Monday, May 30, 2005

Rettferdighet

Noen ganger får vi se eksempler på at fotballen er rettferdig. Det skjedde i går. Brann hadde alt av marginer med seg på sin side, og Kjell Alseth må være den første dommeren på år og dag som får "æren"av å få bevevnelsen "hjemmedommer".

Vif-Start
Ellers er det toppkamp på Ullevaal i kveld. Om det skulle ende med hjemmeseier er det bare å lukke alt av vinduer i 9-tiden. Å høre på de helvetes VIF-sangene utover kvelden er ikke ønskelig. Må forøvrig innrømme at jeg vurderer sterkt å gå på kampen. Jeg har ikke sett en Tippeligakamp med to fremmede lag på 12 år. (RBK - Lyn 5-2), så kanskje det er på tide å ta seg en tur på landslagsarenaen...

Saturday, May 28, 2005

VIF

Som kjent holder jeg til i Oslo nå. Hovedstaden er en ganske trivelig by. Men denne byen har visse minussider. Som f.eks at denne byen har rare personer som holder med et lag som heter Vålerenga. Spesielt irriterende er disse personene når de kommer nedover Huitfeldtsgate kl. 2 natt til fredag og gauler infernale VIF-sanger. Slike personer hadde fortjent å bli kokt levende!!!
Håper de fikk seg et sjokk når visse personer sto ut vinduet og gaulte "hater Vålerengen" tilbake...

Monday, May 23, 2005

Få deg jobb nå!

Haster! Lokalt lag søker genial trener og nytt forsvar snarest!!

Krav:

Like å arbeide i team og har evnen til å samarbeide med kolleger.
Fleksibilitet med tanke på arbeidsoppgaver og arbeidstider.
Tillitsfulle.
Ryddige og samvittighetsfulle.
Stor arbeidskapasitet.


Vi kan tilby utfordrende arbeidsoppgaver og et spennende miljø med ukultur og null vinnervilje.

Send kortfattet søknad, helst pr. E-post, vedlagt CV til pol@brann.no

Friday, May 20, 2005

Cup

Cupen i Norge har en meget spesiell stilling. Her oppe i det kalde nord er cupen like spesiell som FA-cupen er på de britiske øyer. Alle er enige om at det sjarmerende med cupen er at lag fra lavere divisjoner kan slå til, og få "store" lag som f.eks VIF, Brann og RBK ut av cupen.

Når Brann vinner er cupen sjarmerende
Alle er enige om dette er det sjarmerende med cupen. Men cupen er faen ikke sjarmerende når Brann ryker ut mot en antatt dårligere motstander. Da er cupen noe dritt, og "alle" mener at Brann burde komme inn i 3. runde, og slippe de to første rundene. Men cupen er et kjempetiltak når Brann går videre, og VIF f.eks ryker mot Bærum som i fjor.

The double
Var det noen som så TV2-sporten etter kampen mot Radøy? Det gikk nemlig sjokkbølger gjennom hele fotball-Norge når Erlend Hanstveit annonserte at målet deres er å vinne cupen. Med andre ord vil det si at målet til Brann er å ta "the double"!!!! Ingen skal i alle fall beksylde Sportsklubben for å sikte for lavt. Dermed kan vi trygt fastslå at "stein på stein" teorien nå tilhører fortiden. Men om Brann, mot formodning, ikke skulle greie å nå målet sitt før vi nok høre mer av Monsemjelden sitt gnål om alt og ingenting

Thursday, May 19, 2005

Geir (snart) 24 år

Jammen meg ser det ikke ut som det blir noen tur til Kr.sand likevel. Dermed er skandalen et faktum, og jeg må ta til takke med The Champ...Ikke at det er så ille.

Forøvrig har undertegnede bursdag i morgen (fredag 20 mai), og skal feire den med en aldri så liten bytur. Jatta, jatta...

Mye som skjer på jobben gitt når jeg sitter her...

Tuesday, May 17, 2005

Det er en fin dag...

Jatta, jatta! Hvilken dag!

- Treffe venner fra Kanari-fansen før kampen
- Brann ydmyker LSK
- Viking vinner (ufortjent) på Lerkendal
- VIF avgir poeng mot LSk
- Stjerne-streaker kan koste VIF dyrt
- Fylla

Ellers er det tilbake til Oslo om knappe 2 timer, og skandaløst nok ingen retur til Bergen før 18 juni. Dvs. at neste hjemmekamp jeg får se blir først mot RBK 19 juni. Borteturen til kr.sand til helgen vurderes, samtidig som borteturen til Stavanger gikk til helvete takket være flyttingen til mandag.

Forøvrig er det 17 mai, så gratulerer med dagen!

Sunday, May 15, 2005

Konger på dødball

I fjor endte Brann - LSK 1-5. Tre (?) av målene kom på dødball. Dette var noe alle var sjokket over, siden Brann er konge på dødball både for og imot. Heldigvis kunne hjelpetrener Espen Steffensen roe oss ned med uttalelsen : -Vi har ikke problemer på dødball, til TvHordaland etter kampen.

"Dolly" Mcallister hadde også raskt funnet ut at Brann var uslåelige på dødball. Til BT dagen etter kunne han opplyse oss om at i hans tid i Brann hadde de aldri trent på dødballer. Som kjent trenger man ikke trene på noe man virkelig kan og er skikkelig god i!

Siden i fjor har ingenting forandret seg, og Brann er fremdeles konger på dødball.

Mandagen blir herlig dere!

Saturday, May 14, 2005

16 mai

I forbindelse med mandagens 16 mai kamp kan vi lese dette på brann.no :

Det vil bli praktisert streng inngangskontroll på Stadion. Det er ikke tillatt å ta med seg drikke inn på Stadion, alkohol er strengt forbudt og berusede personer kan bortvises.

I teorien høres dette greit ut, men det er tross alt Brann vi har å gjøre med. Derfor ser jeg for meg dette scenarioet.

1. Brann åpner Brann Stadion for sent. Dermed har det allerede dannet seg store køer utenfor inngangene til ståplass-områdene.

2. Brann har leid inn for få vakter og kroppsvisiteringen, sjekking av bager/ryggsekker etc går for sent.

3. Som en konsekvens av dette blir køene, også på sittetribunene, milelange

4. 15-20 min før kampstart er køene såpass lange at Brann ser ingen annen utvei enn å slippe inn folk uten noe som helst form av kontroll.

5. Skandalen er et faktum.

Wednesday, May 11, 2005

FFK - Brann

Jatta, jatta. Kjekk tur med BBØ til Fredrikstad, og Brann greide nesten å rote vekk seieren, som vanlig. Mjelde og Steffensen er noen taktiske genier. Forøvrig hjem til Bergen igjen førstkommende fredag. BBØ arrangerer mest sannsynlig tur til bortekampen mot Start (22 mai), så den turen må vurderes.

Sunday, May 08, 2005

Au revoir

I ettermiddag går turen tilbake til tig(g)erstaden, men allerede i morgen spiller klovner i kamp igjen. Siden den går i Fredrikstad blir Klag og Syt redaksjonen selvsagt å finne der. Når til og med BBØ setter opp busstur til den kampen er alt veldig greit.

Retur til Bergen finner sted om 5 dager, og inntil da blir det nok smått med oppdateringer her.
Forøvrig kommer årets første nummer av Den 12 Mann ut på 16 mai. Løp og kjøp!

Saturday, May 07, 2005

Gneist - Brann

En kjapp liten tur til Liland var ikke å forakte. Liland Stadion er tross alt mest kjent for at det var her Geir Vårdal scorte sitt første aktive spillermål en gang tidlig på 90-tallet. Dagens kamp var som 1. runde kamper pleier å være, nemlig drita kjedelig.

Velkommen til mørket (for 42 gang på rad)

42 år. Det er lenge. Helvetes lenge. Men bare vent, det blir lenger enn det. Til en eller annen dustekaptein kan få overakt den lille sølvpokalen av en svært misfornøyd NFF-representant som nettopp hadde tapt alle pengene han hadde satt på "hele Norges Rosenborg" den sesongen. Men har vi nå karret oss gjennom 42 år, så greier vi for f... å karre oss gjennom 40 år til. Her i denne byen er vi ikke så nøye på det. Bare vi får se høyst middelmådig fotball, og spise dårlige pølser går alt bra. Ingen skal si at vi er storforlangende. Ok, litt sure til tider, men det går over.

History repeats itself
Hva har sesongen 2005 bragt oss? Ikke noe annet enn at alt er som før. Brann gir bort poeng i øst og vest...og taper naturligvis kamper de burde ha vunnet. Men klager vi? Neida (i alle fall ikke mye). Vi har jo sett alt før! Mange ganger, i mange forpulte år. Sånn omtrent hver eneste sesong fra slutten av 80-tallet hvor dumme fedre dro oss med til Brann Stadion for å brøle ukvemsord til de som kom litt lenger i fotballkarrieren enn oss. Alt er som normalt, og det er på mange måter trygt og godt.

Friday, May 06, 2005

Det skjedde i de dager...

Det skjedde i de dager da det gikk ut befaling fra hele Bergens befolkning om at fotballaget Brann skulle ta gullmedalje. Denne første sikring av seriegullet skulle skje i hjemmekampen mot Bodø/Glimt. Og alle drog avsted fra sitt sted for å se kampen. Geir dro fra byen "Oshlo" og til Bergen, til alle fornuftige menneskers by, siden han var fornuftig og rolig. Mens han var der kom tiden da Brann skulle mose Bodø/Glimt, og Brann skuffet som vanlig såpass at de skulle blitt lagt i en krybbe og halshugd. For det var ikke plass til dem i den allerede store torturøen.

Det var noen drittunger fra Store Stå i nærheten, som klappet for "innsatsen" til spillerne. Med ett stod en herrens engel (også kjent som Geir) foran dem, og hans herlighet lyste om dem. De ble meget forferdet. Men engelen sa til dem : Frykt meg som faen. Jeg kommer til dere med bud om en stor glede, en glede for hele folket. I dag skal dere sammen med Brannspillerne "forsvinne", og aldri komme tilbake igjen. Og dette skal dere ha til tegn. Dere skal finne et hestehode i sengen deres. Med ett var engelen omgitt av en himmelsk hærskare, som lovpriste Geir sang:

Ære være Geir i det høyeste og skyt alle Brannspillerne for å få fred på jorden blant folk som har Geirs velbehag.

Da engelen hadde forlatt dem, og vendt tilbake til himmelen, sa drittungene til hverandre : La oss gå hjem å se om det ligger et hestehode i sengene våres. Og de skyndte seg avsted og fant hvert sitt delikate hestehode. Da de fikk se dette skjedde alt som engelen hadde sagt til dem.

Snipp snapp snute, så var dette blasfemi-diktet ute.

Thursday, May 05, 2005

Jogging

Det er ikke bare fotballspillere i Bergen som har en like bra kondis som Erna Solberg. Også bergensere i eksil sliter på kondisfronten. Det har vist seg at mange av vennene mine på et eller annet stadium i livstilværelsen har jogget. Jeg ville ikke være noe dårligere, og på tirsdag fant jeg frem joggeskoene mine.

Jeg tenkte på å jogge i marka med ørene fulle av musikk og hodet fullt av motivasjon. Denne tanken ble aldri satt ut i praksis, men varte i hele 15 min...og det er vel en fin start? I min lille fantasi kom jeg meg helt til Holmenkollen, og løp litt rundt omkring der. Må vel konkludere med at formen ikke er den aller beste, siden jeg ble andpusten bare med tanken på å jogge. Men jeg har allerede i dag fått ned pulsen og kan puste og snakke normalt, så jeg er egentlig positivt overrasket.

Når neste joggefantasy-tour skjer er et spørsmål for evigheten.

Hvor er treningsiveren?

Den siste tiden har både Johan Kaggestad og Otto Ulseth snakket om hvordan standarden på fotballspillere er hevet de siste ti årene. Men det ligger vel fremdeles et forbedringspotensiale i å forbedre treningsmetoder og innsats ytterligere?

"jobber" kun 3 timer pr. dag
Brann trener ca 15 timer pr. uke. Dette er jo skandaløst lite for folk som faktisk har dette som jobben sin! Hvis JOBBEN din er å spille fotball og du trener 15 timer i uka (som tydeligvis er i meste laget for en del i Brann), vil det si at du forsåvidt jobber 3 timer dagen, pluss kamp på søndag. Å kreve 5-6 timers dager av personer som tjener x-mill pr. år burde vært en selvfølge. De ekstra timene kan være terping på dødballer (!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!), straffekonk etc. Ikke nødvendig beinhard fysisk trening.

Norge har stått på stedet hvil
For 10 år siden var Norge ledende innenfor treningsmetoder, og landslaget og RBK kunne løpe internasjonale stjerner i senk. Tidene har nå forandret. Norge har stått på stedet hvil, og resten av verden har tatt oss igjen. Bare se på Jon Arne Riise eller Morten Gamst Pedersen sin arbeidsinnsats. Dette er proffe fotballspillere. Tenk om Raymond Kvisvik eller Charlie Miller hadde hatt en slik arbeidsinnsats? Fy faen for noen kanonspillere de hadde vært da.

Fritid
Mange i Brann har veldig mye fritid. Det er få som studerer eller jobber ved siden av. De tjener (altfor) godt, og det eneste de trenger å bekymre seg for er å holde seg i form (noe som tydeligvis er for mye forlangt for noen....). Men jeg tror og håper at mange av dagens fotballspillere vil ha store problemer med å tilpasse seg hverdagen som kommer den dagen karrieren er over. Jeg skal nyte historiene om spillerne som ikke gjør noe p.g.a de har ingen utdannelse utover ung.skolen.

"Jeg vil ikke trene"
I ettertid har man innsett at utholdenhetstreningen fra 80-tallet var feil. I dag fokuserer man mye mer på intervalltrening, og ser at utholdenheten er like bra og hurtigheten er bedre. Dette er noe fotballspillere lett kan ta tak i, men det har vært en inngrodd motstand i norske fotballspillere mot å plage seg. Å løpe 5 drag hver på 4 minutter er vondt - men man blir faen ikke noe bedre hvis man ikke plager seg. HØRER DU RAYMOND???!
Teknikken er selvfølgelig viktigst av alt, men i dag, når spillerne er heltidsutøvere så har de ingen problemer med å få tid til begge deler (altså teknikk og utholdenhet). Daniel Braathen og Raymond Kvisvik hadde før sesongen rundt 40 i 02 opptak. Det er som en overvektig storrøyker. Ingen av de to har eller vil spille for en storklubb nettopp fordi holdningene til innsats og trening er feil!

Spillerne er, som de alltid har vært, talentløse når det kommer til teknikk. Men da kan man ikke være like elendig på kondisjon også. Hva skal vi da ta de internasjonale motstanderne på?

Royal League

Brann er sannelig meg en fin klubb. En fotballklubb som driter i den største kundegruppen de har, og prøver å manilulere de etter beste evne.

"Takker publikum"
Etter den fatale RL-fadesen på Ullevaal har Brann satt billettprisene til kampen mot IFK Gøteborg til en femtilapp. Grunnen til dette er, i følge brann.no, for å takke publikum for støtten gjennom vinteren med å sette ned billettprisene. Piss meg godt inn i fålet. Alle vet jo om Brann hadde slått VIF, så hadde de da også operert med en pris på 50,-.

Ingen goder til de trofaste
Som eneste klubb i RL har Brann operert med en pris på 200,- pr kamp. De andre klubbene har skjønt at RL er og blir en b-turnering, og har hatt reduserte priser, gratis inngang for sesongkortinnehavere etc. Brann har selvsagt ikke hatt noen av delene. Selvsagt ikke. Vi snakker tross alt om Brann.

VIF-Brann
En eller annen fyr fra "Kjernen" var tilstede på Ullevaal i den elendige RL-kampen (fra Brann sin side), og dette er hva han hadde å si :

Var faktisk en tur på Ullevål i går, av alle steder. Har en god venn som er Brann-supporter og jeg stod sammen med Branngjengen. Det er første gang jeg har gjort - interessant. Jeg synes Brann-supporterne var bra. Det var bra med synging, det var bra med spontane sanger og ikke minst så var det et bra engasjement - masse humoristiske, ironiske og sarkastiske kommentarer. Tror ingen supportere hater sine egne spillere mer enn Brann-supporterne når gutta ikke leverer varene