann sitt jr-lag blir delvis matchet i 2. div. I tillegg er det endel andre spillere som hospiterer hos forskjellige lag rundt om i Bergen. Håpet er at dette skal bli en vinn-vinn situasjon. Brann kan med dette prosjektet bidra til å bidra til å utvikle flere unge spillere, samt at klubbene får beholde dem lenger...og få noen kroner i en tom klubbkasse ved en evt. overgang.

Sladder
Til glede for lesere som har en fetish for Se&Hør har i dag klagogsyt litt sladder å komme med. Plusset med å gå på landskamp er det sosiale. Du får snakket om ditt og datt med supportere fra de rivaliserende lagene, og får vite litt om hva som foregår "bak kulissene". Daniel Bråthen er som alle vet ikke den mest treningsvillige fotballspilleren i Norge. Forleden prøvde Høgmo å instruere Daniel, men han stilte seg med ryggen til. Ryktet sier Høgmo så meget forundret ut. Ellers meldes det om at Basma syter noe inn for jævlig på trening, og at vår gode venn Daniel ikke blir svett en gang...Det er tydelig at Per Mathias har en lang vei å gå. Klagogsyt har også litt skikkelig sladder om Eddie Gustafsson i HamKam, men siden den sladderen er litt vel grov, så publiseres ikke det...

Landskamp
Jada, som nevnt over var klagogsyt på gårsdagens landskamp mot Sveits. Det var som å se Brann. Forskjellen var selvfølgelig bare at resultatet og Norge bryr klagogsyt et sted der solen sjelden skinnner. På grunn av den sosiale biten gleder klagogsyt seg allerede til den neste kampen som er mot Skottland 7. september. Det er kanskje verdt å nevne at klagogsyt ikke betaler store summer for en kampbillett. Som medlem i BST-ØST, som igjen er medlem i organisasjonen Norsk Supporter Allianse, får klagogsyt landslagsbillett(er) til 100,-.

Kvartfinalen
Det er 2 dager igjen til kvartfinalen på Ullevaal, og nervene har allerede meldt seg. VIF melder at det er solgt i overkant av 7000 billetter, men siden østlendinger helst venter til kampdagen med å sikre seg adgangsbevis forventes det i underkant av 20.000 på Ullevaal. Klagogsyt har allerede forhåndskjøpt...

Wednesday, August 17, 2005

Trening og landskamp

Til dagens utgave av BT sier Alex Valencia at han fikk et treningssjokk i Start, som trener mye mer enn i Brann. Det er forsåvidt ikke illevarslende...som kjent er det Start som trener mest av alle Eliteserielagene. Et større tankekors er at Ivar Rønningen påpekte at treningene var mye bedre i RBK, som har ca samme treningsmengde som Brann.

Vil spillerne trene mer?
Alle vet nå at Brann skal ha flere og lengre treningsøkter pr. uke, men er egentlig spillerne for dette her? De uffet seg jo allerede under Teitur...Å øke treningsmengden har null verdi om spillerne bare gir komplett faen. Itensiteten og kvaliteten vil da bli helt fraværende, og de ekstra timene på treningsfeltet vil være fullstendig bortkastet.

Riise
Mye kan sies om John Arne Riise, men en av grunnene til at han har nådd langt på fotballbanen er treningsvillighet, og at han alltid gir 100% (det gjør han tydeligvis på sjekkefronten også...). Der har idiotene i idrettsveien noe å lære. De stønner og brekker seg med en gang tveitevannet eller rotrener Solvang blir nevnt.

Landskamp
Det er også en uinteressant landskamp i kveld, og klagogsyt blir naturligvis å finne på Ullevaal i kveld. Klagogsyt liker å se uinteressante kamper. Det er derfor klagogsyt fortsetter å se på laget som vil kapre den gjeve 8. plassen i årets Tippeliga. Klagogsyt skal stå/sitte med noen venner fra Kanari-Fansen. Det er som alltid en interessant opplevelse. De digger nemlig sangen "Oslo by" av Dennis Reksten, og dermed får vel jeg den servert a cappella på kav bergensk....Jammen meg. Landskamp og Brannsanger på en og samme kveld, kan det bli bedre? JAAAAAAAA!

Brann Ultras
Bergen Fanaticos, nå også under navnet Brann Ultras, med den treffende forkortelsen BU05, har fått seg ny hjemmeside (http://www.freewebs.com/bu05/).
Klagogsyt mener at dette ser lovende ut....med tanke på å få seg noen gode latterkuler, altså.

Tuesday, August 16, 2005

Tanken er god, men....

På lørdag er det kvartfinale her i "Tigerstaden", og for de som er lei høstværet i Bergen kan klagogsyt opplyse om at sommeren lever i beste velgående her borte. Billettprisen til Kvartfinalen er 165,- , noe som er forbausende høyt. Men ingenting slår grådigheten til Brann...

Plan Brann
Som de fleste har fått med seg lanserte Brann i går en plan for å få tingene på rett kjøl igjen. Dette minner meg litt om Egon i Olsenbanden som sier : -Jeg har en plan. Beklagevis vet vi utfallet av planene til Egon....Brann sin plan går nok samme vei. Det mest interessante punktet er at det skal trenes mer enn tidligere. Reaksjonen av den bestemmelsen blir på kort sikt flere skader. Fotballspillere er jo elendig trent, og det forbauser meg stort om ikke vi får se et stort frafall av spillere som ikke takler den økte treningsdosen. Forøvrig er det ikke nødvendvis de som trener mest som er best. Det er ingen vits å trene 10 timer mer enn de andre om kvaliteten ikke er tilstede.

Aabrekk sin plan
Klagogsyt sine lesere husker vel Harald Aabrekk. Han trente Brann i 98/99. Mens det stormet rundt klubben i '99 økte ikke han treningsdosene, men han satte de ned. Han mente spillerne allerede var under nok press, og at de ikke trengte mer. På kort sikt funket denne ideen. På lang sikt var nok reduseringen av treningsdosene en inndirekte grunn til at sølvet glapp for rødtrøyene. Men det ble uansett en ok sesong. Brann fikk 3.plass og nådde Cupfinalen, der Harri Ylönen var Rosenborgs beste spiller.

Humør
Punk nr 2 er humør, og om å få dette skikkelig inn i spillergruppen. Dette punktet støtter jeg fullt ut. En trening uten minst en god latter en totalt verdiløs! Det er viktig med humør og latter når de må se hverandre hver jævla dag!!

Ta ansvar
Punkt nr 3, som også er det siste, er at profilene skal ta større ansvar både på og utenfor banen. I og med at det for tiden er "babyboom" i Brann blir nok heller ikke dette punktet fullt godt nok opp. Tross alt vil de nybakte fedrene heller prioritere babyen(e), og ikke lagkameratene på fritiden, noe som forsåvidt er fullt forståelig.

Monday, August 15, 2005

Klovner i kamp

Det er alltid like interessant å åpne avisene etter serierunde. Ikke overaskende mener Brann at det er kun hardt arbeid som kan få de ut av dette. Det de egentlig sier er at de faktisk ikke har peiling på hvordan de skal bli bedre.

Ekstern hjelp? Nei takk
Derfor er det trist å registere at Bjørn Dahl sier til NRK P1 at det er uaktuelt å hente inn ekstern hjelp. På en annen side gir dette Mons Ivar Mjelde et enda større ansvar. Det er nå, når han opplever motgang for første gang som Branntrener, at Mjelde bør vise at Brann valgte rett når han ble plukket ut til å være.

Nedrykkstrid er interessant
Som alle nå har forstått havner Brann i ingenmanssland. For å sette det litt på spissen hadde det faktisk vært litt mer interessant om Brann hadde vært i nedrykksstriden. Hvem som kommer på 7 og 8. plass interesserer ingen. Dermed blir de resterende kampene helt uten betydning. Brann kommer ikke til å rykke ned, og heller ikke ta medaljer eller den viktige 4. plassen. Det var i år Brann skulle ta gull. Den sjansen har Brann totalt spolert, og er sammen med RBK årets skuffelse. Faen i helvete!!

Til glede for alle leserne tar nå klagogsyt seg 2-3 dagers ferie....

Herlig

Dette er jo bare herlig dere! Brann fortsetter der de slapp, og alle hjerter gleder seg. Det vil si alle bunnlagene sine hjerter gleder seg. Det er faktisk Brann som har hovedrollen i nedrykksstriden. Hver gang et bunnlag møter Brann forandres tabellen i og med at bunnlaget alltid tar 3 poeng.

Cupen
I og med at sesongen allerede var ødelagt etter hjemmetapet mot VIF snakkes det nå om at cupen blir redningen. Det blir det absolutt ikke. Om Brann, mot formodning, vinner cupgull igjen har sesongen fremdeles vært langt under pari. Egentlig håper jeg at Brann ryker ut om 6 Med dette vil Brann nok en gang gjøre feil. Med et evt. cupgull i lommen vil evalueringen etter årets sesong bli tatt lett på. Brann vil tenke, som mange i BBB : "Jaja, vi vant cupen og kom på 8. plass i serien. Sesongen har da ikke vært så ille da...".

Ikke bedre
Denne sesongen har vist at Brann slettes ikke har blitt bedre i det hele tatt. Mjelde har hele tiden sagt at det er ikke mot lag som f.eks VIF og RBK gullet/medaljene ryker, men mot bunnlagene. Dette skulle rettes på i år....Vi ser jo hvordan det har gått.

Hva skjer på treningene?
Etter den meget svake høsten har Mjelde bedt de kritiske røstene om å komme på trening for å se hva de driver på med. Det hadde vært interessant. Hva Brann gjør på trening har tydeligvis ikke noe som helst relevans med hva som skjer under en kamp....Så, Mjelde, hva gjør dere på treningene? Vær så snill og informer meg!

Stein på stein opp i anus på Mjelde!!!!!!!!

PS! Gleder meg til oppgjøret Brann - RBK i 2006 som skal spilles i Adeccoligaen.

Sunday, August 14, 2005

Før torturen

Enda en kamp, og mer tortur. Klagogsyt tipper 4-1 til Bodø/Glimt, og dagens oppdatering kommer i kveld etter kampen

Friday, August 12, 2005

Hve i helvete er det som skjer?!

Nok en gang har Brann skuffet. Nok en gang går vi skuffet hjem. Brann beviser at de har absolutt ingenting i UEFA-cupen å gjøre. Det som først og fremst har bragt RBK til en enorm suksess i CL er angrepsdyktigheten og scoringsteften. Når vårt kjære Brann driter seg ut i en dårligere E-cup turnering er det fordi Brann mangler angreps, og avslutningsdyktighet.

Mjelde
Å ha gode evner til å organisere og kommunisere gjennom engasjement er viktige punkter for en trener. Men slike ferdigheter kan ikke dekke over manglende faglig kompetanse. Beklagevis har Mjelde blitt forvirret av stadig nye pengegaver fra gruppen "Hardball" og Idar Vollvik, og man kan spørre om det har fjernet noe av fokusen på fotballutviklingen. Både titt og ofte hender det at motstanderen til Brann scorer først. Hva gjør Brann og Mjelde med dette? Ingenting! AV en av mange ting har de f.eks ikke tatt tak i å takle endringsutfordringer. Sjansen for at Brann har mottrekk i forhold til motstanderens formasjon(er) er lik null. Hva gjør de på treningsfeltet? Jeg trodde de trente på roller og samhandling (jeg hater det ordet). Det gjør de tydeligvis ikke.

Spillerne
De fleste spillerne på Brann går nok rundt med det selvbilde at nå er de god, og at det vil forbli slik. Gitaristen Brian May, som er en glimrende gitarist, øver hver dag. Det må Brannspillerne også. De kan jo for eksempel begynne med å slå bredsidepasninger. Det er faktisk en skremmende stor kontigent som ikke behersker dette til fulle. Derfor burde ikke disse blitt sett på som proffer. Nope, de er rett og slett amatører som er blitt kommersielle spillere. Profesjonell kan man i alle fall ikke kalla de! En fionilist sa en gang : -I vårt miljø sier vi at en amatør er den som øver til han klarer det, mens en proff er den som øver til han ikke feiler. Dette burde være et stort tankekors for de overbetalte klovnene i SK Brann!

Medgang
Det er først og fremst i medgang det er viktig å bli minnet på hvor man kan utvikle og forbedre seg. Men på grunn av at det går så bra, så slipper du spørsmål, og derfor virker det som Brann har oversett svakhetene sine. Får å ikke gå i denne fellen er det viktig å ha oversikt å finne de områdene man kan forbedre seg på, noe Brann har oversett totalt. Når nå motgangen kommer er de ikke forberedt i det hele tatt, men sier at de må snakke sammen ETTER kampen for å si hvor han eller han vil ha pasninger. Er det kanskje på grunn av at Mjelde bruker spillere i gale roller (les : Miller og Scharner)?

Kvisvik
Det var en gang en briljant fotballspiller som het Raymond Kvisvik. Han ble solgt fra Brann og alt raknet. Kvisivk var mange ganger sløv, men han hadde den unike evnen til å bruke dyktigheten sin til å gjøre andre dyktige. Mjelde og Brann har beklagevis blitt forledet til å tro at bare det er mange nok og like nok spillere i Brann, så blir Mjelde sitt "kollektiv" sterkt og dyktig. Hahahahahaha!! Som Mjelde kanskje har skjønt nå er dette langt fra sannheten. Absolutt ingen lag overlever uten dyktige enkeltindivider!!! (...og da tenker jeg ikke på Ørn x 2 , Hanstveit, Haugen, Gunntveit, Mcallister, Knudsen, Sanne, Mcallister, Opdal, Walde, Klock eller Kalvenes)

Mjelde og spillerne vil gjerne ha annerkjennelse for det de gjør. Da er det ikke akkurat et sjakktrekk å snakke om hylekor og hets når hovedpersonene selv tydeligvis raver rundt i ørsken. Har Brann hørt om åpenhet og tilgjengelighet? Nei...da får dere ha det så godt, og god bedring.

Thursday, August 11, 2005

Tragisk

Flaut, pinlig, elendig, skandaløst! Hoder skal rulle!!!!!! Rygger skal piskes!!! Dette er faen meg en av de største skandalene jeg har vært vitne til!!! ...og dette har ikke bare med marginer å gjøre. Det har å gjøre med at Brann rett og slett ikke er gode nok!!!

Men Dahl kommer vel nok en gang til å si at Mjelde (og alle andre) er fredet! Flott det!!!! Til helvete med hele gjengen!!! Faen!!! Hva er det de holder på med i Idrettsveien??!

Nok en nok!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! VEKK MED PAKKET!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Sen oppdatering

Klagogsyt sin daglige oppdatering skjer i dag først etter kampen mot Alliansi.

Wednesday, August 10, 2005

Ikke bare Mjelde sin skyld

Etterhvert som resultatene har uteblitt har Mons Ivar Mjelde blitt stemplet som syndebukken Men helt alene er han ikke. Brann har blant annet en sportslig ledelse v/ Per Ove Ludvigsen som valgte å satse på en nybegynner med null trenererfaring, og bare et b-kurs å vise til. Denne rekrutteringen minner sterkt om Rosenborg sine ansettelser av Ola B. Rise og "Perry". Begge ble rekruttert innad i organisasjonen nettopp fordi Rosenborg ville ha en slags kontuinitet. Det var selvsagt også et pluss at begge kjente til klubben fra før.

Sjansespill
Brann har på mange måter gått i den samme fellen, og får svi for det. Den sportslige ledelsen sjanset på å ansette en eks-spiller uten erfaring, og dessverre gikk sjansespillet rett i dass. Dermed er på sin plass å rette en harmdirrende finger mot Per Ove Ludvigsen og det sittende styret. Når verken den sportslige ledelsen eller treneren tar selvkritikk blir de etterhvert en tro kopi av Teitur i motgang. Med dette viser de for hele fotball-Norge at Brann er tilbake som vi "kjenner" de.

Lever i en annen tid
Hva som vil skje etter sesongen venter jeg på i spenning. En evaluering av alle i klubben er på sin plass. Det er rett og slett ikke akseptabelt at de sportslige resultatene uteblir med tanke på hvordan "ståa" er i Brann. Medlemmene i Brann burde ta dette opp på årsmøtet. Men det kommer naturligvis ikke til å skje. I den kretsen henger man dessverre ikke med i tiden. Der lever man fremdeles i 60, 70 og 80-tallet. Medlemmene vil garantert det beste for Brann. Men de er etterhvert blitt en byrde, som er en medvirkende årsak til at Brann alltid stagnerer.

Rosenborg som forbilde
Det er etterhvert en ganske kjent sak at Brann har vært i Trondheim diverse ganger for å se hvordan Rosenborg jobber. Brann har vært der for å lære å se hvordan en storklubb jobber. Automatisk har Brann da tatt med mange av RBK sine tanker med i kofferten til Bergen. Nå som RBK for første gang på mer enn et tiår møter motgang blir de såkalte "go' fot" teoriene til Lektor Eggen en total vits. De fungerte glimrende i medgang (som det meste gjør), men med en gang motgangen kom så...*pang*. Som en følge av alle "studieturene" til Trondheim får Brann i ræven for å ikke tørre å gå sine egne veier, men å prøve å kopiere RBK. Som de fleste vet er kopier ofte dårlige kopier. Dette er også tilfellet for Brann. En viss trener fra Osterøy har den siste tiden messet om at det er kun hardt arbeid som gjelder, og du kommer ikke videre med snarveier. Derfor er det jo morsomt at Brann har gjort det motsatte av dette. De har prøvd å ta diverse snarveier med å "herme" etter RBK...For en gjeng med klovner!

Tuesday, August 09, 2005

Heia Brann og Mjelde

Dagens aviser flommer over med nyheten om at Brann vil gjøre et nytt forsøk på å hente Petter V. Moen. Panikkkjøp og selvinnsikt er de to stikkordene klagogsyt velger å bruke på dette. Dette vil nok Mjelde steile av, og hevde at litt motgang må man tåle. Ja, for all del. Klagogsyt har gått på stadion siden 1988. Siden da har det jo bare vært gull og grønne skoger. Hver sesong har vært en herlig opplevelse....Lurer på om ikke det er Mjelde som viser seg å være utrolig historieløs. ...og hva faen mener du Mjelde med at det er kun hardt arbeid som kan få dere ut av krisen, og ikke noen snarveier? Dette viser jo du i praksis med nok en gang å snuse på Vaagan Moen godt opp i fålet. Men det er bare å innse at Brann nå har en trener som er presset og desperat...

Torsdag
På torsdag er det som kjent UEFA-cup mot Alliansi, og vi kan trygt fastslå at det ikke er rift om billettene. I går formiddag var det solgt hele 288 av drøye 11.000 billetter. Men sånn går det når skandaleklubben opererer med en billettpris på 200,-!!! Heldigvis slipper de fleste å se Brann om de evt. skulle nå gruppespillet. Da vil som kjent kampene gå på Viking Stadion eller Color Line stadion.

Sveits
Landslagstroppen mot Sveits ble tatt ut i dag, og ikke overaskende er troppen representert med hele 0 Brannspillere. Klagogsyt skal på kampen, og det skal bli en lettelse å slippe å se en fotballkamp med bare GODE spillere på banen. Resultatet spiller heller ikke så stor rolle, og dermed kan klagogsyt bare stå og preike shit med noen fra Kanarifansen, og "nyte" kampen.

"Helge B"
Det er forøvrig svært rart at " Branns nyerverving "Helge B" blir betegnet som for veik for norsk Eliteserie av Mjelde. Men derimot er tydeligvis Martin Knudsen og Tom Sanne gode nok. Vi husker jo alle hva Martin presterte på søndag mot AAFK. Med en slik kamp er det ikke rart at han holder "Helge B" ute av det gode selskap!! Heia Mjelde!

Monday, August 08, 2005

Skandalen fortsetter

Noen trenere går, mens andre trenere bruker tiden med media til å si hvor kompetente de er. Mjelde er en av disse, og kaller alt av (konstruktiv kritikk for hets og usaklig. Det er trist, men dette viser vel også utad at Mjelde føler det enorme presset og trøkket han nå møter.

Brann-AAFK
Kampen i går skal ikke skrives om! Er lenge siden Brann har vært så begredelige. Dermed er det absolutt ingenting å skrive om hjem om. Men så veldig stor innvirkning bør ikke kampen ha. Som sagt var sesongen allerede over etter kampen mot VIF, og det blir nå Brann og Rosenborg som skal kjempe om den gjeve 8. plassen i årets serie. Samtidig blir det klarere og klarere at Brann har undervurdert Raymond Kvisvik sin rolle for laget, men å kalle salget for for et bomskudd blir for drøyt. Men Brann burde nok forberedt seg mye bedre med f.eks å legge noen ekstra millioner i potten for å sikre seg Petter V. Moen. Men det er som kjent utrolig lett å være etterpåklok.

E-cup
Men med spillere som Kvisvik og Andresen borte viser Brann seg som et høyst middelmådig lag, og med en høyst middelmådig trener, som har en høyst imkompetent fjott ved siden av seg på trenerbenken. Dermed spøker det for videre avansement i UEFA-cupen. I dagens førsteellver er det kun 2 spillere som har det som kalles basisferdigheter. Hvordan resten har komt seg så langt som de har gjort er faen meg et godt spørsmål.

Mjelde er usaklig
Den siste uken har Mjelde messet hver dag om usaklig kritikken mot han og Brann er. Vel, nå er det min tur til å kalle Mjelde og Steffensen usaklig. Mjelde møter (nesten) ALDRI opp på Brann2 sine kamper, og det får han igjen for. På mandag spilte Brann mot Ulf Sandnes i Bergen. Mjelde var naturligvis ikke tilstede i kampen som endte 2-2. Om han hadde vært tilstede hadde han fått sett en Australier som var banens dårligste, og det i 2. div!!!! Dermed blir det helt uforståelig hvorfor han fikk sjansen i går! her har også Steffensen en jobb å gjøre, og beklagevis, for branns del, gjør han den utrolig dårlig. Men i Brann er det nok til å snakke seg til mer spilletid gjennom BA. Sånn er det altså blitt...Her blir du altså presset gjennom BA til å sette innpå en spiller som ikke en gang holder 2. div, Mjelde! Det er virkelig usaklig, og utrolig inkompetent av deg å gjøre! ...og ikke kom med pisspreiket om at Dylan har spilt seg til spilletid gjennom treningene!!!!

Neste helg
Neste helg skal Brann til Bodø for å tape. Mitt tips er at Stig J. scorer 4 mål, Hoftun scorer 1 og Brattbakk putter 2 mål. 30 poeng bør holde til å være sikret ny kontrakt i Tippeligaen. Med 2 poeng på 4 kamper, så skal dette faen meg holde hardt. Brann har i skrivende stund 26 poeng. Det er dog en liten trøst at Rosenborg har 5 poeng mindre enn Brann...

Sunday, August 07, 2005

Tortur

I dag er det søndag, og Brann skal møte dumpekandidat Aaalesund her i Bergen. I filmen Rocky III sier Clubber Lang (spilt av Mr. T); "I'm gonna torture him. I'm gonna crucify him. Real bad." Klagogsyt mistenker at det er de samme ordene Mjelde sier til spillerne sine foran hver kamp. Klagogsyt har nemlig litt erfaring med tortur. Klagogsyt er faktisk rutinerte ofre av tortur. Vi blir nådeløst tortutert hver søndag. Det har vi blitt helt siden 1988. Hjelp oss!!

Klock
Som kjent får midtstopper Fredrick Klock sin seriedebut, og det er noe undertegnede ikke ser fram til. Etter å ha sett Klock i diverse Brann2 kamper forrige og denne sesong er det med (negativ) spenning jeg ser frem til hans debut i Tippeligaen. Forhåpentligvis gjør han mine mistanker til skamme...Men i prinsippet har Brann kun 1 god forsvarsspiller i morgen! Både Ørn 2, Hanstveit og Klock er spillere du ikke kan føle deg sikre på. Derfor forventer jeg at Aalesund greier å sette mer enn en ball bak Håkon Opdal.

Brukbar interesse
Med tanke på at sesongen er helt spolert virker det som det er brukbart med interesse for dette Vestlandsoppgjøret. På fredag var det solgt drøye 11.000 billetter, og derfor er det sannsynlig at tilskuertallet vil bli på mellom 12 og 13.000

Mye fotball
For de som vil se på noe annet enn torturen til Brann er det mye snadder. Klokken 4 sender Tv3 årets Charity Shield kamp mellom Chelsea og Arsenal "live" fra Cardiff, mens Tv2 sender storkampen RBK-LSK kl. 20:05. For de som ikke orker å gå på stadion i morgen, så kan klagogsyt glede dere med at canal+ sender kampen direkte, og dermed får dere sett torturen uansett.

Trondheim
Ellers er tur til RBK-Brann 16 oktober nå bestilt. Ingenting er som å se storkampen mellom de to lagene som havner på henholdsvis 6 og 7. plass. Heldigvis kolliderer helgen i Trondheim med UKA05, så dermed får flytende væske oppgaven med å gjøre det forestående tapet så skånsomt som mulig.

Klagog syt håper at guttene i Barten tar med seg banneret med : "Ekte lidelse har et navn", og ønsker ellers alle god bedring!

Saturday, August 06, 2005

Billettpriser

Sirkus Brann har gjort det igjen, og som vanlig greier de å vise sin inkompetanse igjen og igjen. Denne gangen er det billettprisene til UEFA-cupkampen mot Allianssi det gjelder.

Alltid for høye billettpriser
Brann er etterhvert blitt kjent for å flå sine trofaste tilhengere. Først hadde vi Royal League. Alle, unntatt Brann, forstod at Royal League alltid vil bli sett på som en cup med treningskamper. Derfor satte lag som Rosenborg og Vålerenga ned billettprisene til sine kamper. Brann derimot kjørte på med en billettpris på 200,-. Til treningskampen mot Start i Vestlandshallen før sesongen hadde de den lite vennlige prisen 120,-. Til treningskampen mot Steve Bruce og Birmingham var prisen 150,- og nå er det altså 200,-, uansett plass.

VIF
Til sammenligning kjører VIF disse billettprisene til den mye mer prestisjefulle CL-kvalifiseringenskampen mot Club Brügge : Vestbredden: kr 100,-. Cola: kr 100,- voksen (medlem), kr 125,- (ikke medlem), barn kr 50,-. Langsiden nedre unummerert (Norsk Tipping): kr 200,- voksen, kr 100,- barn.

RBK
Rosenborg skal også spille ha spille kvalifiseringskamp i neste uke. De opererer med billettpriser fra 50,- og opp til 200,-. Det er da merkelig at Brann som er med i den "dårligste" turneringen opererer med de høyeste billettprisene.

Våres egen feil
På en måte er dette våres, altså fansen sin feil. Vi har et livslangt kjærlighetsforhold til Brann, og folkene i Idrettsveien har oppdaget at folk vil komme på kampen om så billettprisen er på 500,-. Dermed utnytter de våres "dumhet". I Oslo og Trondheim er de riktignok litt mer kresne, men samtidig er de overnevnte priser en takk til de lojale som alltid stiller opp. Brann, derimot, takker sine lojale støttespillere med å ha altfor høye billettpriser. RBK og VIF tar vare på sine tilhengere. Brann, som den skandaleklubben de har vært og alltid vil være, viser tilhengerne sine fingeren. Med dette viser Brann sin enorme kunnskap om CRM (customer relationship management).

Utnytter lojaliteten
Om noen bestemmer seg for å sende en mail til Brann om hvorfor billettprisen til e-cupkampen er satt til 200,- vil de garantert få arrangementskostnader som unnskyldning. Da bør de bli konfrontert med at det faktisk er dyrere å arrangere en kamp på Lerkendal og Ullevaal enn på gamle og skakkjørte Brann Stadion. Sannheten er rett og slett at Brann vil kapitalisere grovt på fansen sin lojalitet, og ikke gi en dritt tilbake. At denne lojaliteten ikke blir sett verdig nok til å takke med å ha "lave" billettpriser til en uinteressant e-cupkamp og treningskamper er helt naturlig, vi snakker tross alt om Brann. En av de mange grunnene til at Brann aldri blir et storlag er nettopp på grunn av inkompetanse i i administrasjonen. Det sportslige er selvsagt viktig, men det utenomsportslige er minst like viktig, og begge deler må ha gangsyn! Det hjelper ikke om den sportslige delen har det om ikke den administrative delen ikke har det. Begge "avdelingene" må våkne! Men det vil de tydeligvis ikke, og dermed vil Brann fremdeles være en bakgårdsklubb.

Friday, August 05, 2005

Hets

Helgen er her, og Bergensavisene prøver nok en gang å lage et storm i vannglass. Mao. er alt som skal det skal være i Bergen og Brann

BA
Olav Terje Bergo sin avis går lengst i useriøsiteten, og kaller kritikken av Mjelde for hets!! Jaja, sånn kan det altså gå. Neste gang f.eks Nils Johan kritiserer Brann på Canal+ vil det da bli kalt for hets...Den er jo veldig grei. Brann viser seg, som Rosenborg, frem fra sin beste side her, og klagogsyt kan ikke gjøre noe annet enn å trekke på smilebåndet å le hånlig av Mjelde, Steffensen, Peddilusken og Revheim. Klagogsyt er det ganske flinke til det. Le hånlig, altså. Selvsagt ikke av oss selv. Det er ikke morsomt. Men når kommer til å le av andre er klagogsyt ganske så flink.

RBK2?
Det er jo morsomt å fantasere med at Brann kanskje tar "en RBK". Som vi alle husker sa Rune Bratseth at fjorårets trener, Ola B. Rise, var fredet...Men hva skjedde? Jo, 2 dager etter denne uttalelsen fikk Ola sparken...Blir interessant å se om Brann vil kjøre med den samme taktikken.

2 dager igjen
Pauser er det ikke mye av på høstsesongen. Brann skal spille 2 kamper i uken, og dermed er det allerede kamp igjen på søndag. For de som ikke orker å ta turen til stadion kan klagogsyt opplyse om at Canal+ sender kampen direkte. Men det er meldt fint vær og kun 1 mm nedbør på søndag, så hvorfor ikke sløse vekk 2 timer på å le seg i hjel av 11 hjelpeløse menn?

Thursday, August 04, 2005

Skuffet, bitter og sur

Brann greide naturligvis ikke å innfri, men ettersom sesongen var over allerede etter hjemmekampen mot VIF, så er ikke skuffelsen stor.

Unnskyldninger
Det som derimot er provoserende er at Mjelde begynner å minne mer og mer om eks-Liverpool trener (nå Lyon) Gerrard Houiller. Med en gang han fikk motgang kom unnskyldningene som perler på en snor. Skadeproblemer, spillerne må gå i seg selv. Men selv fraskrev han seg ethvert ansvar for de da svake resultatene. Litt av den samme tendensen kan spores i idrettsveien, og det er farlig. En av Brann sine såkalte kjerneverdier (som de gir totalt f... i) er "ydmykhet". Dette ser ut til, nok en gang, å være en mangelvare i Brann.

Ikke krise
Det er dog viktig å poengtere at sesongen slettes ikke er en "krise" for Brann, men sett utifra hvilke ressurser Brann har å jobbe med er sesongen en gedigen skuffelse. I november skal sesongen evalueres, og da bør det erkjennes at dette var en meget svak og skuffende sesong. Det var nå Brann virkelig skulle ta steget opp til de store. Istedenfor er Brann på stedet hvil. Ingenting er forandret. Brann er like ustabile og dårlige som før. Mjelde messer hele tiden om stein på stein, men med tanke på hvilke muligheter han har fått som verken Teitur, Aabrekk, Tennfjord og Thoresen fikk er det faktisk helt naturlig å forlange snarlige resultater. At Mjelde messer om mere tid er latterlig. Med de ressursene han har fått til rådighet skal resultatene komme NÅ, og ikke om 5 år!!

Ingen fryd er som skadefryd
På en dag som denne er det en liten trøst at noen litt lenger nord i landet faktisk har det mye verre. Ellers er det faen meg så lite glede seg over!

Wednesday, August 03, 2005

Takk og farvel

1-1 er helt greit. Vi kunne ikke håpe på mer. Det er på tide at Mjelde/Steffensen ser seg selv i speilet, og innser at de ikke kan ta Brann flere skritt videre. Men ros og heder for fjorårssesongen er på sin plass, men som vanlig er det den berømte stabiliteten som mangler. Takket være fatal eksperimentering og kjøp av skadevrak har de ikke greid å utvikle laget i den retningen som er ønskelig. Istedenfor har Brann tatt på både 1, 2 og 3 steg (minst) tilbake.

4-3-2-1
Når Mjelde/Steffensen igjen henter frem den tragiske 4-3-2-1 formasjonen, som sikkert er fin i teorien, men som er totalt mislykket i praksis er det takk og farvel. I tilegg har Mjelde/Steffensen valgt å spille uten angrepsmønster. Dermed blir det bare polt høye langpasninger opp mot Sæternes/Winters. Grunnen til mangelen på angrepsmønster er at dette vil forvirre motstanderne, sier Mons.

Sanne
Tom Sanne er tydeligvis en av Mjelde/steffensen sine yndlinger. Noe annen grunn kan det ikke være til at han gang på gang får sjansen. Sanne er garantert en hardtarbeidende og kjempefin fyr, men han holder beklagevis ikke det nivået som han bør gjøre. Da blir det patetisk å bruke han i hver kamp. Men Mjelde håper vel at han skal vise seg tilliten verdig. Det har ikke skjedd, og dermed blir det hele tragikomisk. Mannen fra Haus vil vise "alle" at vi tar feil, og han har rett. Men jo mer han bruker Sanne, jo mer blir det klart at denne mannen må se å finne seg noe annet å gjøre.

Bør bli ut sesongen
Men Mjelde/Steffensen skal få lov til å fullføre sesongen, men etter sesongslutt håper jeg de to strilene har såpass selvsinnsikt at de innser at det de har oppnådd ikke er godt nok. De har fått alt av midler, men ikke greid å utnytte dette konkurransefortrinnet.

På tide å gi seg
Mjelde har gjort en god jobb i å få Brann opp av det uføre de var i, men nå er det på tide å gi seg! Når han i tilegg messer om at han ikke får nok tid til familien, så kan han vel bare trekke seg. Få vekk denne martyrminen, Mons!! Du har ikke det så forferdelig! Om han trekker seg vil han få mer enn nok tid til familien. Om Brann ansetter en ny trener rundt juletider vil han få god tid til å bygge opp noe foran 2006-sesongen

PS! Heldigvis er det flott å se at det bare tok Mjelde 1 år på å forstå at Brann suger kraftig på dødball...

Før avspark

Det var med en god porsjon skadefryd jeg mottok gladnyheten om at Otto Ulseth fikk foten i anus av Tromsø. Sportsjournalister har som kjent et ganske så opphøyd bilde av seg selv. Som de fleste vet kom Otto Ulseth fra en sportsredaktør jobb i Adresseavisen. Det er derfor utrolig trivelig å se at disse menneskene mislykkes totalt som trenere.

Arrogante eksperter
Flere ganger i uken har forskjellige aviser "i dybden" kommentarer av såkalte fotballeksperter der de sier forteller Tippeligatrenerne hva de burde gjort for å vinne kamp x. Her i gården er det Knut Langeland, Tore Strand og Anders Pamer som utmerker seg. Otto Ulseth sin avgang bør være et gedigent skremmeskudd til disse "ekspertene" om at det ikke er så fantastisk lett i virkeligheten. Ikke overaskende hyler Otto Ulseth om at dette er feil, og at trenden slettes ikke vil snu med han borte fra trenerbenken. Mye kan garantert skrives om spillergruppen, men det er jo interessant å merke seg at Ulseth ikke tar et fnugg av ansvar for hvor TIL har havnet...

Uinteressant kamp
Rent resultatmessig er dagens kamp uten interesse. Om Brann taper 0-5 eller vinner 5-0 spiller ingen rolle. Etter de to foregående tapene ble hele sesongen spolert, og Brann vil havne et sted mellom 5 og 9. plass. Sånn er det. Forøvrig bør sesongen ende med at teamet Mjelde/Steffensen får en sko med pigger på hardt og brutalt i anus.

John Arne Riise
Hva kan vi si? Slik går det altså når man lager en statue av en høyst levende, ung og viril mann. Sjarmerende fremgangsmåte, forresten. Vanlige folk kan jo ikke tillate seg sånt. Men Riise er ingen vanlig mann. Takk og pris. Farmen-Barbro svarte for øvrig Riise med å påpeke hans skrivefeil. Heia Barbro. Barbro kunne ha passet i klagogsyt. Burde vi sende henne en sms?

Tuesday, August 02, 2005

Hva skjer? Lite!

Det ser ut som kampen mot VIF endte uten slåsskamper. Lørdagens kamp og kvartfinalen mot VIF er et stjerneeksempel på at tv-penger går foran alt som heter fornuft. Dagens klagogsyt kommenterer det og mye annet som er totalt uinteressant.

Risikokamp
oppgjørene mellom Brann og VIF blir betegnet som høyrisokokamper. Likevel presterer NFF å prøve å få til så mye faenskap og slåsskamper som mulig med å legge kampen(e) til lørdag kl. 19:00. Rett og slett helt utrolig. Inntektene fra tv har gjort de fullstendig blind. Om de hadde hatt noe som helst av hjerneceller ville de lagt slike kamper til søndag kl. 15:00 eller noe lignende. Dermed tar klagogsyt og hermer etter en kjent ukeblad, og gir NFF ukens kaktus.

Brann2
Klagogsyt var naturligvis tilstede på gårsdagens Brann2 kamp mot Sandnes Ulf, og ble positivt overasket. 3-3 mot et av topplagene er slettes ikke verst med tanke på hvor mange juniorer Brann2 bruker. Under Mjelde er det lenger ikke obligatorisk for førstelagsspillerne å møte opp på Brann2-kampene noe som er trist. Dermed kommer ikke naturligvis ikke trenerfitten selv på kampen. Men av "kjendiser" kunne vi da se Helge Haugen, Erlend Hanstveit, Håkon Opdal, Peddilusken, bataljonsleder Henk og "UD diplomat" Per Arne Flatberg. Nyervervelsen "Helge B" fikk spille hele kampen, og gjorde jeg slettes ikke bort. Gutten viste at han har basisferdighetene i orden, og gjorde en OK kamp. Forhåpentligvis blir han snart å finne på a-laget. Alt er bedre enn hotellsjef Gunntveit og Sanne på kantene. Det har Mjelde også funnet ut. Kanskje det var derfor han valgte å spille uten vinger på lørdag?

Norway Cup
Verdens største fotballturnering er i gang, og Frode Kyvåg driver oppbyggelig ungdomsarbeid når Vinni fra Paperboys er med på åpningsshowet. I alle år har Norway Cup reklamert for at de er et rusfritt arrangement, derfor var det virkelig en genistrek å invitere "svigersmors drøm" Vinni som allerede har fått en dopdom. Klagogsyt har liten eller ingen erfaring med dop, men det kan jo umulig være bedre enn fotball? Fotball er jo i sine beste stunder, som f.eks mot RBK tidligere i sommer, det beste man kan få med buksene på.

Tromsø - Brann
Allerede i morgen er det ny runde i Tippeligaen. Da skal Brann opp til Tromsø, og da er det helt naturlig at nordlendingene sin dårlige trend snur. Kampen går ikke på tv, og dermed må vi ta til takke med web-tv evt. radio for dere som ikke vil sløse vekk en femtilapp på å se Brann få sitt tredje tap på rad.

Monday, August 01, 2005

Mandag

Det er mandag, og skuffelsen fra helgens tragedie henger fremdeles i luften. Håpet om gull og grønne skoger ble ettertrykkelig knust. Som om ikke det var nok er noen av oss fremdeles ikke lei av å bli torturert. Neida, dermed blir redaksjonen til klagogsyt å finne på dagens Brann2 kamp mot Sandnes Ulf.

Mjelde
Ellers er det lite nytt i Idrettsveien. Mjelde har endelig funnet ut av Scharner ikke er ving. Slettes ikke verst. Med en slik taktiker av en trener må det jo bare gå bra. Jada, det blir faktisk "the treble" i år. Serien, cupen og UEFA-cupen!!

SIL
Mens vi er inne på trenere er det med stor glede vi leser i Sogn Avis at styret i Sogndal har fredet trener trond Fylling. Dermed blir det nok 2. div på de i 2006. Som om ikke det var nok, så strømmer det inn med flere gladmeldinger fra fruktbygden. Klubben har også bestemt seg for å beholde det medisinske teamet sitt. Dermed vil nok klubbens skademareritt også fortsette i høst.